Euroopan arvot ja kristillinen demokratia

Petteri Orpon, Antti Häkkäsen, Kai Mykkäsen, Sirpa Pietikäisen, Angela Merkelin ja Carl Bildtin puoluetoveri Viktor Orbán näyttää viitoittaneen Euroopalle uuden tien. Näin hän sanoi aloittaessaan uuden kautensa Unkarin pääministerinä:

"Liberaalin demokratian aikakausi on ohi… Me rakennamme 21. vuosisadan kristillisen demokratian."

Kokoomuksen, EPP:n ja kristillisdemokraattien arvot eivät sinänsä minulle kuulu, mutta voiko EU:n jäsenmaata ikuisesti johtaa hallitus, jonka ohjelman mukaan "liberaalin demokratian aikakausi on ohi". Unkariinhan se aikakausi ei koskaan tullutkaan, vaikka maan parlamentti hyväksyi nimenomaan liberaalin demokratian liittyessään Euroopan unioniin.

Eurooppalaiset veronmaksajat lahjoittavat unkarilaisille viisi prosenttia maan budjetista, jotta he saisivat entistä vapaammin pilkata eurooppalaisia arvoja ja sulkea rajojaan. Miksi?

Voitaisiinko kuvitella, että alussa mainituista joku vaivautuisi tekemään asialle jotain? Vai merkitsisikö se, että Euroopan asukkaiksi hyväksyttäisiin muitakin kuin kristillisdemokraatteja? Juutalaisia? Muslimeja? Ei kai ateisteja sentään?

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu