jpvuorela

Terroristijohtajan ura

Itse itsensä nimittäneet kuvernöörit, pormestarit ja muut tirehtöörit hyväksyivät tänä keväänä Itä-Ukrainan, eli heidän termeillään Novorossijan, yhdistyneiden terroristijoukkojen ylipäälliköksi "Igor Strelkovin". Hänet todistettiin aika nopeasti syylliseksi muutamaan murhaan.

Kyseessähän on 43-vuotias moskovalaiseversti, Venäjän kansalainen, Moskovan asukas Igor Girkin. Ilmeisesti henkilönä univormuista ja sotahistoriasta innostunut agentti, joka ei onnistu pysyttelemään kovin salaisena. Juuri hänhän esitteli Komsomolskaja Pravdalle kaappaamiensa Etyj-tarkkailijoiden henkilöpapereita.

Kiinnostavin piirre tässä murhaajassa on tietenkin hänen suhteensa viralliseen Venäjään. Tiedustelutoiminnassa on tärkeätä pystyä kiistämään varsinaisen tehtävän olemassaolo. Venäläislähteet ovatkin nyt myöntäneet, että Girkin oli joko FSB:n tai GRU:n palveluksessa jopa 18 vuotta, jääden eläkkeelle sopivasti maaliskuussa 2013.

http://en.wikipedia.org/wiki/Igor_Girkin

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Myöntäkäämme tosiasiat omasta historiastamme. Sampanjapuollojen korkit lentelivät, kun Eugen Schauman oli ampunut Bobrikoffin. Ilo oli ylimmillään suomalaisten joukossa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Laine jatkaa samalla linjallaan. Nyt ovat sitten sotansa saaneet. Aluksi hän oli kovin sitä mielt, että ukrainalaiset eivät edes halua pistää vastaa. Kaiketi he ovat tyytyväisiä nyt.

Mitä järkevää tällaisessa tilanteessa voi tehdä? Jos ei tehdä mitään osa ukrainasta jää terrorisoivien pyssymiesten haltuun. Sitten myöhemmin osaksi venäjää.

Verta ja väkivaltaa on edessä kaikissa vaihtoehdoissa. Paitsi vapaaehtoinen liittyminen venäjään. Mitä Laine meillekin suosittelee. Voi kysyä Virolaisten mielipidettä tästä. Niiden, jotka kyyditettiin uusien isäntien tieltä jonnekkin syvälle venäjälle karjavaunuissa. Myöhemmin sitten palanneet.

Mitä sitten Krimille tulisi tehdä? Mahdotonta on hyväksyä nykyajan euroopassa toisen valtion alueen sotilaallinen kaappaus. No Eurooppa kyllä taantui kymmeniä vuosia takaisin päin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kaima Lehto on oikeassa. Koska Jukka Laine on bannattu, tässä ei näy hänen kommenttiaan, johon vastasit.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Myöntää pitää myös, että meillä on sotien jälkeen koko ajan ollut näitä venäjän kätyreitä valmiina toimimaan. Jostain syystä eivät saaneet aikaiseksi. Luulin, että ovat jäänet 70luvulle. Mutta kyllä niitä näyttää vielä olevan.

Toimituksen poiminnat