jpvuorela

Norway plus eli Common Market 2.0 eli Mitä Labour haluaa

Britannian työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn lähetti kirjeen Theresa Maylle. Siinä on viisi kohtaa, joita työväenpuolue edellyttää erosopimukseen liitettävältä poliittiselta julkistukselta. Olennaista on, että puolue haluaa pysyvän tulliunionin, mahdollisimman läheisen suhteen sisämarkkinoihin ja saumattoman turvallisuusyhteistyön.

Mainitsemillaan ehdoilla Corbyn olisi valmis tukemaan brittihallituksen ja EU:n neuvottelemaa varsinaista erosopimusta. Uutta kansanäänestystäkään Labour ei sulje pois, mikäli ehtoihin ei suostuta.

Jotkut euromielisimmistä Labourin kansanedustajista ovat uhanneet erota, mikäli puolue tukee millaista erosopimusta tahansa. Jotkuthan ovat jo eronneet päinvastaisesta syystä.

Olennaisempaa on kuitenkin, että periaatteessa pehmeää brexitiä tukevat niin työväenpuolueessa kuin konservatiiveissakin näkevät Corbynin kirjeen tärkeänä kädenojennuksena ja mahdollisuutena luoda ennen pitkää osapuilleen Norjan tapainen suhde unioniin.

https://www.thetimes.co.uk/edition/news/corbyn-labour-s-change-of-policy...

https://www.theguardian.com/politics/2019/feb/07/brexit-government-willi...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Samuli Karjalainen kirjoitti: "Englannin köyhien kohtalo olkoon meille opetuksena Väyrystä ja Halla-ahoa kuultaessa. Monien ihmisten elanto riippuu kansanvälisestä kaupasta ja EU:n sisämarkkinoista."

Tästä olen samaa mieltä. En kuitenkaan julkaise kuvattomia ja profiilittomia kommentteja sellaisinaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Vaikka huhtikuussa käydään eduskuntavaalit ja toukokuussa europarlamenttivaalit, alkukevään asioista eniten ihan jokaisen eurooppalaisen elämään vaikuttaa Britannian EU-jäsenyyden kohtalo.

Timesilla on ihan asiallinen interaktiivinen visa aiheesta "mitä tiedät brexitistä":

https://www.thetimes.co.uk/article/d9f78420-2961-1...

Toimituksen poiminnat