jpvuorela

Jos olisin urbaani puoluejohtaja...

Kokoomus 21,0; Sosialidemokraatit 19,6; Vihreät 15,5...

Taitaa tehdä yhteensä 56,1%, vai mitä? Jos johtaisin jotakin näistä puolueista, enkä olisi erityisen innostunut maakuntahimmelistä, mieleeni saattaisi tulla, että eduskuntavaalit voitaisiin oikeastaan pitää samaan aikaan presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen kanssa, tai miksei aikaisemminkin.

Niinistön ja Haaviston kannattajille tämä tuskin olisi ongelma. Saisiko demarit ymmärtämään, ettei ratkaisusta Maar... köh, demarien tulevalle ehdokkaalle ainakaan haittaa olisi? Ja eduskuntavaaleissa äänestäjät miettivät joka tapauksessa asiakysymyksiä ja hallituspohjaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jos taas olisin ruraalimpi puoluejohtaja ja esimerkiksi pääministeri, joutuisin keksimään perusteluja lähinnä itselleni. Kuka tahansa muu kyllä ymmärtäisi perustellun aloitteen eduskunnan hajottamisesta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Avaimet hallituksen hajoamiselle ja eduskunnan hajottamiselle ovat kuitenkin pääministerin käsissä, ellei joku hallitusryhmä hallituksesta halua erota.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jos olisin sen urbaanimman hallituspuolueen puheenjohtaja, käyttäisin tilannetta riemumielin hyväkseni. "Tehdään näin kun me sanomme tai hallitus hajoaa ja uudet vaalit." En epäile, etteikö tämä olisikin tilanne.

Vihreille hallitustaival ja vastuunkanto olisi myrkkyä ja uskon kannatuksensa normalisoituvan, jos Vuorelan visio toteutuu.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mikä ihme kokoomusta pitää kiinni siniverisissä ja Sipilässä?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Haave soterahoista. Ei valuisi verorahoja samaan tapaan veroparatiiseihin demareiden ja vihreiden kanssa. Kokoomus sinnittelee tuolla kokoonpanolla hallituksessa niin kauan kuin "valinnavapaus" on realistinen mahdollisuus.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Sininen tulevaisuus näyttää millainen on oikea takiaispuolue. 5 ministeriä 2,5 % kannatuksella. Kannattaako tällaista hallitusta pitää kasassa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hallituksen toiminta perustuu kuitenkin eduskunnan luottamukseen ja eduskunta valitaan vaaleilla joka neljäs vuosi. Tämä on suomalaisen parlamentarismin ja kansanvallan perusta ja huomattavasti parempi kuin hajoitella eduskuntaa tai vaihdella hallituksia jonkin lehden julkaiseman gallupin vuoksi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tilanne on aika poikkeuksellinen persujen hajoamisen vuoksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siinä se on varmaan aika lähellä seuraava hallituspohja, ainakin vihreät ja kokoomus, kolmas voi vielä vaihtua.

Miten ihmeessä persut kestävät tuollaisen hallituksen, jonka aikana ei varmasti turvapaikkapolitiikkaa kiristetä, siin sitä on mestarille selittämistä kannattajille.

Kyllähän tuohon voi vielä pari pientä puoluetta tulla mukaan, rkp tietystä, ja miksei jopa uv.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Maakunnat kelpaavat vihreille. Kelpaavat ne demareillekin, kunhan niitä kutsutaan aluekunniksi...

Vielä pitäisi tyhmimmille urbaanikoille takoa päähän, ettei sotea kerta kaikkiaan tule ilman jonkinlaista vaaleilla valittavaa aluehallintoa. Perustuslakin ja silleen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Presidentti taitaa olla jalosukuisen hallitsijan korvike tasavalloissa.

Kataisen sateenkaarihallitushan oli urbaanihallitus, joka muistuttaa vieläkin niitä harvoja, jotka vanhoja muistavat - tikulla silmään.

Sote olisi ollut parempi rakentaa nykyisten yliopistollisten sairaaloiden aluepiirien mukaan, joita on 5 kpl -tai sitten vain yhdelle ainoalle 5,5 miljoonan ihmisen sotealueelle, joka ei sekään olisi tavatonta nykyaikana.

Valinnanvapaus ja monopolin poistaminen ovat täysin ehdottomia tässä kysymyksessä, mikäli mikäli asiassa olisi edes pienintäkään järkeä verovaroin tuotettujen palveluiden suhteen tulevina vuosina.

Toimituksen poiminnat