jpvuorela

Separatistit halveksivat Etyjiä

http://yle.fi/uutiset/ukraina_etyjin_ryhma_siepattu_vapauttamisesta_neuv...

Olen aika sekulaari ihminen, mutta kunnioitan syvästi Etyjiä. Jotenkin tuntuu siltä, että nyt nämä pushilinit, ponomarjovit ja muut, kohteliaisuuden rippeitä käyttääkseni: "separatistit", ovat asettaneet itsensä ihmistapojen ulkopuolelle, kuten Rokka sanoi Karjulasta.

Voisivatkohan Putin ja Lavrov mitenkään edes pahoitella Venäjän lipun käyttöä näiden jatkuvien Geneven sopimusten rikkomisten yhteydessä, jos aika ei vielä ole kypsä terroristien tunnustamiseen Venäjän agenteiksi?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Erityisen hillitöntä tuo sieppauksen perusteleminen sillä, että Etyjin tarkkailijoiden seassa on Ukrainan hallituksen edustajia. Ukrainassa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Venäjä leikkii nyt tulella, joka voi johtaa vielä täydelliseen katastrofiin, ainakin itse Venäjälle.. Melkein tuntuu siltä ettei Putin enää ole täysin järjissään, jos hän päästää vielä nuo rajan takana olevat 40.000 sotilastaan irti? Selitys, että sotaharjoitus johtuu vain Naton lisäpanostuksesta Viroon ja Puolaan? Viroon 150 miestä ja Puolaan 450. Ei niillä joukolla uhata vielä ketään, joten syylliset rankkaan uhoon taitavat löytyä vallan muualta.

Minne Venäjä vielä ehtiikään? Ja meillä Suomessa pääuutisissa puhuttiin pitkään Suvivirrestä ja amerikkalaisen näyttelijän toiveista saada kivoja rooleja? Katson usein Saksan uutislähetyksiä ja moiset toisarvoiset jutut puuttuvat sieltä kokonaan. Ei Suomi ole edes kypsä pohtimaan mitään vakavampia asioita, me ollaan vaan sinisilmäisiä ja lauletaan kivoja lauluja.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Onhan tuo inhimillinen katastrofi, että parikymmentä miljoonien dollarien pääosaa esittänyt henkilö joutuu ehkä tulevaisuudessa kilpailemaan rooleista.

Toinen vastaavan luokan ongelma on kysymys siitä, onko oman maan hallituksen edustajalla oikeus kulkea bussilla joutumatta naapurimaan agentin sieppaamaksi.

Käyttäjän JormaPallasvirta kuva
Jorma Pallasvirta

Isoja yrityksiä ja toimialoja kaatuu ajoittain kun eivät huomaa eroja vallitsevassa ympäristössä. Tuhoutuvat välittämättä ympäristöstä luottaen omaan erinomaisuuteensa ja kykyyynsä manipuloida.

Samanlaisia merkkejä halvaantumisesta osoittaa Putinin luoma hallinto. Suuri ero yrityksiin nähden on, että neuvostonostalgian, tsaristisen impearilismin ja etnisen venäläisyyden erinomaisuutta promovointiin liikeyritykset eivät ryhdy taloudellisten etujensa suojelemiseksi.

Venäjä tahtoo osoittaa olevansa globaali suurvalta ja rahoitus tulee länsimailta. Mielenkiintoinen tilanne seurata.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Muutan otsikon muotoon Separatistit halveksivat Etyjiä, koska Venäjä on tullut kuorestaan ja ilmoittaa tekevänsä "kaikkensa" tarkkailijoiden vapauttamiseksi.

Etyjin edustajien kaappaaminen on äärimmäisen tuomittavaa riippumatta siitä, kuka sen tekee.

Koko 23-vuotisen itsenäisyytensähän Venäjä on ollut vannovinaan ETYKin päätösasiakirjojen ja niistä suoraan seuranneen Etyjin nimiin. Jos Venäjä hylkäisi Etyjin, se hylkäisi samalla esimerkiksi naapuruussopimuksensa Suomen kanssa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Todennäköisesti saamme nähdä aivan lähiaikoina kuinka Venäjä tekee kaikkensa. Altruistisuudessaan se saattaa mobilisoida jopa kymmeniä tuhansia miehiä tuohon vapautusoperaatioon.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jouni Snellman on jo näillä sivuilla kiinnittänyt huomiota tähän GRU-eversti Igor Strelkovin haastatteluun, jossa hän ylpeilee johtamallaan sieppauksella:

http://kompravda.eu/daily/26225.7/3107725/

Vaikeahan tätä touhua on Venäjän etujen mukaisena pitää, mutta kentällä asiat lienevät jo peruuttamattoman pitkällä:

http://yle.fi/uutiset/tutkija_venaja_haluaa_estaa_...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Etyj on vakava asia. Ei tule kuuloonkaan, että sen tarkkailjoista käytäisiin jotakin vaihtokauppaa. Heidät on vapautettava ilman ehtoja, sanoo YK:n pääsihteeri:

http://yle.fi/uutiset/ykn_paasihteeri_vaatii_ita-u...

Puolustusministeri Shoigu on ilmeisesti ymmärtänyt ainoan mahdollisen kehityssuunnan:

http://yle.fi/uutiset/venajan_puolustusministeri_i...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kohtalaisen hillitön tuo Ponomarjovin väite, että Strelkov ei ole sieppauksen takana – ottaen huomioon, että juuri Strelkov esitteli maailmalle siepattujen nimet ja henkilöllisyyspaperit Komsomolskaja Pravdan haastattelussa.

http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014043018...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Venäjän ulkoministerin mielestä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö voisi auttaa Ukrainan johdon ja separatistien välisten keskustelujen aloittamisessa."

Tämä merkinnee sitä, että juuri tätä yrittäviä Etyjin edustajia ei tästä lähtien enää välttämättä kidnapata.

http://yle.fi/uutiset/lavrov_patistaa_ukrainaa_kio...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tarkkailijoiden vapauttaminen on tietenkin hyvä uutinen:

http://yle.fi/uutiset/etyjin_tarkkailijaryhma_vapa...

Hiukan vain ihmetyttää, mitä Moskova sitten olisi halunnut heille tehtävän:

http://yle.fi/uutiset/putinin_edustaja_moskova_men...

No, Putin on lähellä tavoitettaan eli demokraattisten presidentinvaalien estämistä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Russia Today käyttää "Donetskin tasavallasta" toisinaan lainausmerkkejä ja toisinaan epiteettiä "self-proclaimed". Tämä on hyvää, viileää journalismia.

Putin on onnistunut vakuuttamaan Pushilinin siitä, että ajatus Itä-Ukrainan kansanäänestyksistä 11. toukokuuta on aivan huuhaata. Luulenpa, ettei Donetskin tasavallan lähetystön tiedotustilaisuudesta Helsingissä 18. toukokuuta tule erityisempää menestystä.

Ehkä tästä pikkuhiljaa rauhoitutaan.

http://rt.com/news/157404-putin-ukraine-crisis-kiev/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset