Puhtaan ruoan puolesta luomuskeidaa vastaan

Eräät greenpeacet ja muut maan ystävät haluavat nähtävästi nimenomaan vahvistaa Monsanton ja parin muun häikäilemättömän suurfirman kartellia systemaattisen kasvinjalostuksen alalla.

Muuten ei voi selittää sitä intoa, jolla geenimuuntelun tutkimusta ja puhtaan ruoan tuotantoa halutaan rajoittaa.

Monopolikapitalismi on monopolikapitalismia. Sitä pitää vastustaa. Tavattomasti kuitenkin ärsyttää Ylen tämänpäiväinen otsikko: "Kymmenissä maissa protestoitiin Monsanton tuholaismyrkkyjä ja geenimuuntelua vastaan – 'Häipykää täältä'".

Koska näemme otsikon: "Kymmenissä maissa protestoitiin Kalashnikovin aseita ja teräksen karkaisumenetelmiä vastaan – 'Häipykää täältä'". Logiikka olisi sama.

Monsantolla on jo tuhannet patenttinsa. Sallikaa nyt ihmeessä pienille firmoille, tutkimuslaitoksille ja yliopistoille mahdollisuus rakentaa omat geenimuunnellut puhtaat ruokansa ja siemenensä, joiden käyttöön ei sisälly monopoliehtoja.

Geenimuuntelu on yksinkertaisesti systemaattista jalostusta keskiaikaisen hakuammunnan sijaan.

Jos jollakulla on bakteeritulehdus, keskimääräinen luonnon ystävä ei sano hänelle: "Älä ota lääkefirman antibiootteja, syö hometta seinästä."

Jos jollakulla on nälkä, sama luonnon ystävä saattaa kuitenkin sanoa: "Älä syö puhdasta ja maukasta gm-ruokaa, syö mieluummin arvaamatonta luomuskeidaa."

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu