jpvuorela

Kaikki blogit puheenaiheesta Labour

Theresa May hylkäsi jälleen järkipuheen

Jeremy Corbyn kirjoitti viime viikolla kirjeen, jossa hän kertoi, mitä Britannian työväenpuolue haluaa brexit-sopimukseen liitettävältä poliittiselta julistukselta. Itse 585-sivuinen sopimustekstihän on lyöty lukkoon:

http://jpvuorela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269217-norway-plus-eli-common-...

Norway plus eli Common Market 2.0 eli Mitä Labour haluaa

Britannian työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn lähetti kirjeen Theresa Maylle. Siinä on viisi kohtaa, joita työväenpuolue edellyttää erosopimukseen liitettävältä poliittiselta julkistukselta. Olennaista on, että puolue haluaa pysyvän tulliunionin, mahdollisimman läheisen suhteen sisämarkkinoihin ja saumattoman turvallisuusyhteistyön.

Mainitsemillaan ehdoilla Corbyn olisi valmis tukemaan brittihallituksen ja EU:n neuvottelemaa varsinaista erosopimusta. Uutta kansanäänestystäkään Labour ei sulje pois, mikäli ehtoihin ei suostuta.

Suomen Demokraattinen Puolue vai Suomen Labour?

SDP:n puoluekokouksen jälkeen luin Karjalaisesta Pasi Koivumaan oivallisen kolumin “Rinteen johtamalla linjalla SDP on taas Suomen Labour”. Se toi mieleeni Keskustan pää-äänenkannattajassa Suomenmaassa aikanaan julkaistun kolumnin, jossa arveltiin silloisen puheenjohtajan Jutta Urpilaisen tavoittelevan SDP:n evoluutiota Suomen Demokraattiseksi Puolueeksi.

Jo Cox - Murhattu maailmanparantaja

Brittikansanedustaja Jo Cox on murhattu vain viikko ennen Iso-Britannian kansanäänestystä maan unionijäsenyydestä. Ensimmäisen kauden kansanedustaja Cox oli Birstallissa kadulla tapaamassa äänestäjiään ja silminnäkijöiden mukaan puuttui kahden miehen väliseen riitaan. Seurauksena toinen riitelijöistä huusi "Britannia ensin!" ja hyökkäsi sen jälkeen Coxin päälle aseinaan pistooli ja teräase. Cox kuoli sairaalassa saamiinsa vammoihin.

Ei kovin epäselvää, vai mitä?

On väitetty, että Britannian Työväenpuolueen puheenjohtaja Jeremy Corbyn olisi jonkinlainen EU-skeptikko. Tämän puheen jälkeen väite voitaneen unohtaa:

"How to deal with climate change. How to address the overweening power of global corporations and ensure they pay fair taxes. How to tackle cyber-crime and terrorism. How to ensure we trade fairly and protect jobs and pay in an era of globalisation. How to address the causes of the huge refugee movements across the world, and how we adapt to a world where people everywhere move more frequently to live, work and retire.

Suomen Labour ajettu nöyryytyksen alhoon

Vasemmisto-oppositio on esittänyt suorastaan raivoisia kommentteja Juha Sipilän hallituksen säästösuunnitelmista, joilla kurjistetaan vähävaraisimpia kansalaispiirejä. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki huusi naama punaisena: "Kuinka te kehtaatte?”

   Eduskunnan uuden ja nuoren puhemiehen Maria Lohelan on ollut hankala ylläpitää jonkinlaista järjestystä eduskunnan väliaikaisissa tiloissa Sibelius-akatemiassa. Puheet ovat hukkuneet välihuutoihin.

Suomi saa tosi konservatiivisen hallituksen

Maan ohjakset käsiinsä kerännyt Juha Sipilä kertoi 7.5. meille suomalaisille, että uusi hallitus rakentuu Keskustan, Perussuomalaisten (PS) ja Kokoomuksen varaan. Siitä tulee todella konservatiivinen hallitus. Taloudellista konservatismia eli pääoman valtaa edustaa ennen kaikkea Kokoomus.

Labour ja konservatiivit ovat myös Suomen vaihtoehdot

Suomessa käytiin eduskuntavaalit. Mutta ne eivät lainkaan ratkaisseet hallituspohjaa niin kuin yleensä Euroopan varsinaisissa demokratioissa Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Islannissa, Britanniassa, Australiassa…

   Meillä tulevan hallituksen pohjakuviota ei siis päätetty vaaleissa.  Ratkaisu on yhden ainoan puolueen ja jopa yhden ihmisen pääkopassa. Tuo puolue sai runsaan viidenneksen äänistä, mutta nyt koko vaalien jälkeinen aika sadoissa blogeissa ja kommenteissa on pohdittu, mitä tuon pään sisällä liikkuu. 

Iranilaisesta vai Brittien työväenpuolueen vaalitilaisuudesta otettu kuva?

Iso-Britanniasta kantautui kummallisia uutisia kun puolueen puheenjohtaja Miliband kertoi haluavansa kieltää islamin arvostelun ja tehdä islamin arvostelusta vakavan rikoksen.

 

Nyt Labourin vaalitilaisuudesta leviää kuva, jossa miehet ja naiset on eroteltu toisistaan islamilaisen lain mukaisesti.  

 

Twiiteissä radikaalisaarnaaja Anjem Choudary kiittää Labouria islamilaisen lain noudattamisesta, mutta huomauttaa monen naisen olevan ilman huivia. 

 

Työn ja pääoman puolueista kilpailevat blokit

Sosialidemokraateilta Sdp:ltä katosi vaaleissa kahdeksan paikkaa ja puolue putosi kakkospaikalta neljänneksi. Vasemmioliitto menetti kaksi kansainedustajan valtakirjaa. Suomen vasemmiston ahdinko on historiallisen syvä. Joidenkin laskelmien mukaan oikeistolla on 154 paikkaa eli murskaava enemmistö Suomen eduskunnassa. Näin laskien vasemmistoon kuuluvat vain Sdp ja Vasemmistoliitto.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä