jpvuorela

Kaikki blogit puheenaiheesta May

Kovin vaikea EU-ero

Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistyneen kuningaskunnan ero Euroopan unionista näyttää nyt jokseenkin varmasti toteutuvan jossakin muodossaan. Tähänastinen neuvotteluprosessi ja kuningaskunnan parlamentin äänestyshärdelli ovat olleet jo ajoittain surkuhupaista seurattavaa.

Mayn aika Britannian pääministerinä on ohi

 

Britannian konservatiivit äänestävät tänään käytännössä siitä jatkavat he hallituksessa vai eivät. Mayn viime hetken liike vetää tärkeä Brexit äänestys päätös oli viimeinen pisara joka laukaisi sisäisen luottamusäänestyksen Maytä kohtaan. Mikäli Maya kaikesta säilyttää kaikesta huolimatta tämän paikkansa tämän päiväisestä äänestyksessä, on edessä todennäköisesti työväenpuoleen Corbyn ajama luottamusäänestys alahuoneessa joka viimeistään kaataa Mayn hallituksen vieden Britannian kohtii uusia vaaleja koska DUP ei todennäköisesti ei enää tukisi May:n hallitusta.

Brexodus syö Brexitiä

Pankki- ja yrityspiireissä puhutaan käsitteestä ”Brexodus”. Kansainvälisesti merkittävät finanssilaitokset ja konsernit ovat todennäköisesti laatineet hyvinkin tarkat suunnitelmat eri vaihtoehdoille Brexitin tulevassa toteutuksessa. Onko se ”Hard” vai ”Soft” vai jotain siltä väliltä? Sen mukaan muotoutuu Brexodus – eli kuinka paljon toimintoja siirretään EU:n alueelle tai muualle. Näyttää siltä, että Iso-Britannia on jäänyt omiin lähtötelineisiinsä sisäpoliittisten epävarmuuksien vuoksi. Strategiaa on vaikea toteuttaa, kun sitä ei edes ole.

Mayn tuska ja Trumpin piina jatkuvat

Eilinen päivä ei selkeyttänyt Iso-Britannian eikä USA:n poliittista tilannetta. Trumpin itsensä itselleen aiheuttama painajainen sai lisää mustia pilviä entisten riekaleitten lisäksi. Itselleni Comeyn todistuksesta päällimmäiseksi nousi kysymys, miksi Trump komensi lähimmät neuvonantajansa ulos, kun halusi puhua Comeyn kanssa Flynnin tilanteesta.  Tilanteen vakavuuden huomioiden. Totuudenetsijä Muellerille riittää puuhaa pitkäksi aikaa. Comeyn ja FBI:n pajazzo tuskin vielä on tyhjä. Ammattilaisia kun ovat.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä