jpvuorela

Venäjä on tullut rajalle, äl' yli päästä perhanaa

Kokeneet neuvottelijat Vladimir Putin ja Sergei Lavrov ovat luvanneet kunnioittaa Ukrainan presidentinvaalin tulosta. Petro Poroshenko voitti ylivoimaisesti.

Poroshenko on valmis neuvottelemaan Venäjän kanssa kaikista niistä asioista, joista tunnustettujen valtioiden demokraattisesti valitut johtajat voivat neuvotella.

Pieni ongelma tässä on. Terroristijohtaja Denis Pushilin miehittää suurta osaa Ukrainan tasavallasta. Hän on nimittänyt itsensä "Donetskin kansantasavallaksi". Hänen piti tulla Suomeenkin perustamaan suurlähetystöä, mutta Euroopan unioni kielsi häneltä viisumit jäsenmaihinsa.

Kielto ei ole ihme. Terroristi Pushilinin assistentti Johan Bäckman oli jo vaatinut, että Ukrainan laillisen lähetystön pitää lähteä Suomesta ja luovuttaa asemansa "Donetskin" lähetystölle:

http://kohudosentti.blogspot.fi/2014/04/donetskin-tasavallan-suurla...

Ukrainan ja Euroopan vaalipäivänä dosentti Bäckman ehti jo julistaa Poroshenkon valinnan laittomaksi, ilmeisesti kuvitellen edustavansa Putinin kantaa:

http://kohudosentti.blogspot.fi/2014/05/ukrainan-laittomat-vaalit.html

Poroshenko ei aio neuvotella terroristien kanssa, kuten demokraattisten maiden hallitukset eivät yleensäkään neuvottele rosvojoukkojen kanssa.

Nähtäväksi jää, rupeavatko Putin ja Lavrov kannattamaan Pushilinia ja Bäckmania vai suhtautumaan itsenäiseen naapurimaahan itsenäisenä maana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

JP. Dosentti JB on oikeassa ja Putin väärässä.

minnam ahonen

Pushilin lähtenyt lippahivoon mersulla ja iso laukku matkassaan...
Noin tunti sitten... Jos nyt pitää kutinsa.
http://podrobnosti.ua/accidents/2014/05/27/977818....

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Löysitpä kiinnostavan uutisen ja vissi Suomen ensimmäisenä...

minnam ahonen

Jäi kertomatta että eilen illalla ”Luhanskin kansantasavallan" pomo, Valeri Bolotov, julisti sodan pelkuri ja kansanpetturi Pushilinille, joka huuteli eilen Putiniakin apuun. Pushilin on nyt noissa kuvioissa persona non grata. (Jos uutinen pitää kutinsa).
http://obozrevatel.com/crime/27190-glava-luganskoj...

Olenkin odotellut milloin separatistipomot aloittavat keskinäiset valtataistelunsa. Jostakin näistä pitäisi tulla myös kaavaillun Uuden Venäjän, Novorossijan, presidentti, eikö?

Asetelma oli otollinen. Bolotov on eläköitynyttä armeijan päällystöä. Kukkopoika Pushilin taas supliikki pyramidihuijari, jolta ei puutu seikkailumieltä, mutta puuttuu ilmeisesti se geeni, joka osaa laskea riskikertoimia ja johtaa joukkoja.
http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/...

Pushilinin pako ei ollut ilmeisesti yöllä kovin dramaattinen, koska antoi melko pian pakonsa jälkeen/ohessa melko viileän haastattelun ja vastasi toisaalla brittitoimittajan puheluunkin. Ei aio muka jättää aluetta. Huijarin pokka pitää vaikka on jo tulta pyrstön alla?
https://www.youtube.com/watch?v=o3Pm3p7dSQM&featur...

minnam ahonen

Valtamedia ei voi oikein julkaista tällaisia verifioimattomia uutisia, ja tällaisissa tilanteissa huhut liikkuvat ripeästi. Tänään Pushilin pomppasi taas joukkojen eteen henkeä nostattamaan ja pysymään siellä "voittoon asti". We'll see.
https://www.youtube.com/watch?v=fBFZv7X4qBM

minnam ahonen

Dugin tuskailee ja syyttää (itse agitoimansa) Donetskin verilammikon äärellä tänään Putinin hitautta mm.

"Donetskin kansantasavallassa kuolee minun tovereitani. Läheisiä. Heitä ei tapa ainoastaan uusnatsit vaan myös Putinin hitaus. Tarkemmin, kuudes kolonna, joka avoimesti pettää presidenttiä, suoraan sabotoimalla hänen päätöksiään ja asettamalla hänelle ultimatumeja. Verta on jo Moskovassa. Jokainen tunti viivytystä tarkoittaa lisää verta... ...edessä on väistämätön tuhoisa sota. Sen vuoksi nimemme tänään on "Putin, vie sotajoukot Ukrainaan!"

http://vk.com/duginag

minnam ahonen

Tarkemmin ajatellen, kun Dugin sanoo että Donetskissa kuolee hänen läheisiä tovereitaan, niin ne eivät varmaankaan ole sikäläisiä, vaan näitä Moskovasta/Venäjältä matkaansaatettuja Duginin aivopesemiä vapaaehtoisia, joita peräti 33 lentokentän 50 kuolleista.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Näinhän tuo lienee. Mitenkähän on mahdollista, että "sisällissodasta" luvataan viedä kuolleet aseveljet "kotimaan" multiin johonkin naapurimaahan?

Suomalaisia ja muitakin Venäjän naapureita saattaisi tietysti rauhoittaa, jos Putin ja Lavrov ilmoittaisivat suoraan, että professori Dugin ja häntä seuraavat dosentit ovat sekopäitä.

Pääasia nyt kuitenkin lienee, että Putin ei noudata Duginin neuvoja:

http://kohudosentti.blogspot.fi/2014/05/me-olemme-...

Desanttihan sitten karkoitettiin Moldovasta:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014052918352777_...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Siis jumalauta helvetti. Minä kuulun sukupolveen, joka kasvatettiin uskomaan, että venäläiset eivät halua sotaa.

http://yle.fi/uutiset/afp_kadonneet_etyj-tarkkaili...

Sopisi nyt todistaa, että meille ei ole valehdeltu.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Hyvä uutinen on, että Euraasian unionin ensi vaiheen allekirjoitusseremoniaa aikaistettiin yllättäen neljällä viikolla. Tähän sisältynee se diplomaattinen signaali, että Ukrainan mukaan saamiseen ei enää uskota.

minnam ahonen

Putinilla on nyt paketissa tuore kaasusoppari Kiinan kanssa, P-Korealle on annettu anteeksi 10 mrd velat, että saadaan putki pian E-Koreaan, tulliliitto Valko-Venäjän ja Kazakstanin kanssa juuri syntynyt, jääkiekossa maailmanmestaruus. Mitä mies, jolla on jo melkein kaikkea voisi vielä kaivata? Sotaa Ukrainan kanssa?

Ehkä Putin keskittyy MM-jalkapallokisojen saamiseen Krimille ja kaikkeen muuhun kliffaan, Dugin ja tätä seuraavat lahkolaiset puolestaan nauttivat hellejuomana keväisen vihreän Kool-aidin? Noh, toiveajattelu sikseen :).

Btw, Satuin näkemään eilen illalla Marko Lönnqvistin erinomaisen Ulkolinja-ohjelman uusinnan Euroopan uusjako. Siinä tuli taustaa Euraasian liitolle ja myös dosentin Moldovan ulosheittokeikalle. Suosittelen, jos ei vielä nähtynä. Ensi viikolla tulee Lönnqvistin seuraava Ukraina-ulkolinja, jossa Itä-Ukrainen tilanteesta.

http://ohjelmat.yle.fi/ulkolinja/euroopan_uusjako
http://areena.yle.fi/tv/2152140

http://ohjelmat.yle.fi/ulkolinja/ukrainan_venalain...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kohudosentin uusi seikkailu on "Prinestrovian" ja "Gagausian" edustustojen perustaminen Helsinkiin ja varmaan Maarianhaminaankin:

http://kohudosentti.blogspot.fi

Toimituksen poiminnat