Nuivan Euroopan voisi vielä estää

Saksan kielessä on termi "Gutmensch" ja italian kielessä termi "buonista". Molemmat ovat selvempiä kuin suomen "suvakki". Hyvien ihmisten vastustaja tekee selväksi kannattavansa huonoja, nuivia.

Neljä tämän linjan puoluetta on aloittanut yhteistyön tulevaa europarlamenttia ajatellen: Saksan uusfasistinen AfD, Italian uusfasistinen Lega, Tanskan kansanpuolue ja Perussuomalaiset.

Vuosi 1938 on jo kääntynyt vuoden 1939 puolelle, mutta vielä on hetki aikaa toivoa, että demokraatit jaksaisivat äänestää. Ruotsalaisethan ovat ennenkin osanneet pysyä erossa pahimmista sodista, joten Ruotsidemokraatit eivät varmaan tuohon Lega-johtoiseen porukkaan liity.

Ensi kuussa ratkaistaan, joutuuko demokraattienemmistöinen, punavihreiden vaalivoittoa juuri juhlinut Suomi johtamaan nuivaa Eurooppaa, jossa nuivalla ryhmällä on eniten suomalaisedustajia.

Vaikuttaa jopa todennäköiseltä, koska vaaliväsymys ja kesän tulo karkottavat uurnilta suuren joukon niitä, jotka kokevat Euroopan etäiseksi. Toivon olevani väärässä.

https://www.nytimes.com/2019/04/13/world/europe/italy-do-gooders-buonist…

 

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu