jpvuorela

Tarzan tuskin oli perussuomalainen tai sitoutumaton oikeistotrolli

Nimimerkki "Yrjö Koskinen" on jo jonkin aikaa kommentoinut täällä aika ahkerasti. Hän käyttää kultamitaliuimari, näyttelijälegenda Johnny Weissmullerin profiilikuvaa, jonka tekijänoikeudet omistaa Getty Images.

Toivon, että palstan moderoijat eivät halua tilanteen jatkuvan ikuisesti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sitten ne vielä maalaa seinille anarkistipiruja!!! Vaikka itse eivät piittaa laeista tai hyvistä tavoista. Ja Puheenvuoro alistuu näiden temmellyskentäksi.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

#1

Kyllähän täällä kaikenlaisia höppänöitä riittää. Eräs, nimeltä mainitsematon vauhkosi muutama kuukausi sitten Suomen poliisin olevan naimisissa äärinatsien kanssa. Satutko muistamaan kuka?

Ja puheenvuoro alistuu näiden temmellyskentäksi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mikset mainitse nimeltä? Tämän avauksen aihe ei ole höppänyys vaan väärällä nimellä ja kuvalla esiintyminen. Seuraava asiaan liittymätön kommentti poistuu.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #29

Jos ei tuosta kommentistani tyhmemmällekään selvinnyt kuka, niin...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ehkä siinä kuvassa on syvempää symboliikkaa: Tarzan, apinain kuningas. Luultavasti nimikin on keksaistu.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

No näitä väärän kuvan käyttäjiä toki on aikain saatossa Puheenvuorossa ollut useita. Hämmästyttävän usein he ovat olleet perussuomalaisia. Luovaa väkeä.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Varsinainen "Yrjö Koskinen" oli sivistynyt mies; ehkä tämä trolli haluaa käyttää sitä hyväkseen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ehkä tänne ilmaantuu seuraavaksi "Danielson-Kalmari" Clark Gablen naamalla...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Y.Koskinen voi ihan hyvin olla ihan oikeakin henkilön nimi. Olen tavannutkin muutamia sen nimisiä. Sen sijaan Yrjö-Koskisen nimessä on väliviiva jota tuossa todennäköisesti valeprofiilin nimessä ei ole.

Kuvakin on saattanut olla vain hieman miehistelevää machoilua sillä onhan J.Weissmuller esittänyt Adonistakin pelkkään viikunanlehteen pukeutuneena.

Todennäkäisempää kuitenkin on, että persuli ei ole erottanut "Yrjö Koskista" "Yrjö-Koskisesta". Etenkin jos miehenmallia haetaan Weissmuller:stä ja S:n historian asemesta on ahmittu E.Burroughs:ia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #45

Yrjö Sakari Yrjö-Koskinen julkaisi paljonkin nimellä Yrjö Koskinen. Itsekin olen tuntenut kaksi oikeaa Yrjö Koskista, mutta pidän selvänä, että tämän Weissmullerin nimimerkki on nimenomaan viittaus Georg Zacharias Forsmaniin.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Neuvostoliitolle Tarzan oli ongelmallinen kirja. Toisaalta kyseessä oli epäpoliittinen ja suosittu seikkailuromaani mutta...Tarzan ei muodostanut itsekseen viidakossa puoluesolua, oli individualisti, kulki vain lannevaatteessa (porvarillista moraalittomuutta) ja oli luokka-asemaltaan feodaalinen herra (Lord Greystoke). Neuvostolehdistössä kerrottiin 1950-luvulla, että Tarzanin lukeminen voi johtaa ns. huliganistisiin tekoihin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#6 Anna nyt vielä persulainen selitys Tarzannättelijän kuvan ja Yrjo Koskisnimen yhdistelmästä persutrollauksessa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Omassa blogissasikin on useampi luvaton Johnny Weissmüllerin kuva, mitä aiot tehdä niille?

https://www.youtube.com/watch?v=MwHWbsvgQUE

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kun nyt Luukkanenkin tänne ilmoittautui, pitääpä kysäistä hänen menettelytavoistaan.

Päätoimittaja Huusko poisti täältä yhden hänen kirjoituksistaan sepitteeksi luonnehdittuna. Muualla yhä näkyvässä tekstissä on muun muassa kohta:
"Olen varma, että iItse sopimuksen laillisuuden tutkinta ja eduskunnan vaikutuksesta aloitettava oikeusprosessi sekä ministerivastuulain mukainen tutkinta ko. sopimuksen laillisesta käsittelystä tulee vielä tapahtumaan.

Epäilen, että GCM-sopimuksen käsittelyssä on kyseessä hallituksen yksinteoin suorittama hallinnollinen virhe. Hallitus syyllistyi ilmeisesti myös eduskunnan toimivallan anastamiseen. GCM-sopimuksen käsittely olisi pitänyt yksiselitteisesti lähettää ulkoasianvaliokunnalle ja myöhemmin suureen saliin.

On siksi miltei täysin varmaa, että kansa tulee omien edusmiestensä ja naistensa kautta saattamaan vastuuseen entiset ministerit - Sipilän, Soinin ja Mykkäsen."

Tämän jälkeen Luukkanen vielä uhriutui poiston johdosta vääryyttä kärsineeksi (monessakin mielessä, koska kirjoitus lie kopioitu toiselle blogialustalle ilman hänen lupaansa).
http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2650...

Eilen Luukkanen palasi samaan asian tällaisin sanoin:
"Valarikon sopimus? Niinistö, Sipilä ja Soini eivät halunneet leimaantua sopimukseen
- - -
Poliitikon vaisto?

Ehkä suurin syy herrojen poissaoloon on siinä, että sopimus on Suomessa hyvin epäsuosittu. Nämä poliitikot tietävät sen hyvin. He ovat arvanneet, että he saisivat Marrakeshin meemistä kansan silmissä kainin merkin. Ehkä he aprikoivat sitä, että sopimus on kansan silmissä ”valarikko” ja että nyt ennen vaaleja kannattaa pelätä kansaa.
- - -
Suomen johdon GCM-pakokauhu ja muiden reaktiot?

Otaksun, että Niinistö, Sipilä ja Soini eivät ole lentäneet Afrikkaan hyvästä syystä. Harkinta ja ns. poliitikon vaisto ovat ehkä varoittaneet heitä vaalien alla. Kansa ei pidä tästä jutusta ja se arveluttaa. Kukaan ei halua olla ministerinvalan rikkoja. Siinähän vannotaan, että: ” Minä xxx lupaan ja vannon kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä, että minä virassani noudatan perustuslakeja ja muita lakeja sekä toimin oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi”.
- - -
Valarikko muistetaan pitkään

Suomessa Nikolai II valarikko muistettiin pitkään. Lojaalinen kansa oli pitkämuistista. Loikkari, petturi ja valansa rikkoja muistetaan meillä aina.

Sellaista tämä meidän Suomen kansa on.

Ehkä tämä on se syy miksi Niinistö, Sipilä ja Soini kieltäytyivät kunniasta. Ehkäpä he pelkäävät sitä reaktiota, joka tästä sopimuksesta tulevaisuudessa syntyy. GCM on kansallisen edun, demokratian ja perustuslain vastainen.

Ja se ylittää viivan."
http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2656...

Uuden Suomen kirjoitusohjeissa edellytetään muun muassa, ettei huhuja tai valheita saa levittää. Poistetun sepitteen tosiasiallisena toistona Luukkasen eilinen blogi minun mielestäni "ylittää viivan" hienoisista sanamuotoeroista huolimatta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Onhan toki Tarzan-kirjat omituinen malli demokraattiseen yhteiskuntaan. Yläluokkainen tyyppi yhteisön ulkopuolelta ryhtyy kuninkaaksi, käyttää härskisti eläimiä hyväkseen omien etupyyteidensä saavuttamiseksi, hätyyttelee nälkäisiä ruokaa etsiviä eläimiä, ei juurikaan kunnioita kansojen itsemääräämisoikeuksia vaan ajaa omia niiden ulkopuolisia juttujaan. Suosii härskisti hännystelijöitään. Harjoittaa tiukkaa kulttuuri-imperialismia ja naureskelee alaistensa kustannuksella. Sehän on melkein kuin pitäisi idolinaan erästäkin koulu- ja työpaikkakiusaajaa, sotaherraa joka tapasi naukkailla piripintaisia ryyppyjä.

P.s. Ja kannattaa muistaa, että hänen ongelmanratkaisuosaamisensa oli kovasti väkivaltakeskeistä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tarzan liikkui apinalaumassa ja oli pusikon valtias.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Liaanin varassa hänellä oli myös ilmatilan herruus…

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

En kyllä ymmärrä, mihin persut tarvitsevat Ykän kaltaisia mielikuvitushahmoja, kun heillä on pilvin pimein mitä mielikuvituksellisempia joka-alan asiantuntijoita ihan luonnostaan.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Tartsanilla oli myös kollega Karzan jonka elo viidakossa oli melkoisen värikästä. Melkeinpä voisi sanoa että meno oli kuin persujen pikkujouluissa mennä vuosina.

En laita siveyssyistä linkkiä, jokainen voi googlettaa Karzanin

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos ilmoituksesta. "Johnny" on nyt poistunut blogiyhteisöstämme.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Täällä on paljon muitakin joita kuvistaan ei tunnista. Kuka piiloutuu kuoin taskse, korkman on poikittain ja kuvasta miestä tuskin tunnistaa jme... töihin vaan. Luotettavaa mediaako?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Epäiletkö olemassaoloani? Kyllä tuosta poikittain olevasta kuvasta tunnistaa minut.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #15

En tunnistaisi sinua. Ole hyvä ja pistä tunnistettava kuva. Sitähän täällä vaaditaan joiltain henkilöiltä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #18

Kuva on täysin tunnistettava, vaikka ei kai tuo suuri vaiva olisi kääntää se pystyynkin. Tunnistettavaa kuvaa ei vaadita "joiltakin henkilöiltä" vaan kaikilta. Nuoruudessani taistolaiset olivat samanlainen valittu kansa kuin persut nykyään. He pitivät itsestään selvänä, että kaikkien yhteisöjen säännöt ovat vain muita varten.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #32

Täällä esiintyy monia, joiden naamasta näkyy puolet tai väheän. Kuva saattaa olla muutekin tunnistamaton. Sääntöjen noudattamista ei siis vaadita kaikilta. Joiltakin vaaditaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #36

No mitäpä sitä passiivissa puhumaan, jos joku muu ei vaadi kaikilta. Sanotaan siis, että minä vaadin, omassa blogissani, alustan sääntöjen noudattamista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #36

Aika pieni ero näyttäisi olevan, minkä verran kasvoista näkyy Korkmanin ja Lehdon kuvissa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #38

Kuitenkin on blogisteja,joita ei voi tunnistaa. Kommentoijia vielä enemmän. Väitteeni on siis tosi. Kaikilta ei vaadita tunnistettavaa kuvaa. Tai sääntöjä vaaditaan noudatettavaksi, kun sattuu huvittamaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Hyvin toimittu. Nyt ei kuitenkaan kannata irrottaa otetta liaanista, ennen kuin on tukevasti oksalla. Näemmekö reinkarnaation Janena?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Runoilija Aaro Hellaakoski kirjoitteli tänne pitkään vielä kuolemansa jälkeen ( 1952) salanimellä.

Koska blogien ja kommenttien sisältö vastasi ilmeisen hyvin US:n agendaa, tämän annettiin jatkua vuosikausia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tarzanin puoluekanta tuntuu kiinnostavan. En pysty vastaamaan, mutta ainahan voi esittää kysymyksen: oliko Tarzan sittenkin maahanmuuttokriittinen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kiinnostus on kyllä siinä että kaikkien vuosien jälkeen tämä alusta ei oikein suhtaudu trollaajiin kuten ohjeissaan antavat ymmärtää ainakaan jos trollaajat ovat täällä edistääkseen altrightagendaa.
Oikeistolaista ääriajattelua lellitään.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Tuskinpa koska hänhän oli itsekin mamu viidakossa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tarzan oli olemattoman koulutuksen omaava mölisijä ja alkukantainen ajattelija, jonka kaveripiiri koostui yhtä vähän tai jopa vähemmän koulutetuista, takapuoltaan kaivelevista ja älykkyysosamääriltään eläinten tasolla olevista ihmisapinoista. Kun kukaan ei kuunnellut Tarzania, hän kajautti vertaansa vailla olevia möläytyksiä viidakkoon jolloin eläimet kunnioittivat häntä. Apinoiden tasolla mitattuna hän oli viisaampi kuin apinaporukka ympärillään. Kuka ihmeessä haluaa leimautua Tarzaniksi?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Onko Majuri mitannut p.o. ihmis- y.m. apinoiden älykkyysosamäärät? Millä menetelmällä ja miten arvioinut k.o. menetelmän relevanttiuden a.o. ympäristössä sekä vertailtavuuden muissa ympäristöissä muille tehtyjen mittausten kanssa? Entä Tarzanin tai edes E.Burroughs:n?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kas, toveri Myyryläinen.

Ennen kuin mahdollisesti vastaan kysymyksiisi, joudut antamaan minulle lisätietoa itsestäsi. Tämä liittyy siihen että osa kysymyksistäsi viittaa ilmeisin vakaviin ongelmiin ymmärryskyvyssäsi. Tästä syystä en välttämättä pysty vastaamaan sinulle tavalla, jotta pystyisit ymmärtämään asioita ja asiayhteyksiä. Jos havaitsen vastauksiesi perusteella että et todennäköisesti tulisi ymmärtämään omia vastauksiani, varaan oikeuden jättää kokonaan vastaamatta.

Ymmärrätkö että Tarzan oli fiktiivinen hahmo? Tiedätkö milloin Tarzanin luonut kirjailija on kuollut? Minkä ikäisenä pidät minua? Oletko kuullut sanojen semantiikasta? Miksi minun pitäisi olla tehnyt tutkimuksia jos niitä on jo tehty ja saatavilla yleisesti ympäri maailmaa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

#30. #33. No niin, herrat, keskustelun liittyminen alkuperäiseen aiheeseen alkaa olla niin sanotusti hiuksenhieno :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #34

Aasinsiltani aiheeseen on Tarzanin, joka todellakin on fiktiivinen henkilö, vertaaminen oikeasti eläneisiin ihmisiin. Niin Vuorelan viittaaman valeprofiilin kuin Majurinkin tekemänä.

Tarkoitukseni oli siis parilla kysymyksellä osoittaa kuinka torvelo Majurin kommentointi Tarzanin ja hänen kavereidensa älykkyydestä osamäärineen oli. Nyt hän lienee tajunnut sen itsekin kun huomasi Tarzanin fiktiiviseksi henkilöksi. Aihe siis lienee ainakin tältäosin loppuunkaluttu?

P.s. En ole Majurin toveri hänen mahdollisista haluistaan huolimatta. Enkä aio todennäköisesti tulaveisuudessakaan olla.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Burroughsin Tarzanhan oli äärimmäisen, jopa käsittämättömän älykäs. Opetteli lukemaan yksinään kuulematta koskaan ihmiskieltä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #43

Hän oli myös leimallisesti anti-imperialistinen.

Nykytiedon valossa tuo kielen oppiminen olisi tosiaan mahdotonta, ellei T:n kasvinkumppaneilla ollut symbolikieltä. Saattoi tietysti ollakin, B. ei kerro asiasta riittävän selvästi.

Mies, joka kirjoitti elämästä Marsissa, ei ehkä ollut kovin huolissaan siitä, mikä on "käsittämätöntä" :)

Kuten sanottu, ei varsinaisesti liity asiaan, mutta hyvä huomio Ollilta.

Käyttäjän haapaniemi74 kuva
juha haapaniemi

Parahin Jari-Pekka

Anteeksi asiaton viestini, mutta pojat kinastelemassa Tarzanista?!?

Huikeeta

P.s Ainoa hyvä trolli on paljastettu trolli

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Missäköhän Vuorela on kinasstellut Tarzanista?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Toiset pojat tuossa vähän ylempänä, mutta lopetetaan se skaba nyt.

Toimituksen poiminnat