jpvuorela

Rehellinen johtaja ja oikeistokristityt

Kuka tällaisia puhuu?

"...jopa vastustajien kanssa, olen kyllä sitä mieltä, että on kyettävä joskus asettumaan heidän kenkiinsä, ja jos katsotaan Iranin historiaa, fakta on, että meillä on ollut tekemistä demokraattisesti valitun Iranin hallituksen kaatamisen kanssa. Olemme aikaisemmin kannattaneet Saddam Husseinia, kun tiesimme hänen käyttäneen kemiallisia aseita Iranin ja Irakin sodassa, joten, tämän seurauksena, heillä on omat turvallisuushuolensa..."

Tällaisia puhuu Barack Obama, jota Thomas Friedman haastatteli New York Timesiin pari päivää sitten. Joku voisi sanoa, että helppo hänen on demokraattina puhua, koska Mossadeqin kaatoi Eisenhowerin republikaanihallitus ja Saddamia tuki Reaganin republikaanihallitus. Niin. Sitä juuri tarkoitan.

Elämme erityisiä aikoja. Pakko on toivoa, että Iranin ydinohjelmasopimus ehditään sinetöidä lopullisesti ennen presidentinvaaleja, koska republikaanit saattavat hyvinkin voittaa.

John Boehnerin republikaanit vannovat kaatavansa kaikki mahdolliset sopimukset Iranin kanssa, kuten kaikki mahdolliset parannukset terveydenhoitoonkin.

Kyse ei ole edes siitä, että kukaan heistä uskoisi Obaman politiikassa olevan jotakin vikaa. Kyse on puhtaasti siitä, että kaikki sellainen, jossa huonompiosaisten asemaa parannetaan niin, että kukaan ei joudu kärsimään, on oikeistokristityn maailmankatsomuksen mukaan väärin. Vain kärsimyksellä saavutettu on oikein.

Obaman terveydenhoito-ohjelman mahdollinen sabotointi surettaa amerikkalaisia tuttuja ajatellen, mutta sopimuksessa Iranin kanssa on kyse koko maailman turvallisuudesta. Se ei ole naiivi sopimus, valvonta on hyvin järjestetty:

http://www.nytimes.com/2015/07/15/opinion/thomas-friedman-obama-makes-hi...

Barack Obama voi tetysti puhua vapaasti, koska häntä itseään ei voida enää valita. Haastattelussa hän asettuu hetkeksi tavallisen iranilais-, saudi- tai kuwaitilaisnuoren asemaan ja kysyy "...miksei meillä ole samoja tulevaisuudennäkymiä kuin jollakulla nuorella Suomessa, Singaporessa, Kiinassa, Intiassa tai Yhdysvalloissa..."

Tähän hänen mielestään pitäisi Lähi-Idän johtajien keskittyä. Täältä katsoen voisi tietysti toivoa Suomenkin johtajien keskittyvän siihen, että Suomen voisi tuolla tavalla ohimennen mainita vielä muutaman vuoden kuluttuakin. Olen huomannut oudon oikeistokristillisen sadomasokismin lisääntyvän täälläkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat