jpvuorela

Nuivan Euroopan voisi vielä estää

Saksan kielessä on termi "Gutmensch" ja italian kielessä termi "buonista". Molemmat ovat selvempiä kuin suomen "suvakki". Hyvien ihmisten vastustaja tekee selväksi kannattavansa huonoja, nuivia.

Neljä tämän linjan puoluetta on aloittanut yhteistyön tulevaa europarlamenttia ajatellen: Saksan uusfasistinen AfD, Italian uusfasistinen Lega, Tanskan kansanpuolue ja Perussuomalaiset.

Vuosi 1938 on jo kääntynyt vuoden 1939 puolelle, mutta vielä on hetki aikaa toivoa, että demokraatit jaksaisivat äänestää. Ruotsalaisethan ovat ennenkin osanneet pysyä erossa pahimmista sodista, joten Ruotsidemokraatit eivät varmaan tuohon Lega-johtoiseen porukkaan liity.

Ensi kuussa ratkaistaan, joutuuko demokraattienemmistöinen, punavihreiden vaalivoittoa juuri juhlinut Suomi johtamaan nuivaa Eurooppaa, jossa nuivalla ryhmällä on eniten suomalaisedustajia.

Vaikuttaa jopa todennäköiseltä, koska vaaliväsymys ja kesän tulo karkottavat uurnilta suuren joukon niitä, jotka kokevat Euroopan etäiseksi. Toivon olevani väärässä.

https://www.nytimes.com/2019/04/13/world/europe/italy-do-gooders-buonist...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Jos nykyinen kehitys jatkuu, parin kymmenen vuoden päästä Eurooppa jakautuu kahteen leiriin: nuiviin ja islamisteihin. Vai voisiko tulevaisuus olla toisenlainen ?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Juutalaiset on korvattu islamisteilla. Muuten toistat äärioikeiston 80 vuoden takaisen haaveen. Tälle haaveelle käy samoin. Kyse on vain siitä, kuinka rauhanomaisesti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"We have decided that our representatives in the European Parliament will join with the strongest right-wing power that can change the future of Europe!", twiitattiin viime viikolla Viron juutalaisvastaisesta EKRE-puolueesta. Uuteen nuivaan allianssiin ovat kaiketi liittyneet myös Itävallan FPÖ ja Slovakian Sme Rodina.

https://twitter.com/JaakMadison/status/11162651639...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tekeekö muuten jonkun mieli onnitella Puheenvuoron blogaajakumppania Ano Turtiaista kansanedustajanpaikasta:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201809112201...

Anna Kontula pohdiskeli jo, että pitänee piilottaa tulitikut.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Onko tämä se pulkannarumies Puheenvuorosta? Persaukiset (50 päiväsakkoa = 300 euroa) mölisijät sosiaalista statustaan kohottamassa eduskunnassa. Voi hyvänen aika.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Nuivasta allianssista oli iso juttu eilen Saksan suurimmassa lehdessä Bildissä. Persu Olli Kotro pääsee siinä ääneen ja kuvaankin.

Ei-nuiva Bild yrittää tehdä isoa asiaa persujen ja Salvinin erilaisista kannoista Venäjän suhteen. Minä luulen kyllä, että persut saa helposti taivuteltua Venäjä-mielisiksi, kunhan muslimien vainosta ei luovuta.

https://www.bild.de/politik/ausland/politik-auslan...

Ilkka Huotari

Nyt on mielikuvitus taas päässyt valloilleen, kun maahanmuuton rajoittaminen tarkoittaa 30-luvun Saksaa. Oookkeii...

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

”Lamaa pukkaa jos syntyy punavihersini/multa -hallitus”. sanoin parturilleni viime viikolla.
”En leikkaa hiuksiani neljään vuoteen, joten ainakin sinä parturini kärsit”

Ei ole varaa kun kaikennäköisiä ympäristöveroja alkaa pukkaamaan. Ja veroista kärsii loppujen lopuksi pienyrittäjät! Vasemmisto ei vaan osaa taloudenpitoa/taloustiedettä, johan se Neuvostoliitosta huomattiin.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Miltä se noin niinkuin oikeasti tuntuu, kun näkee natseja joka paikassa ja korvissa soi vain uuninluukkujen kolina?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jaa, sinun siihen pitäisi vastata, kun olet ensimmäinen tässä ketjussa, jolle sana "natsi" on tullut mieleen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Sitaatti Jussi Halla-aholta:

"Ainoa mitattava ja siten kiistatta olemassaoleva ihmisarvo on yksilön instrumentaalinen arvo. Yksilöt voidaan perustellusti asettaa arvohierarkiaan sen mukaan, miten paljon heidän kykyjensä tai osaamisensa poistaminen yhteisön käytöstä heikentäisi yhteisöä."

Toisen maailmansodan jälkeisessä perustuslakeihin sisällytettyjen ihmisoikeuksien maailmassa tämä on kohtalaisen erikoinen poliittinen näkemys, mutta 80 vuotta sitten se oli mitä tavallisinta valtiouskoista rotuhygieniaa.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Juu, ei minua eläkeläisenä arvosteta rahallisesti enää yhtä suurella kuukausipalkalla kuin työssä ollessani. Arvoni on siis laskenut yhteisön käytössä kun en enää tee yhteisölle tuottavaa työtä.
Työyhteisössä arvotetaan osaamista esim erilaisilla kuukausipalkoilla, tämä ihmisten synnynnäiset erot kyvyissä on ”epämiellyttävä totuus” kuten Al Gore sanoisi.

Ja se on minusta oikein. Tärkeintä tällöin on arvostaa itse itseään, tuskin kukaan täyspäinen todella arvostaa ryhmän, työantajan tai valtion, suitsutusta sinun arvostasi ihmisenä. Kusetusta se on, ja vain narsisti uskoo tuollaiseen. Toisaalta tuskin mikään yhteiskunta nykyään alkaa poistaa päiviltä vanhuksiaan, paitsi Helsingin kaupunki joka pakkolunastaa vanhusten asunnot ja laittaa heidät asumaan vanhainkoteihin vastoin vanhusten tahtoa ... ja paitsi nuoret jotka kokevat taakaksi sen että joutuvat maksamaan eläkeläisen eläkkeet.

Intiaaniheimoissa oli tapana että vanhukset jotka kokivat olevansa taakka yhteisölleen vetäytyivät kuolemaan vuorille. Sama ilmiö eläinkunnassa elefanteilla.
Tämä käyttäytyminen on hyvinvointiyhteiskunnan ansiosta kadonnut länsimaista, kiitos sosuaalidemokratian.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Bättre och sämre folk kan skriva svenska eller finska, men några kan det inte trots att de har bott här för decennier.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset