jpvuorela

Kunnallisveroprosentiksi 7,25

Meillä pitäisi olla maakuntavaalit ensi vuonna.

Tavallaan kunnioitettavaa on, että presidentti Niinistö ilmoitti ehdokkuudestaan ajoissa, jotta ainakaan sillä ei tarvitsisi spekuloida, mutta tietenkin, suomalaiseen tapaan, kaikki ensi vuotta koskeva vaalikeskustelu keskittyy nyt siihen.

Tajuavatko äänestäjät, kuinka suuri juttu tuleva maakuntahallinto on? Tampereen kunnallisveroprosentti on nyt 19,75. Kun sote poistuu kunnan tehtävistä, kuntaveroprosentiksi jää 7,25.

Tämä ei ole vitsi. 7,25.

Nyt pitäisi keskustella siitä, hoidetaanko sote progressiivisella valtionverotuksella, vai keksitäänkö sitä varten uusi köyhiä kurittava tasavero. Tämä on maan merkittävin poliittinen kysymys.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Turhaa spekulointia. Ei sote- eikä maakuntauudistus tällaisenaan toteudu. Ei ainakaan hallituksen aikataulussa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tavallaan on pakko toivoa, että olet oikeassa. Minusta olisi sinänsä hienoa, että terveys hoidettaisiin progressiivisella verotuksella. Mutta aiotaanko tosiaan pitää maalaislii... anteeksi maakuntavaalit ilman mitään tietoa soteratkaisusta?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Helpoiten tuo menee, kun korotetaan valtionverotuksessa taulukoita suoraan 12,5%. Toki yksin tuo on niin iso kysymys lopullisesta sote-mallista riippumatta, että se yksinään saattaa siirtää tomeenpanon. Muutenkin tuntuisi oudolta, ettei maakuntahallinnon hyvä tai huono työ näkyisi juuri sen maakunnan asukkaiden kukkarossa, kuten kunnallisveron kautta nyt. Isännätön raha tuppaa johtamaan törsäilyyn. Eihän tässä myöskään enää kauaa mene kunnes äyrit lyödään lukkoon kunnissa vuodelle 2018...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset