jpvuorela

Britannian historian suurin tappio hallitukselle

Järisyttäviä lukuja.

 

Britannian parlamentin alahuone on juuri hylännyt Theresa Mayn hallituksen ja Euroopan unionin välisen sopimuksen äänin 432–202.

Tämä lienee kaikkien aikojen suurin hallituksen äänestystappio maan historiassa.

Jo alustavassa äänestyksessä hylättiin ehdotus siitä, että Britannialla olisi halutessaan oikeus erota yksipuolisesti väliaikaiseen tulliunioniin kuuluvasta Irlannin backstopista. Äänin 600–24. Uskomatonta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (72 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Heh.. oliko tuo nyt yllätys ?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Numeroiden suuruus oli yllätys.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Brexit on nyt jo sitten varma ja neuvottelutulos briteille suosiollinen, pitivätpä siitä kaiken mokomat Turuset, Vuorelat tai Nylundit, tai eivät."

"Kyllä parlamentti hyväksyy "huippudiilin" muutamia hard brexit-linjan hajahuutoja lukuunottamatta. Jatka sinä vain omia juttujasi entiseen malliin äläkä anna todellisuuden häiritä."

Lauri Kiiski 24.11.2018

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Brexitin ympärillä varmasti pöly alkaa laskeutua parlamentin hyväksyessä nykyisen neuvottelutuloksen. Tämä neuvottelutulos lienee nyt kohtuullisen hyvä sekä briteille, että myös Unionille.

Lopuntakin järki pääsi voittamaan ilman suurempia vaurioita."

Lauri Kiiski 24.11.2018

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Ainahan voi lotota omalla tasollaan ja olla vieläpä liki varma voitonjaostaan.

Noh onhan näitä...

Kuikalla on tapana kommentoida aktiiviseti asioita, joista ei tiedä yhtään mitään. Mutta hyvä sekin moniin vastaaviin verraten"

Lauri Kiiski 15.01.2019 21:28 (Sakari Koutin blogi)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kiiski: "Britannia hoitakoon omat asiansa ilman Turusia."

Kiiski: "Sinulla on kyllä uskomaton mielikuvitus reaaliteettien vastaisesti omin satutarinoin. Erikoisesti en seuraile tapaisiasi pellehermanneja tässä asiassa."

Turunen "Miksi seuraat?"

Kiiski: "Kuten jo aiemmin kirjoitin. Suu vaahdossa...Kokonaiskuva brexitistä on sinulla juveniilin asteella ja sekin täysin lainattu muilta ilman omaa älynvaivaa."

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mennäänpä nyt Turunen asiaan:

Britanniassa ollaan menossa tarkoituksin kohti sopimuksetonta tilaa, sillä se on briteille paljon parempi vaihtoehto, kuin mitä Mayn paperi olisi ollut. Sopimuksettomassa tilassa Britannia voi aloittaa jatkon kauppaneuvottelut ja myös muut neuvottelut ( esim. Pohjois-Irlanti ) täysin vapaasti puhtaalta pöydältä ja ilman aiempia sitoumuksia kaikkiin ilmansuuntiin.

Tulevissa neuvotteluissa EU:n kanssa briteillä on ässä hihassaan, joka on nykyinen yli 100 miljardin euron suuruinen vaje palvelujen ja tavaroiden viennissä muun EU:n alueelle verraten siihen, mitä se muualta Unionista tuo. Tämä tiedetään myös Brysselissä, jossa ollaan entistäkin hermostuneempia brexitin lähestyessä päivä päivältä.

EU-maat Suomi mukaan luettuna valmistautuvat taustalla koko ajan kuumeisesti sopimuksettomaan tilaan, joka näyttää olevat se kaikkein todennäköisin vaihtoehto - ja varmasti paras brexitvaihtoehto itse briteille.

Kyllä ne asiat järjestyvät lutviutuvat brexitin jälkeenkin. Ei se ole maailman loppu.

Eroa vastustavalla räksyttämisellä ja uhkakuvia suurentelemalla ei ole vaikutusta itse tapahtumien kulkuun.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Brexit exit häämöttää ...

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Brexit exit, ei tule aivan äkkiseltään mahdolliseksi.

Artikla 50:

” Päätöksen 50 artiklan mukaisen menettelyn aloittamisesta tekee Yhdistynyt kuningaskunta. Kun menettely on aloitettu, sitä ei enää voida yksipuolisesti peruuttaa. Eroilmoitus on peruuttamaton. Artiklassa ei ole määräystä, jonka mukaan ilmoitus voitaisiin yksipuolisesti peruuttaa.”

Tätä kyselevät nyt Britannian kansalaiset, mikä on artikla 50:n merkitys.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mistä sitaattisi on? Muutama viikko sitten European Court of Justice juuri päätti, että halutessaan Britannia voi yksipuolisesti peruuttaa artiklan 50 mukaisen eroilmoituksen. Jatkoajan pyytäminen sen sijaan vaatii muiden 27 jäsenen hyväksymisen.

Koko artikla 50 on tässä, eikä siinä mikään estä eron peruuttamista:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?ur...

Britannian parlamentin pitäisi toki peruuttaa eroa koskeva laki, mutta kyllä se Euroopalle sopii.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #11
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

Where there is a will, there is also a way, ...sanotaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Löysin nyt tuon maaliskuun 2017 taustamuistion, josta sitaattisi on. Oikeus on nyt todennut sen oletuksen pätemättömäksi. Kun artikla 50 ei sisällä ohjeita eroilmoituksen peruuttamiseksi, sitä pitääkin tulkita niin päin, että maa voi omien perustuslakiensa puitteissa tehdä sen yksipuolisesti.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #15

Jäinkin tätä miettimään, miksi britannialaiset itse kyselevät nyt omissa kommenteissaan mediassa tämän artikla 50:n perään. Mutta tuohan olisi hyvä asia niille, joilla sitä YHTEISTÄ tahtoa riittävästi löytyy. Kyllähän minä itsekin näkisin, että peruuntuminen tapahtuisi, mutta siellä taitaa olla liian paljon tuuleen huutelijoita.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Pääministeri Mayn toimintaedellytykset ovat nyt under the Zero.
Mutta se ei kuitenkaan ole kaiken toivon loppu.

29.3.2019 ei ole maailmanloppu, koska aikaa tuotetaansen jälkeenkin.

Mutta toki kova Brexit olisi Britannialle Vuosi Nolla.

Se olisi absurdia. Siinä mahdollisuus?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei kovin iso yllätys. Isompi yllätys on jos May saa jatkaa pestissään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Toistan nyt ennen äänestystä Ave Ollilan blogiin kirjoittamani tilannekatsauksen:

Brittein saarilla on kaksi itsenäistä valtiota: Irlannin tasavalta ja Yhdistynyt kuningaskunta eli kielenhuollon suosituksen mukaisesti Britannia.

Britannia eli UK koostuu Iso-Britanniasta ja Pohjois-Irlannista. Tarkemmin: Englannista, Walesista, Skotlannista ja Pohjois-Irlannista.

Britannian ja Irlannin tasavallan raja kulkee Irlannin saarella. Britannian hallitus nimenomaan vaati, että tapahtuu mitä tahansa, uusia tullirakennelmia ja kovaa rajaa ei saa pystyttää saarelle, koska se vaarantaisi vuoden 1997 rauhansopimuksen.

Jos Britannia eroaa EU:sta, se on samassa suhteessa Irlantiin kuin Venäjä Suomeen. Nyt on kyse siitä, miten tämän suhteen (muka) voisi hoitaa ilman joko tulliunionia tai kovaa rajaa.

EU on suorastaan hellyttävästi suostunut kaikkiin mahdollisiin vaihtoehtoihin. Siihen, että koko Britannia eli UK pysyisi tulliunionissa; siihen, että joko sisämarkkinoiden tai tulliunionin rajamuodollisuudet siirrettäisiin Irlannin meren rantaan ja niin edelleen.

Brittihallitukselle ei kelpaa mikään. EU:n puolesta mitään ei ole tehtävissä. Brittien on keskusteltava keskenään siitä, minkä huonoista vaihtoehdoista haluavat vai olisiko sittenkin parempi jäädä jäseneksi.

Brittiministeri Davis sanoi lyhyellä urallaan: "Meillähän on tämä sisäinen raja Etelä-Irlannin (!) kanssa."

Putin voisi sanoa samoin, että hänellä on Vaalimaalla tämä sisäinen raja... Näinä päivinä koetaan imperiumin viimeinen henkäys, tuli mitä tuli.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Iso-Britannian aikomuksia brexitin suhteen, kyselee EU. Seuraava vaihtoehto tämän osalta voi olla mitä Corbyn on aikonut tehdä tässä tilanteessa.

” Oppositiossa olevan työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn sanoi, että lähtö EU:sta ilman sopimusta olisi katastrofi ja että hänen puoleensa tekee kaikkensa estääkseen sellaisen ratkaisun.
Corbyn haluaa mieluummin uudet parlamenttivaalit kuin uuden kansanäänestyksen. Hän sanoi esittävänsä hallitukselle epäluottamuslausetta "pian", jos May häviää tiistain äänestyksen.”

https://ls24.fi/lannen-media/britannian-parlamenti...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Se "pian" epäluottamusäänestyskeskustelu on huomenna.

Pian äänestystuloksen selvittyä pääoppositiopuolue labourin johtaja Jeremy Corbyn esitti heti epäluottamusäänestystä hallitukselle. Se äänestys järjestetään jo keskiviikkona, parlamentin puhemies John Bercow totesi.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/7fa60d63-4ba9-...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Siinä toryt tuskin hajoavat riittävän pahasti, mutta ainahan voi toivoa :)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #16

Hallituksen vaihto ei tietenkään ratkaise Britannian Eurooppa-suhdetta. Juncker ehti jo ilmaista pelkonsa, että äänestystulos tekee no deal -Brexitin todennäköisemmäksi.

Tusk, tavanomaisen optimistisena, kuitenkin kysyi jo, että jos mikään sopimus ei kelpaa eikä kukaan halua sopimuksetonta eroa, kuka Britanniassa ensimmäisenä sanoo, että peruutetaan koko juttu.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #21

Vilkaisin S-J Pietikäisen blogia ja Turusen Sepon kommenttia eikä tänään synny enää mitään järkevää.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Erikoista, että sopimuksetonta brexitiä pidetään nyt oletus vaihtoehtona. Vaikka uskoisin useampien tietävän, että sillä tulisi olemaan kaikkein katastrofaalisimmat vaikutukset Britanniassa samoin kuin Euroopassa. Tietysti muitakin vaihtoehtoja käydään läpi, niin hyvin kuin pystytään. Uutta kansanäänestystä brexitistä, tai soft Brexit. Tässä yhden lehden näkemys:

“By rejecting the government’s deal, MPs are taking us closer to a no-deal Brexit, Anoosh Chakelian explains. As matters stand, all MPs can truly agree on is that they diisapprove of May’s deal. This means no deal is the default alternative.”

https://www.newstatesman.com/politics/staggers/201...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Oletusvaihtoehto se on juuri siksi, kuten ylempänä keskustelimme, että eroilmoitus on voimassaoleva laki. Jos erosopimusta ei saada aikaan, Britannia eroaa ilman sopimusta by default.

En silti vielä usko, että se on todennäköisin vaihtoehto. Mutta päivä päivältä mahdollisempi.

Ongelma on siinä, että Britannian alahuoneessakaan monet eivät ihan oikeasti näytä tajuavan, että no deal -eroa ei seuraa minkäänlainen siirtymäaika, vaan kaikki sopimukset päättyvät 29. maaliskuuta, Britannian aikaa kello 23.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Täsmennän: Jos erosopimusta ei saada aikaan tai eroa ei peruuteta.

Klassista kellojen pysäyttämistä voidaan yrittää korkeintaan kolmeksi kuukaudeksi, jos se kaikille jäsenille sopii, mutta heinäkuussa uusi europarlamentti kokoontuu, briteillä tai ilman.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila Vastaus kommenttiin #26

-> 26 ”.. mutta heinäkuussa uusi europarlamentti kokoontuu, briteillä tai ilman.”
Jos eroilmoitus on päällä, ei kai europarlamentin vaalejakaan voida Britanniassa järjestää.?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #27

Eipä kai, ainakaan 23.-26. toukokuuta. Akateemista keskustelua on käyty siitä, voisiko ne järjestää Britanniassa yksin kesäkuun lopulla.

Artikla 50:n mukaisen eron lykkääminen kolmella kuukaudella olisi muutenkin mahdollista vain, jos britit tarjoavat selvän suunnitelman kansanäänestyksestä tai parlamentin kyllä vai ei -päätöksestä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #27

No kappas: "Liberal Democrats have produced draft legislation which they say would allow [a referendum] to be held far sooner: before the next European elections in May."

https://www.theguardian.com/politics/2019/jan/19/m...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jotenkin tuntuu, että tuota vaihtoehtoa pitää nyt virallisissa puheissa kertoa oletusvaihtoehdoksi, kun ei vielä tarpeeksi painavalta taholta uskalleta ilmoittaa, että asiasta järjestetään uusi äänestys tai lakimuutosesitys lykkäyksineen.

Uskoisin, että EU on aika kyllästynyt tähän brittien veivaukseen eikä varmasti tule suomaan juuri mitään muutoksia nykyiseen sopimusesitykseen, jos britit sellaista yrittävät.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Äänestysnumeroiden perusteella pienet täydennykset julistukseen ei taida ihan riittää. Ennustan uutta turhaa ylimääräistä kierrosta jälleen. Haisee siltä kuin britit yrittäisivät vain pelata aikaa ettei tarvitsisi tunnustaa tappiota.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kaikella kunnioituksella tässä täytyy nut todeta näille, jotka väittävät, ettei " mikään sopimus kelpaa ", että vain Mayn sopimus ei tällä kertaa kelvannut, sillä se ei olisi tuonut mukanaan mitään sellaista, mitkä olivat alun perin tavoitteina.

Sekä EU, että May hirttivät itsensä backstoppiin.

PS. Corbyn Labourin sisällä on kentällä kovasti brexitin kannattajia. Kovista puheista huolimatta Corbyn om asema on varsin huteralla pohjalla huolimatta politrukoinnista. Eilen parlamentin hylätessä Mayn sopimusehdotuksen kaupunkien kaduilla juhlivat näkyvästi myös työväenpuolueen kannattajat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onko joku väittänyt, ettei mikään sopimus kelpaa?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tekstejä näköjään jälkikirjoitetaan uusiksi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #46

#46. Jokainen Kiiski-sitaatti on täsmällinen, kirjoitusvirheitä myöten. Ave Ollilan bloginhan voi käydä tarkistamassa myös.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

En ole huomannut. Puhe oli juuri siitä, että Britannian hallitus on hirttänyt itsensä epäloogiseen backstop-kantaansa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #47

Euroopan unionin yleiseltä kannaltahan Irlannin rajan ongelma liittyy terveys- ja turvanormeihin.

Brittibrexitöörien nimenomainen tavoite on avata rajat näitä normeja noudattamattomalle tuonnille Yhdysvalloista ja Australiasta. Moni haluaisi, että saman kaman voisi viedä, eli meidän kannaltamme tuoda, vaivihkaa Irlannin rajan yli.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

86% Työväenpuolueen maksavista jäsenistä haluaa uuden kansanäänestyksen ja yli 70% äänestäisi siinä kyllä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tarkoitatko kyllä vai ei (Brexitille).

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #50

Kyllä Euroopan unioniin jäämiselle. Olin näköjään jättänyt tallentamatta viimeiset sanat.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Maksavista jäsenistä ? Vastaakohan luku 86 % itse puolueen äänestäjien lukemia ?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #55

Ei varmaankaan. Luku on kuitenkin merkittävä sikäli, että Corbyn on aina korostanut nimenomaan jäsendemokratiaa. Käytännössä hänen on pakko suostua vaatimaan kansanäänestystä heti, jos uudet vaalit osoittautuvat kovin epätodennäköisiksi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #56

Jos nyt muistan oikein, niin Corbykin oli brexitin kannalla ja ei nyt niin kauaakaan aikaa sitten. Corby pelaa brexitillä poliittista valtapeliä, joka kyllä Britanniassa ymmärretään varsin hyvin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #58

Kerrankin muistat oikein. Pikkuhiljaa ehkä lähestyt tätä päivää ja ymmärrät, miksi sanoin "suostua".

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #59

Corby voi toki vaatia kansanäänestystä ja vaatiikin sitä, mutta uusi kansanäänestys vaatii ensin hallituksen kaatamisen ja parlamenttivaalit, jotka taitavat olla Corbyn ulottumattomissa.

Aika hyvin ajan hermoilla olen tässä asiassa, mutta kiitos kuitenkin kommentista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Täällä voisi saada sen käsityksen että Britannia on kaaoksessa ja kohta sekasorrossa, kun todellisuudessa tämä EU on hajoamassa alta. Britit eivät todellakaan ole ainoita jotka eivät hyväksi jatkuvia integraatiotoimia ja lopullista liittovaltiomallia, näitä löytyy lisää sitä enemmän mitä pitemmälle integraatiota viedään. Euron tuleva kriisi saattaa olla pommi joka hajottaa loputkin sidokset EU-maissa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Täällä voisi saada sen käsityksen että Britannia on kaaoksessa ja kohta sekasorrossa..."

Mistä ihmeestä Makkonen on tällaista saanut päähänsä?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ehkä Makkonen ajatteli että Mayn esittämät vaihtoehdot sopimuksen hyväksymisestä tai kaaoksesta astuisivat voimaan äänestyshetkellä. Varmaan sitten May valehteli, kun kaaosta ei tänä aamuna olekaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #34

"Nation shocked as crap deal presented by incompetent leader fails to secure outcome no-one wanted"

https://newsthump.com/2019/01/15/nation-shocked-as...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #34

Punnan kurssi nousi heti äänestystuloksen selvittyä. Eikä suinkaan siksi, että finanssimaailma odottaisi kovaa Brexitiä...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Oli Cameron viisas mies :)

Kukaan ei estä eroamasta EU:sta, siitä vaan, mutta tuntuu että briteillä on hiukan vaikeaa itsekään tietää, mitä tekisi.

Turha siitä EU:lle kiukutella, jollei halua olla mukana, sen kun lähtee pois, turha sitä on EU:lta vaatia mitään, kerran se on niin paska paikka.

Ulos vaan, jos kansa sitä haluaa, sittenpähän nähdään muillekin harkitseville maille malliksi, miten hyvän diilin eroamalla saa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Lähteä porukasta mutta viedä yhdistyksen kassa mukanaan siinä putinistien toimintamalli eurooppalaisille.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Marginaalinen näkökulma möhläysten ketjuun:

Olipa onni, että en ostanut EasyJet-lentoyhtiön edestakaista lippua välille Helsinki-Berliini. Lähtö on maaliskuun lopussa ja paluu huhtikuun alussa. (Osallistun FIBO Global Fitness -messuihin Kölnissä 4.-7.4.) EasyJet olisi edullinen: edestakainen lento (lähtö 27.3, paluu 10.4) ilman ruumaan meneviä matkatavaroita 47,91 euroa, matkatavaroiden kanssa enemmän mutta kuitenkin vähemmän kuin Finnairilla (EasyJetin sivusto, luettu 9.52).

Uskaltaneeko lipun ostaa? Jos sopimus olisi hyväksytty, lennot olisi jatkuneet. Jos brexit peruuntuu, lennot jatkuvat. Jos sen sijaan astuu voimaan kova brexit, paluulento ilmeisesti peruuntuu ja jään Berliiniin kököttämään. Onko jokin taho tällöin velvollinen kuljettamaan minut Helsinkiin Finnairilla, joka olisi jälleen ainoa reittiä operoiva lentoyhtiö ja epäilemättä erittäin kallis ja täynnä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jotkut lentoyhtiöt ovat varustautuneet kovaan brexitiin, EasyJetistä löytynee muitakin uutisia. Varminta kysyä lentoyhtiöltä.

EasyJet Moves Pilots to New Licenses to Hedge Brexit Risk

The move is the latest effort by EasyJet, which last year created a new airline based in Vienna specifically to keep its EU planes flying after Brexit, shifting the registration for 110 aircraft to the unit. It began assessing options for the unit days after the U.K.’s Brexit referendum in mid-2016, when the leave vote wiped out a third of EasyJet’s market value.

https://skift.com/2018/08/31/easyjet-moves-pilots-...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kiitos! Tämän tiedon mukaan lipun uskaltaa ostaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olet Seija hämmästyttävän tehokas faktankaivaja alalta kuin alalta!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #42

Olin lukenut siitä, ei tarvittu kuin pari hakusanaa;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #42

Seija is the best, ei sen enempää;)

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Lippu hankittu yllä olevan tiedon perusteella, "Payment of euro 94.69 by...", sis. matkatavarat.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen
Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kuinkas kävikään tänäiltana ?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Hallitus sai luottamuksen äänin 325-306. Odotetusti. Seuraavaksi odotamme, keksiikö May jotain maanantaiksi. Tietysti odotamme myös, keksiikö oppositio suunnitelman, joka saa brittiparlamentin enemmistön kannatuksen.

EU:n elimethän käsittelevät edelleen ainoata tähänastista neuvottelutulosta. Jos ja kun se hyväksytään, ei muuta kuin jatketaan brittisekoilun seuraamista popcornin ja kaljan kanssa.

Pysyvä tulliunioni tai kova raja Irlantiin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kävi just niin kuin ajattelin, eli Mayn kujanjuoksu jatkuu ja May sen kun hymyilee. Varsinainen draaman kuningatar, ääni vain on kuin korpikojootilla.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Niinpä... Kohti sopimuksetonta brexittiä !

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kun Skotlannin ja Pohjois-Irlannin lisäksi edes Wales ei näytä siihen suostuvan, kuningaskunnan hajottaminen olisi ehkä hiukan rankkaa jopa konservatiivipuolueelle.

Suomalaisethan tietysti saisivat yhden mepin lisää, jos Britannia lähtisi sopimuksen kanssa tai ilman :)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Älä unta näe. May sai parlamentin luottamuksen. Joko olisit valmis lyömään vetoa sopimuksetonta brexitiä vastaan ?

Se päivä lähenee, kun voin todeta Vuorelalle hymähtäen : Mitäs minä sanoin.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Hajoaminen olisi kyllä kelpo ratkaisu ongelmaan. Unioni pääsisi Englannista eroon, mutta Skotlannin, Pohjois-Irlannin ja Walesin uusiksi jäseniksi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #67

Heh...

Seuraa nyt tänään sterlingin kehitystä, niin ei tarvitse kristallipallosta todellisuutta etsiä tai kuvitella.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Boris Johnsonilla, joka on yksi tämän naurettavan sopan keittäjistä ja valehtelijoista oli Maylle neuvo.

Mene ja neuvottele parempi sopimus. Helpommin sanottu kuin tehty ja nykyisessä sopimuksessa oli jo paljon hyviä juttuja EU:lle.

Jos EU alkaa oikeasti hankalaksi niin auto-, lääke- ja finanssiteollisuus siirtyvät saarelta EU:n puolelle alta aikayksikön.

Se on katastrofi UK:lle ja tätä Johnson ja Farage eivät huomioineet ollenkaan.

Miten ihmeessä he kuvittelevat olevansa neuvotteluissa se osapuoli joka sanelee ehdot?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Neuvottelut sopimuksesta ovat ohi. Nyt me mantereella seuraamme brittien keskinäistä näytelmää.

Neuvottelutulos kelpaa meille, samoin kelpaisi eron peruuttaminen. Ainoa vaihtoehto pysyvälle tulliunionille on kuitenkin kova raja Irlantiin.

Toimituksen poiminnat