jpvuorela

Onpa masentava vaalitulos

Nyt näyttää siltä, että Marine Le Penin Kansallinen rintama saattaa sittenkin saada Ranskan 577-jäseniseen kansalliskokoukseen jopa kymmenen edustajaa. Minusta pari kolme olisi riittänyt. Onneksi tulos ei vielä ole lopullinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Maailman kaikki mielipuolisuus ja hulluus näyttävät keskittyneen Trumpin Amerikkaan, Kim Jong-unin Pohjois-Koreaan ja Perussuomalaisen puolueen Halla-ahoon.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kiintoisa kommentti avaukseen, jonka puheenaiheiksi on merkitty Ranskan kansalliskokousvaalit, Marine Le Pen ja Macron.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ranskanmaalla asuu kaikki viisaus.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #3

Vuosina 1751–72 se koottiin siellä yhteen ainoaan kirjasarjaankin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #5

Vahinko, että Louis-Ferdinand Celine eli myöhemmin eikä päässyt tuohon kirjasarjaan mukaan.

Niko Sillanpää

No, sosialistien tilanne ei ole juuri kummempi.

Ranskan kahden kierroksen winner takes it all -vaalisysteemi on kyllä yksi kahjoimmista, parinkymmenen prosentin 1. kierroksen valtakunnallisella kannatuksella saattaa jäädä esimerkiksi lähes ilman paikkoja. Systeemi mahdollistaa ehdokasta vastaan äänestämisen.

TV5:n vaalistudiossakin miettivät, että mikä nyt sitten on oppositio, kun en Marche saa liki kaikki paikat...

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Miten sinä JP sanot noin ikävästi Ranskan demareista?
Olethan kuitenkin demarinuorissa?

Niko Sillanpää
Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mitä sanoin Ranskan demareista?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Nuoriin kotkiin en ole kuulunut sen kummemmin kuin partiolaisiin tai pioneereihinkaan. Demarien opiskelijayhdistykseen kyllä.

Uskon, että Jeremy Corbynin uskottava ohjelma pitää hänen sukupolviliikkeensä yhtenäisenä pitempään kuin Macronin yleisliberalismi omansa.

Sadassa vuodessa mikä tahansa puoluejärjestelmä on elänyt aikansa. Erilaisista vaalijärjestelmistä johtuen Britanniassa järjestöjakauma on jäykempi ja Ranskassa joustavampi kuin Suomessa.

Niko Sillanpää

Corbynin ohjelma? you gotta be fekking kidding :D :D

No joo, pärjäähän se toki vaaleissa sellaista ohjelmaa vastaan, jossa poistetaan takuueläkkeet, viedään kouluista lounaat säästöjen vuoksi, edistetään ketunmetsästystä, vaaditaan internetin valtiollistaa valvontaa ym.

Eikä sikäli, rautateiden ja vesilaitosten uudelleennationalisointia voisin itsekin kannattaa eikä Labourin koulutuspoliittinen ohjelma ollut hullumpi.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

No juu luin pahasti pieleen.
Tokihan JiiPee oli vilpittömän iloinen LePenin pienestä roolista.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Mistähän tämä demarien alamäki johtuu.
Luulisi että pitkä taloudellinen epävarmuus kasvattaisi suosiota.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

No jos Corbynilta tai Sandersilta kysytään, vastaus taitaisi olla: "Mikä alamäki"?

Täällä lähempänä kyse on tietenkin siitä, että ammattiyhdistysliikkeen kasvattamat johtajat eivät, eläkeläisääniä ajatellessaan, uskalla olla vihreiden tai vasemmistoliberaalien kanssa julkisesti samaa mieltä eräistä ympäristöpolitiikan perusseikoista, jotka nuoremman polven äänestäjille ovat selviöitä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Macronille saattaa käydä kuten Halla-aholle. Messiaaniset odotukset ja kaikki valta itselle äänestysjärjestelmän ansiosta tuottaa katastrofin, kun osoittautuu, että toiveet eivät täyty ja lehdellä soittelemaan jääneet tuntevat itsensä kalton kohdelluiksi.

Voittajan arvo mitataan siinä, miten hän kohtelee häviäjiä...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

"Täällä lähempänä kyse on tietenkin siitä, että ammattiyhdistysliikkeen kasvattamat johtajat eivät, eläkeläisääniä ajatellessaan, uskalla olla vihreiden tai vasemmistoliberaalien kanssa julkisesti samaa mieltä eräistä ympäristöpolitiikan perusseikoista, jotka nuoremman polven äänestäjille ovat selviöitä."

JP liikkuu jossain kuplajengissä. Kyllä nuorille työtovereilleni. Kaksikymppisille tärkeimmät asiat liittyvät johonkin muuhun kuin ympäristökysymyksiin.

Ihan yksinkertaisesti palkkaan(varsinkin käteen jäävään), asuntojen hintoihin, vuokriin, kilpailuun ulkomaisten halpatyöntekijöiden kanssa, työn saatavuuteen, hintatasoon, elämään yleensä. Elitistinen ay-liikkeen johto ja demarit ovat jo kauan sitten jättäneet tällaisen kuonan ja roskaväen oman onnensa nojaan. SAK:lla on vain se probleema , että tältä porukalta pitäisi kerätä rahat oman leveän elämänsä rahoittamiseen. Demareilla se ongelma, että näiltä pitäisi saada äänet. Taitaa olla menetetty peli jo.

Intoa liittyä liittoon ei ole kuin patistamalla ja työpaikkakiusaamalla. Äänestämään heitä ei enää saa millään. Suurin osa näistä nuorista ei äänestä lainkaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

#16. "Ihan yksinkertaisesti palkkaan(varsinkin käteen jäävään), asuntojen hintoihin, vuokriin, kilpailuun ulkomaisten halpatyöntekijöiden kanssa, työn saatavuuteen, hintatasoon, elämään yleensä."

Kaikki tietysti olemme huomanneet, että lukutaidottomimmat ja väliaikaisesti katkeroituneimmat saattavat tuosta syystä äänestää kerran tai pari Trumpia tai Perussuomalaisia, kunnes huomaavat, että näiden ohjelmissa ei ole mitään mainittuihin seikkoihin liittyvää.

Ranskassahan äänestysprosentti jäi nyt alle 50:n. Onhan se huolestuttavaa. Aina on ihmisiä, jotka kuoleman pelossa tekevät itsemurhan. Samoin niitä, jotka vihaavat pienituloisuutta, turvattomuutta ja nollasopimuksia niin paljon, että jättävät liittymättä liittoon: ainoaan tahoon, joka tekee jotain niitä vastustaakseen.

Parikymppisistä minulla on parempi käsitys kuin teillä väliin jäävän sukupolven jäsenillä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Niin niin. Ay-liikkeen ja demarien probleema on juuri tuo. Duunarit pitäisi saada maksamaan ja äänestämään. Vaivoin on peitelty halveksunta. Ei taida mennä enää läpi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Itse pidän parempana vihreiden äänestämistä kuin äänestämättä jättämistä. Miten suhtaudutaan asiaan länsirannikolla?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #20

Olen kolme kertaa peräkkäin äänestänyt kokoomusta. Kaksi kertaa kunnallisvaaleissa. Kerran eduskuntavaaleissa. Neljäs vaali. Oliko perusujen jytky jäi väliin, kun piti yötä päivää tehdä töitä saksassa.

En voi puhua, kun omasta puolestani. En äänestäisi esim vihreitä, vas, sdp:tta, vaikka omat muksut olisi ehdokkaina. En taida enää äänestää kookomustakaan. Alkaa tuo demokratian halveksunta olla sillä tasolla. Pressan vaaleissa äänestin viimeksi pekka halosta. Nyt piti äänestää Niinistöä. Luulen, että hän ei saa enää ääntäni. Alkaa tuo demokratian halveksunta ja suora valehtelukin olla sillä tasolla.

Medioista vältän mahdollisuuksien mukaab yleä. Se on se suurin valemedia. Valehdella voi myös jättämällä kertomatta se on ylen tavaramerkki. Samoin reporadiomainen aseenteellisuus.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #21

Jos kirjoittaja olisi joku muu, onnittelisin sarkasmista. Nyt vain ihmettelen, kuinka noin paljon äänestämistä eli demokratiaa halveksiva kehtaa ottaa ehdokkaisiin kantaa. "Pekka Halonen" oli aidosti hauska, vaikka oma ääneni olisi niihin aikoihin saattanut mennä Tyko Salliselle...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #22

Katos vaan virhettä. Pekka Haavistoa tarkoitin. Enhän minä äänestämistä halveksi. Olenhan ääänestänyt tähän asti aina kun on ollut mahdollista. Jos seuraavaksi en löydä ehdokasta, niin saattaa jäädä äänestämättä. Vastaääni ehkä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ihan piti miettii ja kysyä. Ei nää nuoret vaikuta katkeroitineilta. Ne suunnittelee elämää. Ongelmat joista puhutaan on ennemmin niitä mistä mainitsin. Kukaan ei äänestänyt vaaleissa. Kukaan ei kuulu liittoon. Ytk. Ytk.
Noilla sun jutuilla tavoitellaan vihreiden äänestäjiä ei meikäläisiä.

Ei se vittuilulla muutu, vaikka näytät kuvittelevan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset