jpvuorela

Aamulehden otsikkovalehtelu on huumoriksikin huonoa

Tampereen kaupunki suunnittelee ydinkeskustan nopeusrajoituksen alentamista 40:stä 30:een kilometriin tunnissa. Aamulehden Moro-liite julkaisi tänään asiasta aukeaman.

"Suurin osa kaupunkilaisista tyrmää 30:n rajoituksen", huutaa Moron otsikko. Ikään kuin alleviivatakseen tyhmyyttään toimittaja kirjoittaa juttutekstissä: "Vastausprosentti oli huiman suuri, sillä yli tuhat Tampereen seudulla asuvaa halusi kertoa mielipiteensä".

Tampereen seudulla asuu yli 200 000 äänestysikäistä. Heistähän voisi helposti poimia tilastollisin perustein tuhannen hengen otoksen, josta voisi päätelläkin jotakin.

Näin ei ole tehty, joten vastausprosentti on mitätön, alle 0,5. 1043 henkeä h a l u s i kertoa mielipiteensä asiasta, jossa tuttuun ja totuttuun ehdotetaan muutosta. Moro esittää törkeän, asiattoman tulkinnan kaupunkilaisten mielipiteestä.

Minulla ei ole kantaa nopeusrajoituksen suuruuteen, eikä mitään tietoa tamperelaisten kannasta. Jälkimmäistä ei ole Morollakaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Nopeusrajoituksethan määräytyvät sen mukaan, että sakoista kertyy tuloja suunniteltu määrä. Jos ihmiset alkavat noudattaa nopeusrajoituksia, on niitä pakko alentaa kiintiöiden täyttämiseksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kunnes henkilöautoliikenne saadaan tyrehtymaan kokonaan hitauden aiheuttamaan ruuhkautumiseen.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

AL:n "Moro-viikkoliitteen" tutkimus ei edusta minkäänlaista tutkimusta, se on vain jokseenkin typerä mielipidekysely minimaalisella niin ja näin otoksellaan.

Se on ihan sama, mitä rajoituksia pannaan, jos valvontaa ei ole.

Vihreä aalto, joka maksimoi nopeuden 30 km/h voisi olla paras valvontaväline. No, sitten Audi ja Bemari kiihdyttävät 100 m / 100 km / h ja jarrut lukkoon ?

"Töyssyjäkin" on kokeiltu.

Kun joutuu maksamaan suhteettoman kovan sakon, voi olla ainoa toimiva keino.

Ei kaupunki tarvittse kaahareita.

Toimituksen poiminnat