jpvuorela

Eletäänkö Unkarissa nyt vuotta 1933?

Fidesz saanee 2/3 -määräenemmistön Unkarin parlamenttiin. Ehkä 49%:n ääniosuudella. Se pärjäsi näissä vaaleissa siis aavistuksen verran paremmin kuin NSDAP Saksan vaaleissa vuonna 1933.

Viktor Orban voi nyt käytännössä säätää minkälaisen asetuksen tahansa perustuslain rajoittamatta. Erillistä valtalakia ei edes tarvita. Mutta siltä varalta, että Unkarissa vielä joskus järjestetään parlamenttivaalit ja Fideszin kannatus putoaa samalle tasolle kuin Saksan natsien vuosina 1932–33, kannattaa muistaa, miten Hitleristä tuli diktaattori:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Valtalaki_(Saksa)

Fideszin vaalikampanjan vertaaminen NSDAP:n kampanjaan on toki sikäli epäoikeudenmukaista, että natsit julistivat etnisiksi ja uskonnollisiksi vihollisikseen lähinnä juutalaiset, mutta Unkarin hallituksen vihollisia ovat tasapuolisesti niin juutalaiset kuin muslimitkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (128 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Läheltä liippaa juu, persut kyllä ovat tästä vaalituloksesta kovin tyytyväisiä.

Kaipa persut kannattavat sitten näitäkin Orbanin toimia.

Fideszin tiedottaja sanoi maanantaina, että hallitus aikoo toukokuussa saada aikaiseksi lain, joka kieltää maahanmuuttoa kannattavat ja "kansallisen turvallisuusriskin" muodostavat kansalaisjärjestöt.

Kansalaisjärjestöt, jotka kampanjoivat ihmisoikeuksien puolesta ja korruptiota vastaan, ovat ulkomaisia agentteja.

Unkarissa on rajoitettu perustuslakituomioistuimen valtaa, lisätty median kontrollia ja nimitetty korkeisiin virkoihin Orbanille lojaaleja hahmoja.

Tuossahan olisi hyvä vaalikampanjan avaus persuille, noilla toimilla varmasti saa kannatusta :)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Unkarissa on rajoitettu perustuslakituomioistuimen valtaa, lisätty median kontrollia ja nimitetty korkeisiin virkoihin Orbanille lojaaleja hahmoja. "

Tämä sama näyttää pelaavan Suomessakin. Suomessa parhaat palat ( virat ) on jaettu kokoomuksen ja keskustan kesken, sinisistä en sitten tiedä, ilmeisesti jotain hyvää heillekkin.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Hanna Mäntylä sai ´"asiantuntija" viran EU:sta aika köykäsin perustein. Liittyi sinisten hallitustaipaleen alkuun, jonka ilmeisesti hallitusneuvotteluissa Soini tinkasi puolueelleen ja hoiti Mäntylän pois silmistään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Täällä kansa voi vaihtaa aina hallituksessa olijat, Putinin ja Orbanin maissa se on hiukan vaikempaa :)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #25

Tjaa, kukaan ei kait ole väittänyt, että Unkarissa olisi peukaloitu vaalituloksia? Kenkkumaista tuo demokratia, kun vähemmistö tai ulkomaalaiset Hyvät Ihmiset eivät saa päättää voittajaa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #25

Kommenttisi oli lähinnä vitsi.

Toni Rintala

Eurooppa on kuin 1600-luvulla. Vai jopa 1400-luvulla. Etelästä vyöryy kansa, joka muuttaa kaiken. Taas.
http://www02.oph.fi/etalukio/historia/eurooppa/isl...

Pekka Iiskonmaki

''Eletäänkö Unkarissa nyt vuotta 1933?''

Demokratian voimin he eivät halua kiakkoviaraita nurkkiinsa loisimaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, siellä on samanlainen demokratia kuin Venäjällä, taidat siis tykätä sinäkin Putinin tyylistä.

Ei yllätä, jos on tosi porvari, kenenkä takki ei käänny.

Pekka Iiskonmaki

#8
Olen vannoutunut demokraatti ja kannatan kansavaltaa.

Unkarissa kansa on kertonut tahtonsa ja pulinat pois.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #10

Totta, pulina lienee poistumassa jos Orban saa tahtonsa läpi.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #13

#13
Valitsiko hänet Unkarin kansa vai toverineuvosto?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #19

Putininkin valitsi kansa, ja Krimin kansa halusi liittyä Venäjään.

Mikset näitä asioita ole lainkaan hehkuttanut?

Demokratia huipussaan.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #23

#23
Ei venäläiset Putinia vihaa ja tai edes inhoa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #19

#19. Oliko Hitlerin valinta mielestäsi ihan OK? Entä Trumpin? Eihän kumpikaan ihan enemmistöä äänistä saanut, kuten ei Fideszkään, mutta laillisesti he pääsivät demokratiassa valtaan. Luitko avauksen? Mistä luulet, että siinä oli kysymys? Huomasitko edes, että otsikko on kysymys?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #56

#56
Unkarin tie on meidän tiemme!

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #66

En ole hetkeäkään epäillyt, ettei se olisi teidän tienne, mutta voi olla, että joudutte siirtymään sieltä Virosta Unkariin sitä tietä tallustelemaan. Ai niin, mutta rajalla saattaa olla aita.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #56

Hitlerin valinnasta on muistettava, että hän ei todellakaan saanut kuin n. 33 % äänistä ja jotakuinkin saman verran paikoista. Hänen pääsynsä valtaan johtui enemmistön riitaisuudesta ja haluttomuudesta sekä kyvyttömyydestä muodostaa hallitusta NSDAP:n ulkopuolisistta. Tilanteeseen liittyi tietenkin myös F.v.Papenin ja muiden peli jossa kaikki porvarilliset tahot eivät nähneet Hitleriä oikeassa valossaan. Vasta muiden hallituksen muodostamisen epäonnistuttua, P.v.Hindenburg valitsi hänen kansleriksi ja se oli sen jälkeen menoa.

V.Orban sai 49 %:n kannatuksella määräenemmistön ihan Unkarin vekkulin vaalilain mukaan (sekoitus yhden paikan vaalipiiri- ja puoluelistasysteemistä). Aika näyttää miten hän lähtee valtaansa varmistamaan. Edellisten hänen voittamiensa vaalien jälkeen ollaan nähty jo paljon, m.m. vaalilain raju muutos. Jatkoa seurannee.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #99

Itse asiassa NSDAP sai viimeisissä vaaleissa n. 44%:n kannatuksen. Kaksissa edellisissä 37% ja 33%. Vaaleihin liittyneet painostustoimet kasvoivat tasaisesti kerta kerralta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Saksan_kansallissosialistinen_työväenpuolue

Meikäläinen suhteellinen vaalitapahan ei ole tuttu monille perinteisille demokratioille. Britanniassa vuonna 2015 konservatiivit saivat ehdottoman enemmistön 37%:n ääniosuudella ja vuonna 2017 menettivät sen niukasti yli 42%:n ääniosuudella.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #102

Noiden tuolloin viimeisiksi jääneiden maaliskuun 1933 vaalien, joissa NSDAP sai n. 44 % äänistä, aikaan Hitler oli jo kansleri ja valtiopäivätalo poltettu. SA riehui avoimesti kaduilla, puolueiden johtajia vangittu ja osa paennut. Hitler ja natsit olivat siis jo vallassa ja vaalit viimeinen lavastus, sen jälkeen edes sellaisia ei enää tarvittu.

Erästä sanontaa lainaten historia oli siis silloin ja siltä osin loppunut ja "lopullinen voittaja" löytynyt. Miltä osin ja missä maailman menoa tulkitaan samalla tavoin kuin NSDAP:n johdossa sen taustajoukoissa? Että meillä on lopullinen yhteiskuntamuoto ja sen järjestys eikä muita enää tule?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #99

#99
Hitlerin epäonneksi Neuvostoliitto oli diktatuuri.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #13

"Totta, pulina lienee poistumassa jos Orban saa tahtonsa läpi."

**********************************************

Valitettavasti. Vaikka pitkälti ymmärrän miksi kansalaiset äänestivät noin (ja Jobbik toisena), niin näen suuret vaarat surullisiin ylilyönteihin. Kansa heidät valitsi... tämä on joskus demokratian hinta. Kaikki eivät koskaan saa mitä haluavat, ja kun joku saa liikaa niin... mikäpä ihmisryhmistä olisi täysin vapaa korruptiosta saadessaan lähes rajatonta valtaa?

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Euroopassa eletään WWW II edeltävän ajan loppua. Hitlerin Saksan tilalla on Venäjä. Molemmilla mailla tuhkasta uudellen sotilasmahdiksi nousemista on kulunut melkein yhtä pitkä aika.

Äärioikeisto hakee sielunkumppania nyt Putinin Venäjästä ja toisin päin. EU näyttäytyy yhtä epäyhtenäisenä ja heikkona kuin kansainliitto. Venäjän retoriikassa "sudeettivenäläiset" ovat oikeuttamassa ekspansiopolitiikkaa ja entisen suuruuden tunnustamista muiden maiden joukossa.

Tälläkin kertaa USA on kääntänyt selkänsä Euroopan tapahtumille ja katse keskittyy Tyynellemerelle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eihän Trump ole Venäjää unohtanut.

Russian Stocks Take Worst Hit Since Crimea on Sanctions, Syria

https://www.bloombergquint.com/markets/2018/04/09/...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Toistaiseksi heittelyt näyttäisivät katoavan massaan kun katsoo hiemankaan pidemmän aikavälin käppyröitä ja kaikenkaikkiaan heidän kurssinsa ovat paljon korkeammalla kuin esimerkiksi heti 2014 tapahtumien jälkeen.

Ja toisaalta pörssiheilahteluista ennustettaessa kannattaa katsoa muutama päivä eli millaisia korjausliikkeitä tapahtuu lähiaikoina. Ellei ole tekemässä pikavoittoja lyhyeksi myynnillä, silloin pitää reagoida heti tai voitot meni toisten taskuihin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #7

Katsotaan nyt kuinka Trump onnistui tähtäyksessään Putinin lähipiiriin, ja odottavatko markkinat jotain muutakin. Muutama päivä ei taida riittää Deripaskankaan kohdalla.

Deripaska's Rusal Roiled by Sanctions as Aluminum Prices Jump

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-04-09...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Äärioikeisto hakee sielunkumppania nyt"

EU tässä äärioikeisto on, verovapaudet suurille ylikansallisille yhtiölille, kaiken julkisen yksityistäminen, pienet yritykset pois häiritsemästä ja sanavapauden rajat vihapuheseen vedoten. Halpatyövoimaa Afrikasta ja lähi-idästä niin palkkoja tarvitse maksaa ollenkaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Heikki Aukee
***************************************
Historia usein toistuu, muttei se todellakaan läheskään aina toistu yksi yhteen... se tekisi tulevaisuudesta aivan liian helposti ennustettavan eikä se sitä monin osin ole.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Totta, ei niin. Mainilan laukaukset voidaan ampua myös Syyriaan ja sytyttää vähintään rajaseutujen maailmanpalo.

Juha Hämäläinen

On tervetullutta lopettaa massamuutto Unkarinkin kautta. En ymmärrä miksi sitä tulisi suvaita.

Unkaria on nyt lapsellista Hitlerin Saksaan verrata. Ei Unkari ole hyökkäämässä minnekään vaan se on ollut hyökkäyksen kohteena.

En ymmärrä mikä oikeus on suomalaisilla vaatia Unkaria sallimaan vapaa kävely maahansa. Ei meillä ole sellaista oikeutta. Jos olemme itse typeriä niin ei samaa vaadita solidaarisuussyistä muilta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kuka on vaatimassa Unkaria "sallimaan vapaa kävely maahansa"? Oletko vakavissasi sitä mieltä, että kokonaisen valtion koko poliittinen, sosiaalinen, taloudellinen, kulttuurinen ja oikeudellinen järjestelmä voidaan perustaa maahanmuuton vastustamiseen? Mitään muuta asiaahan Johtajalla ei ole.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Saiko Unkarin hallitus hypnotisoitua koko kansansa pelkästään maahanmuuton vastustuksen avulla? Mielenkiintoista. Siis ihan kansanjoukkojen hallinnan kannalta tuo on mielenkiintoista, ja myös psykologian kannalta. Tuohan tarkoittaa että kansainjoukot ovat helposti manipuloitavissa..... no jaah, eihän tuossa sitten ollutkaan mitään uutta.

*******************

En ole Unkarin tilanteeseen tarkemmin tutustunut. Mutta jos on kuten Jari-Pekka väittää... pelkän maahanmuuton vastaisuudella saadaan noin iso kannatus, niin monen muunkin maan kannattaisi varoa. Epäilen että taustalla on jotain muutakin tuon lisäksi, mutta pitänee tutustua.

***************
"Mitään muuta asiaahan Johtajalla ei ole."

Jotenkin tulee mieleen että tiedät Unkarista kai yhtä paljon/vähän kuin itsekin. Eli ei muuta kuin tutustumaan... tuskin siitä haittaakaan on. Sen verran ymmärsin etteivät unkarilaiset selvästikään halua maahanmuuttajia. Emme me kai voi heitä siihen pakottaakaan, vaikka jotkut niin haluaisivatkin kovasti? Jos eivät halua, niin eivät halua ja eivät halua myöskään sitä että joku heille ei-haluamaansa tyrkyttää kurkusta väkisin alas. Ymmärrän sen ettei pakotus tunnu kivalta ja sanovat ei-kiitos.

Voimme kaikin mokomin itse kukin olla eri mieltä mikäli haluamme, mutta miksi heitä pakottaisi johonkin mitä eivät halua? Ja miten edes pakottaisi... ja olisiko pakotuksesta hyötyä yhtään kenellekään?

********************************

"Kuka on vaatimassa Unkaria "sallimaan vapaa kävely maahansa"?"

Eh, osin EU? Sen lisäksi EU haluaa ns. "taakanjakoa" EU-maiden kesken (mikä sinällään on järkevämpää, koska siinä voisi jopa apua tarvitsevia tulla reilusti enemmän mukaan pakolaisleireiltä eikä suurin osa vain nuoria miehiä). Muttei siihenkään voi pakottaa kai eikä monikaan mm. itä-Euroopan maa moiseen halua pakolla.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #26

#26. Kansanjoukot ovat helpommin manipuloitavissa maassa, jonka tuhatvuotisesta historiasta demokraattisia vuosia on ehkä kymmenen – kuin maassa, jonka parisataavuotisesta historiasta demokraattisia vuosia on sata.

Asiahan ei muuten meille kuulu, mutta ehkä Eurooppa voisi kuitenkin lakata rahoittamasta suoranaista vihollistaan.

Juha Hämäläinen

#16. Unkarin osalta katson itseäni kiinnostavan lähinnä ne asiat, jotka Suomeen asti vaikuttavat. Massojen vaeltelu EUn alueelle on tällainen asia ja olen tyytyväinen, jos tätä padotaan mm Unkarissa.

Unkarilaiset ovat itse äänestäneet johtonsa ja siksi en näe syytä enempää heidän asioihinsa puuttua edes virtuaalimaailmassa niin kauan kuin äänestysvapaus siellä säilyy eikä maa hyökkää muiden kimppuun.

Emmehän täällä puutu paljon suurempiinkaan ongelmiin. USAn touhut ympäri maailmaa ohitetaan täysin. Samoin jenkkien ja brittien valtiourkinta kaikkialla maailmassa kaiken nettiliikenteen osalta. Miksi huolestuisin jostain Unkarin lehdistön valvonnasta ja median manipuloinnista, kun sitä tehdään kaikkialla ja isolla rahalla. Et yhtään uutista Suomessa lue maailmalta, ettei se olisi jonkun agendan mukaan sortattu ja moderoitu.

Et ole yhtään huolissasi USAn, Venäjän, Kiinan tai Saudien oikeusistuimien poliittisista päätöksistä, joilla ei mitään tekemistä puolueettoman oikeudenjaon kanssa.

Unkarin tiukka sisäkuri vaikuttaa meihin kaikkein vähiten.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #76

Unkarin hallitus toimii sinun verorahoillasi, Yhdysvaltain ei.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siinäpä taas oikein pätevä kommentti ''vapaa kävely maahansa''

Ei voi kuin ihailla tuota upeaa totuuden ydintä, joka kommentoijalla on hallussaan.

Saisipa meilläkin poliitikot määrätä mieluisat tuomarit ja kieltää maahanmuuttoa tukevat järjestöt, eikö kuullosta hienolta demokratialta?

Oerban on hieno poliitikko, enpä ihmettele yhtään, että täälläkinon yuollaisen politiikan tekijälle kannatusta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Saisipa meilläkin poliitikot määrätä mieluisat tuomarit"

Niinhän meillä saakin, siellä korkeimmassa oikeudessa istuu vielä Halosen nimittämiä Demlan punanvihersokeita.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Muuten en ole Unkarin tapahtumia sen kummemmin seurannut, mutta tänään kiinnitin huomiota uutiseen internetin tulossa olevista käyttörajoituksista. Eristäytymispyrkimys näyttää olevan totta eikä mitään propagandaa. Impivaara unkarilaiseen tapaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Eivät natsitkaan tainneen oikeasti juurikaan muslimeja arvostaa kun eivät väriltään muistuttaneet juurikaan arjalaisia, ei edes sitä erityisen älykästä haaraa jota J.Goebbels edusti. Kelpasivat toki pikku apureiksi brittejä vastaan. Ihan siinä kuin eri väriset ihmiset avuksi W.Churchill:llekin. Mutta ei niin paljon, että niiden kanssa olisi voinut samassa talossa viettää yötään.

Historiasta voi toki kaivaa yhtäläisyyksiä eri aikakausien välillä. Mutta ennustuksia tehdessä kannattaa olla tarkkana sillä historia ei toista itseään ihan samanlaisena.

Monet ovat toki hakeneet "lebensraum:ia" idästä enkä epäile etteikö heitä olisi liikkeellä nykyäänkin. Onhan siellä houkuttelevia luonnonvaroja ja erilaisia shakkipelejä esitelty. En ole kuitenkaan, ainakaan vielä, huomannut V.Orbanin julistaneen sellaisia haaveita. Pikemminkin yhteneväisyydet taitavat jäädä erilaisten pitämiseen ulkopuolella ja sisäpuolelle jäävien samanlaisten pitämiseen kurissa. Toki siinäkin on huolestumisen aihetta riittämiin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Eivät natsitkaan tainneen oikeasti juurikaan muslimeja arvostaa"

Tuossa olet kyllä väärässä. Hitler puhui useissakin yhteyksissä myönteisesti islamista niin uskontona kuin poliittisena ideologianakin. Hitlerillä oli myös lämpimät välit moniin arabijohtajiin, mukaanluettuna Jerusalemin suurmufti Haj Amin al-Husseini

Viitteet:
https://en.wikipedia.org/wiki/Relations_between_Na...
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015102620559843_...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ei ehkä pidä sotkea strategisia tavoitteita ja taktisia kuvioita. Saksa tarvitsi Lähi-itään liittolaisia brittejä ja ranskalaisia vastaan. Siihen kelpasivat arabit kun muita ei ollut tarjolla.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Suomalaisena en rupeaisi kovin suurta meteliä pitämään siitä, keistä kaikista "Hitler puhui useissakin yhteyksissä myönteisesti".

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #103

Ilmeisesti perättömien väitteiden oikominen ei ole mieleesi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #105

Myyryläinen kommentillaan 100 oikaisi perättömän väitteesi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #111

Lukutaitosi ja luetun ymmärtämisesi tuntuvat olevan kovasti huonoja, historian tuntemuksesta nyt puhumattakaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #112

Toki orienttia ja siis muhamettilaisuutta ovat mitä erilaisimmat tahot ihastuneena kurkistelleet. Taisi Mannerheimkin käydä Mongoliassa asti musliimialueilla. Myös ihan tavalliset läntiset kulttuuriporvaritkin ovat maailman sivu satunnaisesti innostuneet mohammettilaisuudesta. Jopa suomalaiset rajatkiinnihörhöt saattavat haikailla sen perään että monissa musliimimaissa naisilla on huono asema.
Mitään sen kummempia johtopäätöksiä ei voi vetää. Et taida kuitenkaan haluta tuomita esim Salman Rushdieta siitä että hän kirjoittaa musliimiuskonnosta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #116

Tuo meni jo niin absurdiksi, että on pakko luovuttaa kun kommentista ei selviä, mihin se vastaa, mihin se liittyy ja mitä se mahdollisesti tarkoittaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #111

Muistutan kuitenkin avauksestani ja siitä tosiasiasta, ettei Hitlerkään sentään onnistunut pitämään sekä juutalaisia että muslimeja samanaikaisesti yhtä hirveinä vihollisina. Orbanilta tuo onnistuu.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Se on jännä ettei muut puolueet pysty tyytymään siihen että sanoisi Ei pakolaisille, ja tuollainen "diktaattori" ei pääsisi valtaan...

Ei näköjään hinta ole vielä tarpeeksi kova että linjaa voisi muuttaa.. Samaten EU:n kanssa.. Milloin ihmiset äänestävät tarpeeksi muita kuin EU:N kannattajia, kun Eu:n kannattajat alkavat muuttamaan mielipiteitään pakolaisista!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ennemmin diktatuuri, kuin pakolaisia, siinä on oikea linja.

Eikös vapaassa maassa äänestetty EU:sta, sieltä se Orbankin lypsää lähipiirilleen rahaa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Toisaalta on vapaassa maassa äänestetty. Mutta Aika paljon valehdeltiin kansalle, ja lehdistö on itse sanonut että silloin ei uutisoitu mitään negatiivistä, vaikka olisi voinut. Kaiken piti olla hyvää ja kaunista mitä sanottiin Eu:sta... Valtionjohto kehui EU:ta jne.. Vaikka Suomi onkin vapaa, niin valhetelmalla saa omanlaisensa tahdon kansalle, vaikkei sitä "pakkoa" ole!

Nyt lähdetään mielenkiintoiselle ajatusleikille. voiko diktatuuri olla parempi, kuin tälläinen "demokraattinen" järjestelmä, jossa valehdellaan Piilotellaan, salataan asioita kansalta? Ja tehdään huonoja valintoja Kansanpuolesta? Tiedän että täälläkin voi vaihtaa johtajaa? mutta voiko todella?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Paljonkos blogisti saa Soroksen rahoitusta?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos arvostelee Orbanin diktatuuria, niin ei siinä rahaa tarvita.

Putin valittiin yhtä demokraattisesti, kuin kaksi marjaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Demokratia ei aina tuo valtaan niitä, joiden haluaisi olla vallassa. En itsekään ole useimmista Suomen hallituksista pitänyt.

Putin ja Orban ovat raivanneet maansa median häikäilemättä puolelleen. Orban nyt on pikkutekijä Putiniin verrattuna (ei sodi, ei salamurhaa, ei ydinaseita, harmiton pääosin muille kuin kansalaisilleen), mutta silti onhan tuossa lievästi samaa. Mm. siksi voin heitä arvostellakin ihan reilusti. Kansalaiset ovat silloin jääneet propagandan alle ja (on valitettavaa sanoa) yksittäinen ihminen on perin vaikutuksille altis. Valtion propagandalla saadaan usein kansasta suurin osa oman aatteen taakse.

Siitä sitten äänestämään ja turha ihmetellä tuloksia.

Mutta jotta tähän tilanteeseen on päästy Unkarin kohdalla, on EU:n täytynyt tehdä roimasti mokia.... Pahoin pelkään etteivät ne mokat ole ihan heti loppumassa. Edelleenkin on typerää mikäli ylikansallinen taho yrittää pakottaa esim. Unkarin ottamaan maahanmuuttajia, mikäli vain eivät halua niin tehdä.... tuosta voi ainoastaan seurata ongelmia etenkin kun valtaosa unkarilaisista on maan johdon kanssa samaa mieltä. Mitä muuta siitä voisi seurata kuin ongelmia???

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #31

#31. EU:n pahin moka on ratkaiseva osa Unkarin valtiontalouden rahoituksessa. Eiköhän ole aika lopettaa se.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Orbanhan opiskeli Sorosin stipendillä, kuten kymmenet tuhannet muutkin unkarilaiset. Näin eläkeläisenä voisi tietysti toivoa, että eläkejärjestelmämme saisi vaikka Sorosin takuumiehekseen :)

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Vuonna 1399 Henry Bolinbroke syrjäytti Rikhardin ja julistautui kuningas Henrik IV:ksi, samoin vuonna 1399, alkoivat englantilaisten vaatimukset Ranskan kruunuun uudestaan. Lukekaa kuulkaa Shakespearea - tekisi petterillekin hyvää se lukeminen. Se sivistää ja vie ahdistuksia pois)))

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ahdistus myös katoaa, kun salli keskustelun, eikä lue vain valeuutisia.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""sivistää ja vie ahdistuksia pois""

Kyllä ja ei. Sivistää mutta ei ole vienyt ahdistuksia pois.

Shakespeare pelasi roolipelejä, monella tasolla. Fiktioita faktoilla ja näytelmiä näytelmien sisällä. Mutta esimerkiksi kyseessä olevasta näytelmästä oikeastaan ainoa alkutekstiä tavoittava suomennos on Matti Rossin, jota vastaan hyvin hyvin hyvin ahdistunut Ben Zyskowicz pelasi taistolaiskorttipeliä.

Nämä tämän palstan hyvin hyvin hyvin yksitasoiset propagandapelaajat taas pelaavat natsikorttipeliään. Sitä tulee siitä päästä. Siitä eteenpäin ei päästä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Shakespearea lukiessa ja hänen näytelmistään oppia haettaessa olisi syytä myös muistaa missä tilanteessa sekä keneltä suosiota ja tukea hakien hän mestariteoksensa kirjoitti. Niillä kun on suora yhteys kirjoittamisajankohtansa englantilaiseen yhteiskuntaan ja politiikkaan.

Koko kuvien tarkastelu on todellakin sivistävää mutta ei tietoa lisätessään juurikaan poista ahdistusta vaan pikemminkin on taipuvainen sitä lisäämään.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""olisi syytä myös muistaa missä tilanteessa ... hän mestariteoksensa kirjoitti""

Nimenomaan. Historiallisen tilanteen ymmärtäminen -- ja erityisesti sen seikan ymmärtäminen, etteivät historialliset dynamiikat siirry ja toistu ajasta toiseen -- olisi tuiki tarpeellista jotta kaikki tämän blogin kaltaiset natsikorttiheiluttelut osattaisiin jättää omaan arvoonsa.

Eurooppalaisen uuden ajan individualismin yhteisöprojektiona syntyneen kielellis-kulttuurisen kansallisvaltion orgaaniset, dynaamiset kehityskulut eivät ole mekanismeja joista voitaisiin käsitekoneistoilla ottaa pysäytyskuvia, jotka sitten liimattaisiin toiseen aikaan toisen valtiokuvan päälle ja hihkaistaisiin: "Katso! Tuossa monta viivaa asettuu päällekkäin!"

Mutta sellaista juuri ne, jotka eivät ymmärrä sen enempää historiaa kuin yhteiskuntatietoakaan, tekevät. Ja natsikortit lätisevät, koko pakka.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #107

Historia voi parodioida itse itseään. Tämän päivän äärioikeisto on ymmärtänyt tuon ja vetää juuri siitä narusta. He ovat narreja.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #107

Olet varmaan ihan ensimmäisenä maailmassa huomannut tuon, että aika etenee vain yhteen suuntaan. Suosittelen kuitenkin kommenttia 98 alempana.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #110

""aika etenee""

Itse asiassa en ole mitenkään ensimmäisenä huomannut sitä että ajantaju katoaa kun yhteiskunta taantuu sosiaalisesti sitovampaan tilaan. Yhteiskunnan koko dynamiikka muuttuu, silloin asiat alkavat tapahtua automotorisesti, kuin itsestään.

Esimerkiksi Wannseen konferenssissa ei tehty mitään päämäärärationaalista tai -tietoista päätöstä. Päätös "syntyi" sitä tekemättä. Tai oli jo syntynyt, tai katsottiin sen jälkeen siellä syntyneeksi. Aikaan sitoutunutta dynamiikkaa ei enää ollut. Britit ovat tehneet tuosta dynamiikasta loistavan draamadokumentin.

Nämä sinun natsikorttikuvasi ovat todellakin historiallisten voimien täydellistä ymmärtämättömyyttä, ei edes väärinymmärtämistä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #113

Elokuva on taas nähtävissä Yle Teemalla sunnuntaina 15.4. klo 12.00.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

petterin persuvopiakin häviää kuin piu vaan))

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tehän pidätte Orbanista ja hänen politiikastaan, oletteko harkinneet myös hänen poliittista linjaa meille Suomeen.

Omat tuomarit, oma lehdistö ja kielletään ne järjestöt, jotka eivät sovi teidän ajattelutapaanne?

Siinähän teille olisi hyvä ohjelma, kun valtamedia ahdistaa, ja tuomiotkin ovat teille vääriä.

Sananvapaudestakaan ette välitä kun on niin paljon erimielisiä kanssanne.

Taidattekin olla Unkarin tiellä, sillä valituksenne ja suuntanne on juuri sama.

Siinä sitä on persuille oiva suunta, nyt sen ymmärrän.

Persut haluavat samanlaisen demokratian kuin Unkarissa ja Venäjällä

Putinin apurina onkin dosentilla työsarkaa, kun persuille soveltaa omaa uutta normaalia.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Minulla on ehdotus Persujen vaalilupaukseksi ensi vuoden vaaleihin:

"Matut pois kuudessa kuukaudessa"

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Oikeastaan ettekös te vassarit ja Eu:n kannattajat jne. Tahdo ettei "ääri-oikeisto" saisi pitää protestejaan ja puheitaan? jne.

Taitaa olla te jotka tahdotte Unkarin tietä, erilaisilla mielipiteillä vain :)

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Tähän asti olen ajatellut persujen olevan harrastelumielessä liikkeellä, mutta taitavat aidosti uskoa olevansa ainoina vastuullisia toimijoita ja oikeassa. Tämä tarkoittaa sitä, että eivät ole ohi menevä ongelma demokratialle.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Blogilista-ongelma: tuplan poisto.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Onko se Salli Keskustelun joku ihminen?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persutyylinen vastaus, kun ei kyvyt riitä argumentointiin ja omissa blogeissa on erimieliset bannattu, niin kivahan se on puhua ohi :)

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#35
Hävytön ihminen tämä Luukkanen. Ei anna kirjoittaa omaan blogiinsa mutta röyhkeyttä riittää tulla toisten blogeja sotkemaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niinpä, hän aikoinaan poisteli kommenttejani muka "hygieniasyistä" muistuttaessani häntä juuri vähän aikaisemmin antamastaan lupauksesta olla puuttumatta persuleiden asioihin plokissaan. Päädyin olemaan jatkossa viemättä kuraa hänen plokiinsa. Kuvailin tapahtunutta tuolloin omalta puoleltani näin kirjoittaen: http://myyrylainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239006...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

opettele nyt se oikeinkirjoitus niin sitten se dialogikin sujuu)) niitä kirjaimia on niissä kirjoissa)))

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ai, sinä et siis keskustele, jos on kirjoitusvirheitä?

Tässäkin voisit katsoa peiliin, nimet kirjoitetaan isolla kirjaimilla ja lause aloitetaan isolla kirjaimella.

Dosentti sitten puhuu toista ja tekee toista.

Kuulostaa aivan persulta.

Kannattaa joskus harjoitella oikeasti sitä keskustelua, se voi avartaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Hienoa millä tasolla Itä-Euroopan lehtori käy keskustelua meidän tavallisten kuolevaisten kanssa mm. Unkarin tilanteesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, antaa sellaisen arvostettavan keskustelijan kuvan. No pitää kuitenkin aina muistaa mitä puoluetta hän edustaa, siellä on eduksi juuri tuollainen heittely.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Luukkanen kirjoitti viikko sitten blogissaan näin, #19:

se raja on siinä, että on asiaton monta kertaa. Olen ilmoittanut, että hyväksyn vain asialliset kommentit. Pitää olla kohtelias vaikka onkin terävä ja kriittinen.

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2532...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tulee toisten ketjuihin kuin känniörveltäjä ja omiin ketjuihinsa ei päästä ketään. Tämä on persujen opetus, mitä karkeampaa sen arvokkaampaa. Mitä enemmän örveltää sitä isompi persustara.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Fidesz on Kokoomuksen veljespuolue. Ei syytä huoleen! Milloinkahan Orpo ottaa mallia Orbanista?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siinä on hyvät kaverukset :)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

https://yle.fi/uutiset/3-10151370

Ruotsissa otettiin Orbanista mallia. Koska meillä perustetaan persuille kilpaileva puolue?

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Meillähän perustettiin jo. Siniset. Persut lähti välittömästi laukalle.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Johan ne siniset mutanttipersut on perustettu.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Petteri!)) Täytyy tunnustaa, että halusin vain härnätä sinua... Miksi: koska sinua parempaa puolueen mainosta ei ole. Sinä raivoat täällä, aina, ja annat kaikista PS:n vastustajista - sanotaanko näin - ihan omanlaisensa kuvan. Ja jaksat koko ajan. Mutta sait nyt tästä lisää polttoainetta ja toivon, että jatkat raivokkaasti sitä omaa asiaasi. Tuot meille sympatiaa ja myötätuntoa. Olet tehnyt sitä jo huomattavan paljon. Olet meidän puolen paras))) kiitos Petteri. Anna palaa. Eikä siitä ortografiasta tarvitse olla pahoillaan...mitä enemmän virheitä - sen parempi. Meille. )))

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos se tuntuu mainokselta, kun teidän älyttömiä ajatuksia laukoo alas, niin siinä tapauksessa onnea vaan.

Onhan täällä tänäänkin persujen Helsingin piirin puheenjohtajistoon kuuluva persu kirjoittanut sellaista tarinaa, että siitä olisi kyllä Walt Disneykin kateellinen. :)

Jos saduilla saa näkyvyyttä, niin kannattaa muistaa, että ne sadut ovat vain mielikuvitusta, ja ihan samanlaista mielikuvitusta on kannatuksenne nousu.

Te unohdatte sen tosiasian, että tätä usaria lukee 90% persuista mutta muista ihmisistä n.1%. Joten jos siitä yhdestä prosentista liikenee teille lisää ääniä, niin ne minä suon mielihyvin.

Jos sitten kannatuksenne nousee jopa yli 9% niin sillä sitä sitten kelpaa taas neljä vuotta oppositossa päteä.

Eikö olekin tulevaisuus melko surullista,kun kannatus ei johda kuin uusin blogeihin usariin, ei mihinkään muuhun.

Kirjoitelkaa vaan persut lisää tänne, sillä jokainen bloginne avaa aina lisää oikeata linjaanne. Venäjän salarakkaaksi teidät on jo paljastettu, ja nyt sitten kelpaa tietenkin myös Orban. Teidän viiteryhmänne alkaa olla melko huvittava, ja on hyvä, että edes muutama muukin sen näkee.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Petteri!)) Täytyy tunnustaa, että halusin vain härnätä sinua..."

Jonkun muun blogissa. Mitä jos härnäisit ja kirjoittelisit aiheen vierestä vain omassa blogissasi.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

”Uuden puolueen maahanmuuttopolitiikka on ruotsidemokraattejakin tiukempaa. Puolue lopettaisi turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen kokonaan ja palauttaisi jo maassa olevia ”

Tuostakin voisi vielä ruuvia kiristää. Vielä ei ole nähty kaikkea.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Unkari tulee taantumaan alta aikayksikön. Nuoret jättävät maan. Sinne jää pelkät eläkeläiset ja tilalle virtaa äärioikeistolaisia lahkolaisia lähinaapureista sekä Suomestakin. Tervemenoa vaan. Menkää rakentamaan rotupuhdasta ugrivaaraa sinne ja pysykää siellä. Se että unkarilaisia ei mikään ugrilaisnäkökulma kiinnosta voi olla pikkuyllätys mutta uusi uljas ideologianne toki pitää valkonaamaisuutta korkeammassa kurssissa kuin pieniä kansoja ja kieliä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sieltä on varsinkin opiskeleva nuoriso lähtökuopissa, ja lisääntyneet lehdistön rajoituksetkin avittavat.

https://bbj.hu/politics/report-emigration-exceeds-...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oli heti ensimmäinen lause melko tyhjentävä .... maastamuutto on suurempi kysymys kuin maahanmuutto...
Kaikkialla nämä mukakansallismieliset äärioikeistohurahtaneet vainoavat tunnollisia opiskelevia nuoria ihmisiä, niitä joita muut pitävät isänmaan toivoina ja unelmavävyinä tai -miniöinä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #68

Unkarin opiskeleva nuoriso ei tunnu innostuvan aivopesusta, sehän tässä on taustalla.

Thousands of Hungarians protested in central Budapest on Wednesday against what they fear is a crackdown on free thought and education by government proposals to restrict foreign universities and non-government organisations.

https://www.reuters.com/article/us-hungary-soros-p...

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

2/3 -määräenemmistöllä ainakin saadaan ratkaisuja aikaiseksi. Parempi se, kuin vesitettyjen kompromissien konsensuspolitiikka ja kaikki siihen liittyvä valheellinen bullshitti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Totta, sillä voi vaikka pystyttää rautaesiripun ja estää aivovienti.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Spekulaatiot "aivoviennistä" (sanatarkasti oikein; aivojahan siinä siirtyy yli rajan) tarvitsisivat vastauksia siihen, minne nuoret unkarilaiset oikein "aivonsa" meinaavat viedä. Minne tahansa muualle kuin Unkariin!?

Euroopassa ei nuorilla mene missään yleisesti ottaen hyvin, aivonsa voi oikeastaan siirtää vain uuteen huonoon osaan uudessa maassa. Hyvän taustan omaavat ovat asia erikseen, näin se on ollut aina.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #72

Vähän joka puolelle missä autoritäärit eivät estä ihmisiä kehittymästä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #72

Opiskelevat ja valmistuneet nuorethan sieltä ensisijaisesti ovatkin lähdössä, kuka mihinkin maahan. Aiemmin on mennyt ainakin Saksaan ja Britteihin, mutta ovat uutisten mukaan löytäneet uusiakin maita, kuten Irlanti, Hollanti, Tanska ja Ruotsi.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #74

Lähtevätköhän he vaalituloksen vuoksi vai muista syistä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #78

Todennököisesti siksi että uskovat vaalituloksen mm. kaventavan sananvapautta entisestäänkin, eikä siellä pääse virkaankaan jos kritisoi Orbania tai puoluettaan jne.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #83

Eihän Suomessakaan pääse useimpiin virkoihin jos kritisoi poliittista hegemoniaa. Esimiesten kritisointi ei ylipäätään ole koskaan taannut kenellekään kissanpäiviä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Opiskelevat ja valmistuneet nuorethan sieltä ensisijaisesti ovatkin lähdössä, kuka mihinkin maahan."

Samaa siis kuin Suomessa, me sentään saadaan vuohipaimenia tilalle ja sitten vain opettamaan lukemaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Määrissä on eroa, satuin juuri lukemaan Maikkarin uutisia.

yli puoli miljoonaa hyvin koulutettua unkarilaista on viime vuosina muuttanut työn perässä muualle Eurooppaan, se on paljon kymmenen miljoonaisesta kansasta.

Ja lisää on aikeissa lähteä.

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/komm...

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

OECD:n mukaan keskipalkka oli Unkarissa 12 157 US$ vuonna 2016. Ostovoimapariteettikorjattuna se on noin puolet siitä mitä esimerkiksi Ranskassa, Saksassa ja Iso-Britanniassa.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Eihän tuo ole vielä mitään. Viron väestö on maastamuuton seurauksena, 1991 itsenäistymisestä tähän päivään, vähentynyt 300 000. Se on viidennes koko väestöstä.

Unkarissa etnisten vähemmistöjen asema, romaneja lukuun ottamatta, on monin verroin parempi kuin Virossa.

Virossa on koko väestöstä 25% venäläisiä ja 30% venäjänkielisiä. Silti venäjän kielellä ei ole virallista asemaa ja venäläisten osallistuminen vaaleihin on monin tavoin rajoitettu.

Kahdet kortit, yksi käsi!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #86

Eiväthän kaikki edes halua Viron kansalaisuutta:

40 prosenttia sanoo, ettei tavoittele kansalaisuutta, koska Venäjälle on helpompi matkustaa, jos passi on sikäläinen tai kansalaisuuttomuutta osoittava dokumentti, niin sanottu harmaa passi. Sellaisen haltijalta Venäjä ei vaadi viisumia.

Suurin piirtein yhtä moni kertoo ainakin yhdeksi syyksi, että pärjää Virossa ihan hyvin ilman kansalaisuuttakin.

https://yle.fi/uutiset/3-8083260

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Kommentaattorit ovat kovin huolissaan Unkarin demokratiasta ja vähemmistön tulevaisuudesta. Mutta koskeeko sama huoli kommunistien toimintaa? Unkarin kommunistisen puolueen toiminta kun on kommunistileilla kielletty. Aivan kuin Suomessa 1930-luvulla.

Minusta on hieno tilanne, että porvarit tappelevat keskenään. Mutta se ei ole hienoa, että kieltävät kommunistien toiminnan, nyt jo viidessä EU-maassa, ja pelaavat vilunkipeliä kaksinaismoralismin merkatuilla korteilla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Vaikutusta mihinkään, eihän kommunistinen puolue menesty edes Venäjällä? Kituuttelee vähän yli 10 prosentin kannatuksella ja nekin kannattajat kaiketi vähenevät luonnollisen poistuman kautta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Vai että mitä väliä..siinä meni sekin uskottavuus demokratian puolestapuhujana.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #87

Se nyt oli vaan heitto Kommunistisen Työväenpuolueen Lintuselle, joka sotkee kommunismia ja Venäjää mihin tahansa keskusteluun, näkyy siirtyneen Unkarin kommunisteista Viron venäjänkielisiin.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Venäjän federaation kommunistinen puolue on Venäjän duuman toiseksi suurin puolue.

Venäjän federaation kommunistisen puolueen ehdokas Pavel Grudinin ja Venäjän kommunistit puolueen ehdokas Maxim Suraikin saivat maaliskuun presidentinvaaleissa 13% kannatuksen. Se on ylivoimaisesti toiseksi eniten presidentti Putinin jälkeen.

Jos kolmas suuri kommunistinen puolue, Venäjän kommunistinen työväenpuolue, olisi voinut asettaa ehdokkaan, kommunistien kannatus olisi noussut vähintään 15 prosenttiin.

Porvarimediamme ei tietenkään kerro mitään edellisestä, mutta minä kerron.

Seija Nylundin tiedot ovat enemmän kuin puutteellisia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #88

"Jos kolmas suuri kommunistinen puolue, Venäjän kommunistinen työväenpuolue"

Todella suuri puolue, sai yhden ehdokkaan läpi vaaleissa ja senkin vaaliliitossa.

RKRP-RKP:n puheenjohtaja on pietarilainen duuman jäsen Viktor Tjulkin. RKRP-RKP pitää Venäjän federaation kommunistista puoluetta (KPRF) pahasti revisionistisena, mutta toisaalta puolue oli edellisissä vaaleissa KPRF:n kanssa vaaliliitossa, millä varmistettiin Tjulkinin läpimeno ainoana puolueestaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4j%C3%A4n_ko...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen Vastaus kommenttiin #91

Lännen ja Suomen porvareiden tukemalla Venäjän "oppositiolla" ei ole yhtään kansanedustajaa duumassa. Yksisikin kommunisti on enemmän kuin nolla.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #88

No niin, Venäjä käsitelty. Tässä oli kyse Unkarin demokratiasta ja juu, olemme huolissamme kaikista Orbanin sille asettamista rajoituksista.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen Vastaus kommenttiin #93
Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Pystyttekö asettumaan Euroopassa vuosina 1933–36 asuneen asemaan? Keskellä historian suurinta lamaa Saksassa on julkiseen kulutukseen perustuva talousihme. Maailman nuoriso on kutsuttu olympialaisiin ja tulee paikalle boikotoimatta. Jesse Owensin annetaan hypätä ja juosta ja tulokset mitataan oikein.

Samalla kuitenkin valmistellaan vääräuskoisten omaisuuden takavarikointeja. Juutalaisilta viedään työ- ja opiskelupaikat. Vaalit ja toiset puolueet lakkautetaan tarpeettomina. Johtajan mielipide vääräuskoisista käy kyllä julkisesti selväksi, mutta vääränrotuisten ja heikkolahjaisten eutanasiaohjelmasta ei puhuta.

Vain muutaman vuoden kuluttua päätetään kuuden miljoonan ihmisen systemaattisesta murhasta, mutta sen jälkeenkin kestää kolme vuotta ennen kuin asia maailmalle valkenee.

Vuonna 1942 Wannseen kokouksen aikaan Euroopassa on enää puoli tusinaa parlamentaarista demokratiaa ja niistäkin yksi on liit... öh, rinnakkaissodassa natsi-Saksan kanssa.

Tämä ei ole ennustelua eikä pelottelua vaan muistutus siitä, että otsikon kysymys koskee vuotta 1933. Kehitysmahdollisuudet ovat avoinna, vielä.

Käyttäjän JormaHuttunen kuva
Jorma Huttunen

Natsikortti on nyt sitten käytetty. Mikä sitten, jos ja kun tulee vielä "huonompi" laillisilla vaaleilla valituksi. Jari-Pekallekin alkaa näemmä normaalit, lailliset ja peukaloimattomat vaalit olla jo liikaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Katsos, jos vielä huonompi hallitus tulee valituksi, sitten tilanne on vielä huonompi. Mikä saa päättelemään, että tämä tilanne on "liikaa"? Tämä tilanne on vasta alkuasetelma. Ensimmäinen kerta, kun EU-kansalaisena viitsin edes kommentoida.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Ei nyt ihan heti tule mieleen tapausta jossa ulkopuoliset ovat päässeet ilman sotilaallista voimaa vaikuttamaan toisen maan sisäpolitiikkaan hyvällä tuloksella.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kulloistenkin tulosten hyvyys ja huonous taitaa muotoutua kunkin arvioijan ennakkoluulojen anti- ja sympatioiden perusteella.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Varmasti.
Blogisti tunnettuna tietovisailijana voisi tehdä listan missä demokratian vienti on onnistunut hyvin :)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #121

"Vienti" tapahtuu valtakunnasta toiseen, mutta tässä puhutaan nyt unionista.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #124

Ei nyt halota hiuksia. Jos vienti yleensä jossakin onnistuu niin toki myös EU:ssa.

Toisaalta ei unionissakaan jääsenvaltiot ole ihan kaikkea sanelua tosissaan ottaneet. Huomaa myös että suuressa demokratiassammekin esim. ammutaan ja potkitaan äänestäjiä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #125

Lissabonin sopimuksesta:

"Unionin perustana olevat arvot ovat ihmisarvon kunnioittaminen, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo, oikeusvaltio ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen, vähemmistöihin kuuluvien oikeudet mukaan luettuina. Nämä ovat jäsenvaltioille yhteisiä arvoja yhteiskunnassa, jolle on ominaista moniarvoisuus, syrjimättömyys, suvaitsevaisuus, oikeudenmukaisuus, yhteisvastuu sekä naisten ja miesten tasa-arvo.”

Koskee niin Espanjaa kuin Unkariakin. Kyllähän lakeja rikotaan, muttei niitä sen tähden lakkauteta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Sinä voit olla mielestäsi ulkopuolinen, mutta minä en ole. Unkarilaiset ovat nyt äänestäneet kolmannen kerran peräkkäin vapaamatkustajuuden puolesta. Me muut unionikansalaiset maksamme viitisen prosenttia heidän julkisista menoistaan, mutta heidän mielestään Italia, Kreikka ja Suomi saavat vartioida unionin ulkorajoja omalla kustannuksellaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Puoluetovereilla tietysti saattaa olla vaikutusta, kuuluuhan Merkelin puolue periaatteessa samaan ryhmään:

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa...

Toimituksen poiminnat