jpvuorela

Trump hävisi sitten kauppasotansa

The Orange Moron on taas vauhdissa. Nyt hän ehdottaa, että Yhdysvallat liittyisi takaisin Obaman aikanaan valmiiksi neuvottelemaan Tyynen meren maiden TPP-sopimukseen. Trump itsehän oli vuosi sitten jokseenkin ainoa, joka sopimusta vastusti ja halusi siitä irrottautua.

https://www.nytimes.com/2018/04/12/us/politics/trump-trans-pacific-partn...

Republikaanihallitus teki, kuten suosituksi luultu Johtaja halusi. Arvelin silloin, että pää-ääliö kuvitteli ihan oikeasti Kiinan kuuluneen sopimukseen.

Muut sopimuskumppanit ovat tietenkin jatkaneet TPP-yhteistyötä ilman Yhdysvaltoja, mutta ovat olleet paljon heikompia neuvotteluissa Kiinan kanssa.

Sillä välin Drumpf on aloittanut ihan aktiivisen kauppasodan Kiinan kanssa. Uusin käänne taitaa todistaa, ettei se niin kivaa ollutkaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Hävisi tosissaan!

"Kiina on iskenyt Trumpin kauppasotasuunnitelman keskelle punaisen lippiksen! Trumpin vaalisloganilla ”Make America Great Again”-lippisten toimitukset Amerikoihin on katkaistu välittömästi.

Jo pelkkästä lippiksen valmistamisesta voidaan Kiinassa rangaista kymmenen vuoden vankilatuomiolla. Kaikki jo valmiiksi tehdyt lakit on kerätty valtion toimesta ja ne tullaan tuhoamaan valvotusti.

USA:n varastot MAGA-lippisten osalta riittävät valkoisen talon laskelmien mukaan noin viikoksi. Tänä aikana pyritään epätoivoisesti aloittamaan tuotanto omien rajojen sisällä. Tämä tehtävä valkoisen talon tiedottajan mukaan erittäin vaikea, koska USA:n viimeinen lippiksen tekijä jäi työttömäksi vuonna 1984, kun hänen koneensa toimitettiin Kiinaan.

– Tällä hetkellä Sillikon Valleyssä tehdään hartiavoimin töitä, jotta käytöstä poistetuista Google-servereistä saataisiin muokattua neulekone. NASAn asiantuntijoiden arvioiden mukaan tämä muutostyö valmistuu viimeistään kolmessa kuukaudessa ja MAGA-lippisten valmistus pääsee alkamaan.

– Hintaa uudelle ”Made in USA” MAGA-lakille tulee valkoisen talon arvion mukaan noin 2.400 dollaria kappale.

– Se on pieni hinta vapaudesta, kommentoi valkoisen talon herra asiaa Twitterissä.

EDIT: Laitoin loputkin, kun AlSatiiriNews ei elä mainoksilla.

https://alsatiirinews.wordpress.com/2018/04/11/kau...

Toni Rintala

Trump on tehnyt, kuten sisä- ja puolustusministeriön tutkijat ovat suositelleet ;)
Trump on lunastanut tukijoidensa toivomuksia.

Kiina on ongelma EU:llekin. EU on asettanut monenlaisia tulleja Kiinalle. Viime vuonnakin terästulleja.

Nämä tullit EU määräsi Kiinalle 2018: (Uutinen 3.3.2018)

"Polkumyyntitullia peritään muun muassa Kiinassa valmistetuista aurinkopaneeleista ja aasialaisista polkupyöristä. EU:n asettamat polkumyynti- ja tasoitustullit voivat nostaa huomattavasti EU:n ulkopuolelta tilatun kuluttajatuotteen hintaa."
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/tullimaksu-vo...

Myös EU on kauppasodassa Kiinan kanssa ;)
Kysymys onkin, että mitä tulleja Trump on asettanut Kiinalle, joita EU:lla ei ole voimassa Kiinaa vastaan?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Mielestäni on kovin huvittavaa, että EU ja suomi etunenässä on parantamassa olevinaan maailmaa ilmastonmuutokselta ja asettaa samalla 40% tullin kiinalaisille aurinkopaneeleille ja tekniikalle.

Väitän, että melko monella katolla ja seinustalla olisi aurinkopaneelit myös suomessa, mikäli siitä ei rangaistaisi kuluttajia tälläisella 40% ylimääräisellä maksulla.

Nythän on niin, ettei suomessa edullisinkaan aurikopaneeli ratkaisu maksa itseään ikinä takaisin. Toisin olisi, mikäli tuo paketti olisi n. 40% edullisempi.

Ja kaikkein huvittavinta on tietysti tämä sähköyhtiöiden monopoli, joka käytännössä ei maksa mitään tuottajalle ylijäävästä sähköstä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No eihän voi paljon odottaa, jos twitterissä Trump asioita hoitaa.

Eipä oo varmaan viimeinen kerta kun herra taas palaa vanhaan järjestykseen.

Eihän tuo edes tiedä ampuisko ohjuksia vai ei, taitaa olla kova vahtiminen, ettei hän pääse oikeasti asioihin puuttumaan, kaipa ne antaa sille puhelimen käteen ja sanoo, että twiittaile sinä, niin me hoidetaan nää asiat. :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Välivaalit tuloo ja sianliha, soija ynnä muu uhkaa jäädä jenkkilän maataloudelta myymättä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Otaksun, että Bible Beltillä ehditään ennen vaaleja julistaa Trump koko TPP:n keksijäksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Trumpin rinnalla Baby-Bush on kasvanut valtiomieheksi. Pissaleikki-tweet -presidentti...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hehheh, Orange moron. Napakka lyhyt kirjoitus. Trumpin värille taisi löytyä luonnollinen selitys jos on uskominen Golden Shower -teoriaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ei ole tietenkään ihan yksinkertaista päästä takaisin mukaan sopimukseen. Nykyiseen yhdentoista kumppanin joukkoon kuuluvat esimerkiksi Japani ja Australia, joiden johto ei varsinaisesti pidä kansantalouksiaan pelkkinä amerikkalaisten apuyksikköinä.

Japanin hallituksen päätiedottaja Yoshihide Suga ja Australian kauppaministeri Steven Ciobo ilmoittavat huvittavan kohteliain sanakääntein, että olisi "vaikeata" repiä auki pitkään ja tarkasti soviteltu kokonaisuus Trumpin mielialanvaihtelujen tähden.

Kiinan hallituspiireissä liikkuva tutkija He Weiwen ei ole huolissaan, mitä sitten tapahtuukin: TPP "sopii yhteen" Kiinan talousuudistusten kanssa.

https://www.nytimes.com/2018/04/13/world/asia/trum...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Trumpin kauppatiimi on, jos mahdollista, pahemmin sekaisin kuin Theresa Mayn Brexit-tiimi:

https://www.nytimes.com/2018/05/21/business/china-...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Talousnobelisti Krugmanin kuiva tulkinta uusimmista käänteistä:

https://www.nytimes.com/2018/07/07/opinion/how-to-...

Toimituksen poiminnat