jpvuorela

Eivät asiat niin huonosti ole vaan paljon huonommin

Näidenkin palstojen lukijat saavat usein kuulla, kuinka jotkin "virallisen median" ulkopuolella toimivat sivustot kertovat tärkeitä asioita, joista "valtamedia" ei puhu.

Harvoin silti tullaan ajatelleeksi, kuinka paljon pahempi ja suurempi ongelma on Yhdysvalloissa. Luulemme, että ihmiset uskovat New York Timesia tai CNN:ää, mutta ei se näin ole. Trumpin kampanjapäällikkönä toimi Breitbart-sivuston Steve Bannon, eräänlainen koko maailman Ilja Janitskin.

Miljoonat lienevät uskoneet Bannonia; vähän harvemmat niitä, jotka väittivät paavin kannattavan Trumpia tai Clintonin pyörittävän lapsityövoimaa.

http://www.nytimes.com/2016/11/13/opinion/sunday/lies-in-the-guise-of-ne...

Tästäkin huolimatta Clinton sai 63 miljoonaa ääntä, Trump kaksi miljoonaa vähemmän. Ja kuka valittiinkaan? Olisikohan demokratiassa jokin ongelma?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

USA:ssa on 322 miljoonaa asukasta, joista 198 miljoonaa ei saanut/ei halunnut äänestää.

Demokratiassa on paljonkin ongelmia. Yksi pienimmistä on vaalijärjestelmä USA:n presidentinvaaleissa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Suomessahan saavat äänestää myös hullut ja hulttiot, kuten oikein onkin. Eivät kuitenkaan alle kouluikäiset lapset. Tuo 322 miljoonaa on vähän hassua mainita, ellei samalla ihmettele, miksei Suomessa äänestäjiä ole 5,5 miljoonaa.

USA:n vaalijärjestelmä on ehdottomasti demokratian suurimpia ongelmia koko Maapallolla. Mitä järkeä on siinä, että aikuisen pitää erikseen rekisteröityä äänestämään? Rekisteröitymisjonossa, esivaalijonossa ja tiistai-illan äänestysjonossa jokainen joutuu myös moneen kertaan alttiiksi painostusryhmille.

Viimeisen puolentoista vuosisadan aikana vähemmän ääniä saanut on valittu Yhdysvaltain presidentiksi kaksi kertaa. Tuloksena ovat George W. Bush ja Donald Trump.

Jos joku on tähän asti kuvitellut, että maailman mahtavimpaan virkaan pääsemiseksi tarvitaan muutakin ohjelmaa kuin valehtelu, vihapuhe ja veropopulismi, enää ei tarvitse kuvitella.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nyt tuli niin paljon asiaa, että sinun varmasti kannattaa lähteä luennoimaan Amerikkaan heidän epädemokraattisesta vaalijärjestelmästään ja muista presidentinvaaleissa havaitsemistasi epäkohdista.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #3

Olen sen kyllä aikoinani tehnytkin, kirjaimellisesti.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #4
Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Katsoin YLE:n pääuutiset ja Kymmenen uutiset MTV3:lta. Kummassakaan lähetyksessä ei ollut sanaakaan mm. tänään Bulgariassa ja Moldovassa olleista vaaleista.

USA:n presidentinvaalit ovat olleet Suomen tärkeimmissä tiedotusvälineissä pitkään ja näkyvästi esillä. Virossa kuulemma kaatui hallitus vähän aikaa sitten. Ei näkyvää uutisointia, analyysistä ja taustoista puhumattakaan. Niitä kyllä USA:sta piisaa. Mutta USA:n edellisistä liittovaltiotason vaaleista ei ollut Suomen uutisissa juuri mitään, STT:n pieni marginaaliuutinen ulkomaansivujen reunan täytteeksi, jos se ei muuten tullut täytettyä. 2014 valittu Kongressi ei mm. suostunut (eikä vieläkään suostu) antamaan dollariakaan UNFCCC:n ns. vihreään ilmastorahastoon.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Täytyy myöntää, että laitoin vihaisena TV:n kiinni, kun viimeinen juttu YLE:n 20:30:n uutisissa oli jokin kaamosjuttu, johon Tanska liittyi jotenkin, kun halusin kuulla, mitä Bulgariassa oli tapahtunut. Eli en katsonut koko lähetystä, mutta kyseinen juttu oli viimeinen ja tarkistakaa vaikka Areenasta, Bulgarian ja Moldovan vaaleista ei ollut mitään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Moldovankin äänet on suurin piirtein laskettu. Dodonille 52,3%.

https://demokraatti.fi/moldovassa-voitto-sosialist...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Mainitaan nyt sitten tässä, että Bulgarian presidentinvaalien voittaja on Rumen Radev, sosialisti ja Yhdysvalloissa koulutettu hävittäjälentäjä. Hän kannattaa Bulgarian euroatlanttista sitoutumista, mutta kampanjoi Venäjän vastaisten pakotteiden lieventämisen tai jopa poistamisen puolesta.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Mainitaan nyt sitten tässä, että MOLEMMAT ehdokkaat kannattivat EU:n Venäjän-pakotteiden poistamista, ei lieventämistä. Ei heidän välillään tässä oikein konkreettista eroa ole.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Valta- ja vastaviestimet sekä etujärjestöt ja muut vastaavat viestivät ei-puolueettomasti aika usein, valitettavasti. Ikävät asiat ja näkökohdat jätetään mainitsematta, tilastoista poimitaan vain omaa asiaa tukevat kohdat ynnä muuta sellaista.

Syyllisiä ovat kaikkien asioiden edustajat.

Pari omaa ratkaisuehdotustani (en ota kantaa, kannatanko näitä):

-Väärän tiedon levittämisestä aletaan rangaista niiden joukkolevittäjiä siinä määrin, että sillä olisi vaikutusta. Tässä oltaisiin erittäin tarkkoja ja pitäisi mahdollisesti perustaa erillinen oikeusistuin oikeilla tuomareilla.

-Joukkoviestinnän tuottajien (YLE, HS, STT, TV-uutiset, radiouutiset, MV-lehti, SAK, EK, Kepa...) pakolliseksi pätevyydeksi säädetään kliininen autismi. Kevyemmässä versiossa vain uutistuottajien (etujärjestöt vapautetaan). Siitä kevyemmässä versiossa vain tietyn osuuden toimittajista (uutistuottajista). Tai sillä tavalla, että autisti vain tarkistaa tuotetun sisällön virheettömyyden.

Jos YLE:lle asetetaan suuri sakkomaksu, sen maksavat veronmaksajat tai sitten se on pois jostain muusta. Toimittajan voi erottaa.

Sääntelyllä voidaan esimerkiksi määrätä, että ei pääse syntymään tilannetta, jossa YLE:n pääuutislähetykseen ei mahdu uutinen EU:ssa olleista vaaleista jonkin kaamosjutun tai vastaavan takia.

Suomen eduskunnassa ei saa edes kertoa, että joku/jokin valehtelee. Tämän eduskunnan sitten pitäisi säätää valehtelukielto tai/ja autistipakko.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Väärän tiedon levittämisestä, harhaanjohtavan tiedon levittämisestä, ei-puolueettoman tiedon levittämisestä.

Nykyään kun on Internet, niin Suomeen voidaan joukkoviestiä Suomen lakien ulottumattomista. Suomi voi tietenkin estää kokonaan pääsyn Internettiin, jos haluaa.

Keinoja on ratkaista Jari-Pekka Vuorelan tässä esiin tuoma on ongelma. Toinen kysymys on, onko niitä järkevää käyttää.

Tähänkin ongelmaan auttaisi, jos ihmiset olisivat perimältään laadukkaampia.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Ei-puolueettoman joukkoviestinnän harjoittamisesta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #13

Ei-puolueettoman joukkoviestinnän harjoittamisen kieltävää lakia ehdotettiin lähes kirjaimellisesti 40 vuotta sitten. Suomalaisten raja tuli siinä vastaan. Toisinaan tietysti tuntuu siltä, että suomalaisista ja ruotsalaisista neljänneksen saa kannattamaan mitä tahansa; italialaisista ja amerikkalaisista puolet; venäläisistä kolme neljäsosaa.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä Vastaus kommenttiin #14

Kuka/Mikä ehdotti, mitä ehdotti, milloin ehdotti, miksi ehdotti? Tiedonlähde? Millä tavalla "raja tuli vastaan"?

Tiedoksi; minä kannatan laajaa sananvapautta Suomessa, laajempaa kuin nyt on. Kunhan nyt "ajattelin ääneen" pari ratkaisua esittämääsi ongelmaan (en ota kantaa, onko kyseinen ongelma olemassa).

Toimituksen poiminnat