jpvuorela

Ukraina ja Krim?

Tasavallan presidentin uudenvuodenpuheessa huomiotani kiinnitti muutama harkittu yksityiskohta. Käyttäessään sanontaa "maassa maan tavalla" hän sentään vaivautui määrittelemään:

"Maahanmuutto ei koskaan voi tarkoittaa sitä, että keskeiset arvomme, demokratia, tasa-arvo ja ihmisoikeudet kyseenalaistetaan.”

Kiitos edes siitä. Minusta tosin "keskeiset arvot" ovat tärkeämpiä asioita kuin "tapoja", mutta tarkoitus kävi selväksi.

Presidentti puhui myös Krimistä ja Ukrainasta erikseen, ei varmaan vahingossa. Venäjä on siis voittanut informaatiosodan, Suomessa ja Euroopassa, vai miten tuo nyt pitäisi tästä lähtien sanoa?

http://blogit.iltalehti.fi/jarno-limnell/2016/01/03/ukrainaa-ei-saa-unoh...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

"Maassa maan tavalla" on mitäänsanomaton fraasi. Maan lakeja on noudatettava, mutta kaikkia maan tapoja ei tietenkään tarvitse noudattaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kiteytit hienosti saman kuin olisin itsekin halunnut sanoa.

Kyllä jokainen meistäkin voi matkustaa mihin tahansa maahan, jonka tavoista tai kulttuurista ei ole minkäänlaista käsitystä ja sitten paikan päällä siihen vasta tutustutaan. Usein ei myöskään lainsäädännön eroavaisuuksista ole tietoa ja niin muodoin noudatetaan niitä universaaleja homo sapiens -lajille tyypillisia käyttäytmismuotoja, jotka omaan moraaliin ja ihmiskäsitykseen jo äidinmaidossa on tullut imettyä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kun oppositiojohtaja Timo Soini (ps.) totesi julkisuudessa vuonna 2010 samoin sanoin samasta asiasta " Maassa maan tavalla", oli seurauksena valtava poliittinen ajojahti rasismi-syytteineen.

Niin muuttuu maailma, Eskoseni.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Pekka Toivonen

Puolueiden käyttämä fraasi.

SDP: Maassa maan tavalla. SDP:n Jutta Urpilainen edellyttää maahanmuuttajien oppivan suomea tai ruotsia. SDP:ssä valmistellaan maahanmuuttopoliittista ohjelmaa, jonka johtoajatus on "maassa maan tavalla".

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010032011332162_u...

Missä se ohjelma on ?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Hyvin on keski-ikäiset koulutettu. Varsinaista asiaa, Ukrainaa "ja" Krimiä, ei kommentoida.

Toimituksen poiminnat