jpvuorela

Britit saivat uuden Brexit-päivän, tai parikin

EU27-johtajat ovat päässeet sopuun ja tarjonneet Britannialle uudeksi eropäiväksi 31. lokakuuta 2019. Tämä tietenkin edellyttää osallistumista toukokuun eurovaaleihin.

Neuvotteluissa pahaa poliisia esittäneen presidentti Macronin tyydyttämiseksi sopimukseen sisältyy kuitenkin tarkistuspäivä 30. kesäkuuta. Tällöin katsotaan, onko Britannia hoitanut vaalinsa ja muut velvoitteensa kunnolla. Pääministeri May itse on uskovinaan, että erosopimus on siihen mennessä jo hyväksytty brittiparlamentissa.

Britanniassa arvellaan, että lokakuun loppuun mennessä ehdittäisiin järjestää uusi kansanäänestyskin, jos se sattuisi parlamenttia kiinnostamaan.

Vaikka erosopimus ja siihen liitetty poliittinen julistus osoittautuisivat kuinka käytännöllisiksi, vuoden 1998 Belfastin sopimus käytännössä raukeaa, jos pohjoisirlantilaiset menettävät EU-kansalaisuuden:

http://jpvuorela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273946-irlannin-rauhan-viimeis...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Macron ei sittenkään saanut edes täsmällistä päivämäärää kesäkuulle. Tusk ja Juncker korostivat lehdistökonferenssissa, että kesäkuussa ei pidetä varsinaista lykkäysneuvottelua. Neuvoston tavallisessa kokouksessa vain varmistetaan, että kaikki sujuu. Briteillä on aikaa lokakuun loppuun.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela
Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Britannian parlamentissa ei synny selvyyttä vieläkään, vai
taipuuko osa Brexit -sopimuksen vastustajista kannattamaan sopimusta ?

EU-vaalien järjestäminen olsi Britannialle tavallaan uusi kansanäänestys.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Aika tavalla briteille tarjoillaan nyt tikkaria EU:n taholta. Lollypopissakin on vain se vika, että sekin aikanaan sulaa pelkäksi mauttomaksi tikuksi.

Brittejä yritetään nyt sitouttaa eu-parlamenttivaalein ja äänestyksin, joka pitänee sisällään varmasti nuorempiin kohdistuvaa pro-eu propagandaa. Luvassa on valtavasti vaalipuhetta ja väitteitä uhkakuvista ja huolestumista brexitin vaikutuksista elämiseen Britanniassa - todellista tai ei.

On se joustava ja kärsivällinen tämä Unioni tikkareineen, vaikka välillä niin ehdotonta kovista näytteleekin.

Mielenkiintoisia aikoja on luvassa käärmemäisen Mayn sopimusluikertelun yhä jatkuessa edelleen. On varmasti jo epäsuositumpi, kuin kovin vastenmielisenä pidetty Corbyn konsanaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Nuorethan Britanniassa kannattavat uutta kansanäänestystä ja EU-jäsenyyttä jo muutoinkin. Eritoten se osa nuorisosta, joka ei viime kansanäänestyksessä vielä päässyt äänestämään lainkaan. Ei siinä mitään vyörytyspropagandaa tarvita eikä edes tehdäkään, koska se vyörytys tulee ennen kaikkea nuorten äänestäjien puolelta itseltään.

Viitateen erääseen aiempaan toteamukseesi parin kuukauden takaa tekee mieli kysyä:

Elääkö ja voiko brexit mielestäsi hyvin?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Brexitistä tehtiin Corbyn toimesta sisäpoliittinen ja valtapoliittinen kysymys, joka on aiheuttanut suorastaan sekasortoisen tilanteen äänestyskäänteineen. Tavoitteena tässä on hallituksen kaataminen ja ennenaikaiset vaalit.

Kannattaa muistaa, että myös Labour oli ja on edelleen brexitin kannalla, mutta omanlaisinsa esityksin.

Itse olin aikanaan siinä uskossa, että britit pääsisivät asiassa sopimukseen, mutta May on ollut pääministerinä aivan luokattoman huono, joka vieläpä sai uudet mittasuhteet May-EU-sopimusesityken muodossa, joka on hylätty jo kolmesti alahuoneessa.

Nuoriin on niin kovin helppo vaikuttaa uhkakuvin ja ikävin tulevaisuuden ennustuksin - tämä todetaan jo Propagandistin Oppikirjan ensimmäisellä sivulla. Suomessa nuoret ovat ehkä tarpeettoman paljonkin enemmän peloissaan ilmastomuutoksesta, kuin mitä muualla. Tähän liittyy poliittista ohjausta, julkisuutta ja tarkoitusperiä. Britanniassa suuri osa nuorisosta taas uskoo brexitin tuovan mukanaan suuria ikävyyksiä, vaikka näistä ei mitään uskottavaa näyttöä todellisuudessa olisikaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #12

"...vaikka näistä ei mitään uskottavaa näyttöä todellisuudessa olisikaan."

Siitä on näyttöä jo nyt brexitkeskustelun aikana, kun valtava määrä toimintoja on siirtynyt pois Britanniasta mannermaalle.

Ja nuoriso on paljon kansainvälisemmin suuntautunutta kuin vanhan polven britit. Sille on tärkeätä myös se, että heillä on edelleen mahdollisuus asettua asumaan ja työskentelemään vapaasti muuallekin Eurooppaan niin halutessaan.

Brexitin kohdalla ei puhuta mistään epämääräisistä kuvitelluista uhkakuvista kuten ilmastonmuutoksen kohdalla on asian laita, vaan aivan konkreettisista lakiin perustuvista seuraamuksista. Siinä on kyse tosiasioista vastassaan toiset tosiasiat. Nuoret HALUAVAT erilaista Englantia kuin vanhat jääräpäät.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #16

Kerro nyt tarkemmin, mikä valtava määrä toimintoja ON jo siirtynyt Britanniasta mannermaalle ? Muutama suurempi Britanniasta pois muuttava yritys kävisi hyvin esimerkiksi ?

Muutoin tässä väitteessäsi on kovasti propagandan maku.

Itse seuraan Britanniaa tarkoin, enkä ole vielä moista havainnut. Uhkailua toimintojen siirtämisestä kylläkin on ollut esillä pyrkimyksenä vaikuttaa päätöksentekoon.

Monet firmat ovat varautuneet brexitiin perustamalla uusia liikeyhteyksiä EU: n alueelle, mutta ei tätä nyt voi hyvänen aika pitää toimintojen siirtämisenä.

Itse olen brexitin suhteen täysin neutraali ja tuntemani monet britit ovat kovin turhautuneita ja väsyneitä alahuoneen päätännän tohelointiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

Kaivele nimiä alkajaisiksi vaikka noista, voin sitten pukata lisää linkkejä jos haluat:

Companies are starting to flee the UK over Brexit fears
https://www.vox.com/world/2019/1/23/18194235/brexi...

Brexit sees financial firms fleeing Britain to the EU
https://www.dw.com/en/brexit-sees-financial-firms-...

Banks to flee London even if Brexit is cancelled
Damage inflicted in the Square Mile will be permanent, bankers say
https://www.fnlondon.com/articles/banks-to-flee-lo...

More Brexit-fleeing companies heading for Netherlands
https://nltimes.nl/2019/04/10/brexit-fleeing-compa...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #19

Et tainnut ymmärtää kysymystä ?

Nuo linkkisi ovat kaikki aikamuodossa futuuri, kun kyselin todellisuudessa JO tapahtuneista liiketoimintojen siirtämisistä kokonaisuudessaan muun EU:n alueelle.

Kuten jo aiemmin totesin yritykset varautuvat eroon perustamalla toimipisteitä mantereen puolelle, joka on täysin luonnollista ja perusteltua.

Dyson kylläkin taisi muuttaa Singaporeen EU:a kevyemmän verotuksen toimintaympäristöön.

Laitappa sitten linkkiä esimerkkinä jostakin merkittävästä yrityksestä, joka ON JO siirtänyt toimintansa ja päämajansa Britanniasta kanaalin toiselle puolelle ?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #22

Luepa uudelleen, tämäkin:

“Everything is timetabled, and once the plane is on the runway, it’s not going to be called back,” said a UK head at a large investment bank based in the City.

https://www.fnlondon.com/articles/banks-to-flee-lo...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #23

Mutta kone ei taida olla vielä kiitoradalla.

Brexitin seuraukset jäävät nähtäviksi ja vasta 5 vuoden kuluttua on nähtävissä, kannattiko ero, jos sitä nyt edes saadaan lopulta aikaiseksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

Se nyt on tiedossa ettei se kannata, mutta sitä ei tiedetä paljonko tulee takkiin, eli tappioita, Englannille ja EU:lle.

Brexit on raistista ja kansallismielistä hömppää ja kansa kärsii.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #12

#12. En ole tietenkään Mayn luokattomuudesta eri mieltä, mutta hänen tehtävänsä on ollut mahdoton kahdesta syystä:

1. Hallituksen enemmistö riippuu tulliunionia vastustavista ERG:stä ja DUP:sta.
2. Irlannin rajaongelman ainoa ratkaisu on tulliunioni. Tämä on ehdoton minimi.

Asian monimutkaistamiseksi olen tuonut esiin, että Belfastin pitkäperjantaisopimus toimii vain, jos kaikki osapuolet ovat EU:n täysjäseniä. Tarkoitus ei ole liioitella asian merkitystä, koska nykyään rauha jo säilyy, kunhan rajalla ei ole tullia.

DUP:n sananvalta Mayn suunnitelmissa on ollut sama kuin jos Suomen hallitus hakisi kaikelle hyväksynnän Ahvenanmaan kolttasaamenkielisten muslimien oikeistovähemmistöpuolueelta.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

On olemassa jo jonkinlainen kyselykin EU-vaaleista

- Työväenpuolue 37.8
- Konservatiivit 23
- Faragen Uusi Brexit, Ukip ja Liberaali Dem kaikki vähän alle 10%

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

On se briteille vaikeata myöntää, että moka on tehty. Mutta pakkohan se jossain vaiheessa on kasvot säilyttäen saada myönnetyksi ennen kuin brexit virallisesti perutaan kokonaan.

Näin siinä tulee käymään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sky uutisilla on välähtänyt: Theresa May admits 'huge frustration' as she agrees Halloween Brexit delay - sehän kummittelisi. Nähtäväksi jää sekin montako Mayn ministeriä vielä eroaa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Jotenkin uutisointi on koko ajan ollut siihen malliin, että Brittania olisi "failed state". Kuitenkin juuri britit huomasivat matkan varrella, ettei EU sittenkään kunnolla toimi. Vaikka Junckerin sekä erityisesti Macronin puheet yrittävät olla jykeviä, niin juuri heille itsekritiikki on enemmän kuin tarpeen.

Pitkästä, piiitkästä aikaa luin harvinaisen hyvin tehdyn analyysin brexitin taustoista otsikolla: "EU-maat eivät ikinä anna briteille sotaa anteeksi" (De EU-landen zullen de Britten de oorlog nooit vergeven). Taustalla on vanhoja haavoja sekä Churchillin "We will never surrender". Kirjoittaja on Elsevier-viikkolehden poliittinen toimittaja Jelte Wiersma ja, kun olen saanut häneltä käännösluvan, kirjoitan teille siitä blogin. Kirjoituksen valtavasta kommenttiketjusta käy ilmi, että myös hollantilaislukijat arvostivat tätä analyysiä erityisesti. Vaikka vaikuttava artikkeli on maksumuurin takana niin oheistan linkin jo tässä vaiheessa (jossa koko kommenttiketju on kyllä luettavissa):

https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achterg...

Toivottavasti tekin voitte Jelte Wiersman analyysin pian lukea, suomen kielellä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ennen kuin tuota pystyn lukemaan, niin en voi ymmärtää moista johtopäätöstä muutoin kuin saksalaisten osalta.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Sitten kun luet, veikkaan että ymmärrät hyvinkin. Mainio artikkeli!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Olihan se melkoinen temppu ja rohkeuden osoitus, että Britannia julisti sodan Natsi-Saksaa vastaan tämän hyökättyä Puolaan.

Hitlerille tämä oli suuri yllätys ja alun loppu ja lopun alku.

Todellisuudessa Macron on ranskalainen presidentti ja saavutuksiltaan omassa maassaan presidenttipellehermannien jatkumossa se nykyinen.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Minulle kelpaa ihan hyvin Sir Ian Kershaw`n tai Chris Pattenin analyysit.Kannattaa ottaa aina avulias Mr Google avuksi.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

"EU-maat eivät ikinä anna briteille sotaa anteeksi"

Lähteitä on joka lähtöön. Kaikkea ei tarvitse uskoa, mitä netistä löytyy.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Voin sen verran paljastaa, että kyse on Wiersman tekemän analyysin otsikosta, joka klikkaustarkoituksena on kieltämättä ja tahallaan hieman harhaanjohtavaa.. Käytännössä kyse ei ole siis itse sodasta vaan EU-maiden (etenkin Saksan ja Ranskan) vapauttamisesta siitä sodasta, johon tarvittiin niin Brittanian, Neuvostoliiton kuin USA:n panoksia ja uhrauksia. Tämä vanha totuus hiertää edelleen ja näkyy mm. nykyisen brexitsotkun aikana selvästi. Silloin niin Ranska kuin Saksa epäonnistuivat kansallisvaltioina ja niin tekee nyt vuorostaan "heidän" integraatiounioninsakin...mutta Englannista tehdään tyhmä syntipukki, joka onkin kätevin ratkaisu.

Mutta, kuten totesin, saatte sen lukea itse kunhan saan käännösluvan. Etukäteissuositus.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #32

Lupa on saatu! Jospa viikonloppuna saan sen käännetyksi:

"Geachte heer Schepel, Hartelijk dank, wat aardig. De hoofdredactie van Elsevier Weekblad is akkoord met een vertaling door u. Mijn naam en Elsevier Weekblad erbij is uiteraard gewenst".

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

EU vaikuttaa omituisesti kansanäänestyksiin: yksi ei näytä koskaan oikein riittävän. Sveitsissä riittää yksi, mutta sehän ei olekaan EU:n jäsen.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Sveitsistä ei ole avuksi tähän hätään, mutta tulevaisuudessa ehkä.

www.theguardian.com/world/2019/apr/07/we-had-to-fi...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minulle Britannian sekoiilut ja päättämättömyys on suuri ihmetyksen aihe.
Toivon mukaan kuitenkin nuoret saavat itse päättää mitä he haluavat tulevaisuudessa — kunhan viivyttely vain kestää tarpeeksi kaian. Näyttää kestävän.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Lujille näyttää ottavan:

Kansanedustajalähteiden mukaan parlamentti on “mielenterveysongelmien kiehuva kattila”.

Mielenterveysjärjestö Mind on lähettänyt 650 kansanedustajalle ja heidän avustajilleen tietopaketin siitä, kuinka ongelmiin voi hakea apua.

Kansanedustajien lisäksi myös kansalaiset voivat huonosti. Kolmannes briteistä kokee brexitin huonontaneen heidän henkistä hyvinvointiaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10734355

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mihin aselmointiin laskisit tämän YLE:n uutisoinnin liittyvän ?

Kaksi kolmannesta briteistä ei koe brexitin huonontaneen heidän henkistä hyvinvointiaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #37

"Kaksi kolmannesta briteistä ei koe brexitin huonontaneen heidän henkistä hyvinvointiaan."

En olisi siitä niinkään varma, näkyy olevan kyselykin:

Brexit anxiety - who is affected?
A survey of more than 2,000 people carried out in March by research company Britain Thinks suggested that:

64% of people feel anxiety relating to Brexit is negatively affecting Britons' mental health
Women (70%) are more likely than men (58%) to be concerned about the effect of Brexit on mental health
83% of people are "fed up" of seeing Brexit on the news
84% of people are unimpressed with both Labour and the Conservatives' handling of Brexit

https://www.bbc.com/news/uk-47812780

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #39

No kai se olisi ihme, jos alahuoneen sekoilu ja järjetön sisäpoliittinen valtataistelu lieveilmiöineen ei aiheuttaisi mielipahaa ihmisten parissa.

Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä sen kanssa, oliko asiasta puolesta tai vastaan - tai täysin neutraali sinänsä.

Sen tästä voi vain todeta, että farssista ei seuraa ainakaan mitään hyvää ainakaan EU:lle, joka on nolosti uutisten keskiössä tahtomattaan päivittäin. Brittien ansaitsemat seuraukset äänestyksineen näkyvät sitten ajallaan myöhemmässä historiankirjoituksessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #40

"Brittien ansaitsemat seuraukset äänestyksineen näkyvät sitten ajallaan myöhemmässä historiankirjoituksessa."

Oletko sitä mieltä että britit olisivat ansainneet brexitin huonot seuraukset?
Kannatatko kollektiivisia rangaistuksia kansanryhnittäin, riippumatta siitä ovatko ne kaikki syyllisiä? Tässä tpauksessa rangaistus koskisi myös niitä brittejä jotka eivät ole syyllisiä, sekä kaikkia EU- maiden kansalaisia, joita asia koskee, mutta jotka eivät ole päässeet edes päättämään brexitistä.

Minä en ole sitä mieltä että britit olisivat ansainneet mitään seurauksia, eivät ainakaan ne britit jotka järkevästi olivat EU:ssa pysymisen kannalla.

Ne muut britit, ne vähemmän järkevät, ne tyhmät ja lapselliset, ne johdettiin harhaan kansankiihotuksella ja väärillä lupauksilla.

---------------------

Britit ansaitsevat sen että brexit perutaan, samoin kaikki EU- maat ja niiden kansalaiset, jotka eivät ole millään tavalla syyllisiä, kuten eivät nekään englantilaiset jotka eivät brexitiä kannattaneet.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #40

Onhan sillä jo ollut hintansa

Last May, Bank of England boss Mark Carney told MPs that the cost of Brexit to the UK economy was already £40bn and counting.

Giving evidence to the Treasury Select Committee, Carney said the result of the 2016 EU referendum had already knocked 2% off the economy, leaving each UK household £900 worse off, on average, than they would have been had voters opted to remain in the bloc.

https://www.theweek.co.uk/93785/how-much-money-has...

ja luulisi tämänkin edistävän parlamentin päätöksiä, jotta lasku ei kasvaisi.

Further uncertainty over Brexit will hinder growth in the UK economy, the head of IMF has told the BBC.

Speaking ahead of the agreement of an extension to Article 50, Christine Lagarde warned that businesses and investors will remain hesitant in the coming months.

https://www.bbc.com/news/business-47891984

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #42

Tottakai menetyksiä on tällaisessa päättömän surullisessa esityksessä, jossa kommunisti Corbyn on saanut aivan liian paljon sanottavakseen oman puolueen johtajana.

Varmaa vain on se, että sekä May, että Corbyn voivat hyvsätellä uransa muistettuna historiassa ainoastaan ja vain poliittisina fiaskoina jo lähitulevaisuudessa.

PS. Finanssipiirit siirtävät rahoja pelkästään jo sen uhan ja mahdollisuuden olemassa ollen, että Corbyn nousisi yllättäen pääministeriksi brexitdraaman jälkeen, jolloin nykyinen The Square Mile pankkeineen olisi pelkkää eilispäivää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #43

People Before Profit puolueesta en ole varma, mutta en ole ennen kuullut kenenkään mainitsevan Labourin Corbynia kommunistiksi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #44

Nämä johnsonit ja rees-moggit kutsuvat häntä "marxistiksi". En tiedä, onko Jeremyllä jotakin termiä vastaan. Todellisuudessahan hän kuuluu jäsendemokratiaa korostavaan ammattiyhdistyssosialismin traditioon.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #44

Taitaa olla ainoa länsipoliitikko, joka on tukenut näkyvästi Venezuelan Maduroa.

Corbyn tunnetaan varsin radikaalina äärivasemmistolaisena ja marxistina jo 1970-luvulta lähtien.

Ihme, ettet ole asiaan vielä törmännyt, vaikka niin aktiivinen oletkin tällä saralla ?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #46

Corbyn on monikymmenvuotinen vasemmistoradikaali. Hän ei ole tukenut näkyvästi tai näkymättömästi Maduroa, mutta on ollut hiljaa Venezuelan ihmisoikeustilanteesta, eikä ole suostunut julistamaan Guiadoa legitiimiksi valtionpäämieheksi. Corbyn ei ole suosikkejani Labourin johdossa, mieluummin näkisin puheenjohtajana Starmerin tai kumman tahansa Milibandin.

Seumas Milne Corbynin kansliasta on tunnetusti entinen kommunisti. Mutta brittien äärioikeistokaan ei käytä Corbynista termiä "kommunisti". Ei ihme, että Seija ei sellaiseen termiin ole "törmännyt". Enkä oikein ymmärrä, miten se liittyy millään tavalla mahdollisen erosopimuksen hyväksymiseen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #48

Kannattaisi Vuorelankin googlailla tai lukea vaikka HS:n ja YLE:n uutisointia Corbyn ja hänen Venezuelan taipumusten selventämiseksi.

Asiasta löytyy satoja arvostettujen journalistien ihmetteleviä kirjoituksia Corbyn aivoituksista ympäri Maailman.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #50

"Venezuelan taipumusten" :) Hänen hiljaisuudessaan monestakin asiasta olisi tietysti selventämistä, sopii yrittää. Mutta jokainen brittiparlamenttia seurannut näkee aika helposti, millä suunnalla heidän EU-suhteensa ongelmat sijaitsevat, eikä se suunta ole Labourin etupenkki.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #51
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tämä näyttää menevän ihan sen salaisena pidettävän käsikirjoituksen mukaan, aivan niinkuin olen uumoillut.

Tässä nyt vain leikitään näitä leikkejä ja asioita vitkitellaan ja vetkutellaan, eli vatuloidaan, kunnes saadaan aikaan riittävän pehmeä brexit, tai vaihtoehtoisesti brexit perutaan kokonaan.

-----------------

Voi olla ettei vielä tämäkään jatkoaika riitä .... mutta sitten vain jatketaan lisää .... aikaa kyllä riittää ......... ja Englanti on koko sen jatkoajan EU:ssa, eikä missään hemmetin brexitissä.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

En voi kuin ihailla Maytä, kuinka vakuuttavasti hän vetää rooliaan ja tekee kaikista brexitin kannattajista naurettavia tomppeleita, mikä lienee tarkoituskin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ei May pysty niistä tomppeleita tekemään.

Ne on ihan itsestään ja omatoimisesti tomppeleita,
kai ihan synnynnäisiä sellaisia,
parantumattomia tomppeletia.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Kommenttini perusteella kaikki ei selvästikään ole sitä vielä tiedostaneet riittävässä määrin.

Tomppeleita on 100% kaikista päättäjistä. Riittää että kysyy luonnehdinnan oikealta kohtaa milipidejanaa. Tarkoitus ei ole käännyttää vastakkaista mielipidettä edustavia muuttamaan kantaansa vaan omat.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Aikanaan May kamppaili niin vakuuttavasti jäseneksi jäämisen puolesta, että on tosiaan vaikea kuvitella hänen ihan vakavissaan pitävän brexitiä jotenkin hyvänä asiana. Silti hän on uhrannut melkoisesti energiaa pitääkseen naurettavat tomppelit puolueen ja hallituksen riveissä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Puolueen hajoaminen olisi tietenkin puolueelle vakava ongelma.
Puoluejohtajan on luonnollisesti pyrittävä pitämään puolueensa kasassa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

"You can`t fix stupid"
Kova brexit on taloudellinen katastrofi ja pehmeä ei ole oikeasti edes brexit.Älä jätä väliin toimituksen poimintoja kommenttien joukosta.

www.nytimes.com/2019/04/02/opinion/brexit-news.html

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tänään jopa Theresa May lopulta poltti päreensä DUP:n Sammy Wilsonille, joka ilmeisesti ihan kirjaimellisesti ei ymmärrä lukemaansa. Erosopimuksen backstop-muotoilu merkitsee nimenomaan, että Yhdistynyt kuningaskunta pysyy yhtenäisenä tullialueena. DUP:n kanta backstopin poistamisesta merkitsisi tullirajan tuloa Pohjois-Irlannin ja Englannin välille.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

NYTimesin Roger Cohen arvioi tämänhetkisen tilanteen täsmälleen samoin kuin minä:

https://www.nytimes.com/2019/04/11/opinion/brexit-...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"This, too, has become clear. That round and riveting black hole, a place where everything vanishes like a dream, would be a good final resting place for Brexit."

Amen.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Mitä tulisi tapahtumaan, jos May päättäisi pistää pillit pussiin, kuten meidän pääministerimme. Kun totesi sotesta, ettei tästä tule lasta eikä paskaa (tiesiköhän Sipilä, että virkakoneisto pimitti tietoa, jota ei eduskunnalle kerrottu). Missä vaiheessa May uskaltaisi sen julkisesti todeta tai toteaisi sen ainoaksi vaihtoehdoksi itselleen? Vaihdetaanko vain vetäjä (kukahan olisi halukas) vai parlamenttivaalit, entä sitten? Vaikea uskoa, että sekään ketään helpottaisi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tämä kaikki joka näyttää pelleilyltä voi olla tarkoitushakuista toimintaa jolla on yksi ja ainut päämäärä ja se päämäärä on saada britit yhteen ääneen huutamaan että "perutaan brexit".

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Meidän kannaltamme eli EU:n kannalta on tietenkin ihan samantekevää, minkä niminen tai mistä puolueesta Britannian pääministeri on. Ei tämä asia niin vaikea ole. Euroopan kannalta vaihtoehdot ovat selvät:

1. Britannia peruuttaa eron.
2. Britannia hyväksyy marraskuussa neuvotellun erosopimuksen.
3. Britannia eroaa ilman sopimusta.

Neuvottelut tulevien suhteiden luonteesta alkavat vasta sitten, kun britit ovat valinneet näistä kolmesta vaihtoehdosta.

Kaikki tämä muu keskustelu on Britannian sisäistä. Jotkut haluavat erota EU:sta siten, että varsinaiseen erosopimukseen liitettävää poliittista julistusta täydennetään. EU27 tietenkin hyväksyisi kaikki ehdotukset, joissa pyritään mahdollisimman läheisiin suhteisiin. Eron peruuttaminen sopisi Britannian ulkopuolella kaikille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset