jpvuorela

Hurraa Uudelle Maailmanjärjestykselle?

BRICS-maiden merkitys maailmantaloudessa kasvaa tietenkin jatkuvasti, mutta me suomalaiset, Jyrki Käköstä ja Johan Bäckmania ehkä lukuun ottamatta, asumme silti edelleen Euroopassa.

http://www.politiikasta.fi/artikkelit/

Olisi kiva, jos joku järjestäisi mielipidekyselyn siitä, onko UMJ eli NWO hyvä asia, jos sitä johtaa BRICS eikä EU :-)

Vakavasti puhuen: meidän sukupolvessamme on tietenkin seurattu kymmeniä vuosia molempia kehitysprosesseja.

Ensinnäkin: Kiina, Intia ja Brasilia kohoavat ilman muuta kapitalismin taloudellisiksi ja kulttuurisiksi vetureiksi; Venäjä ja Etelä-Afrikka yrittävät ehkä roikkua niiden takinliepeistä.

Toiseksi: Eurooppa yhtenäistyy ja demokratisoituu. Ei täällä kukaan kuvittele, että Westfalenin järjestelmä on koko maailma, mutta miksi yhdenkään eurooppalaisen pitäisi asettua Venäjän kelkkaan vastustamaan demokratiaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei täällä mitään globaaleja talousvetureita tarvita, jarruja pikemminkin.

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

"Ensinnäkin: Kiina, Intia ja Brasilia kohoavat ilman muuta kapitalismin taloudellisiksi ja kulttuurisiksi vetureiksi;"

Onko aivan varma? Onko näiden maiden talouden kasvustrategia, joka pohjaantuu vientiin kotimarkkinoiden ostovoiman ja omien kansalaisten elämisen sekä elinympäristön laadun kustannuksella se paras ja kestävin vaihtoehto?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Puhtaista ekologisista syistä kapitalismi on tuhoon tuomittu. Ryhtymisellä kapitalismin veturiksi ei ole mitään tekemistä kestävyyden kanssa. Johtaminen on johtamista ja meidän jälkeemme vedenpaisumus, jäätiköiden sulaessa varmaan kirjaimellisesti.

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

Tällä prosessilla on globaalilla tasolla kaksi loppu- tai välitulokseen vaikuttavaa ulottuvuutta:

1. Maantieteellinen ulottuvuus. Maailma ei ole homogeeninen. Se eri alueet reagoivat tilanteen vaihteluihin eri lailla, eri nopeudella, laadullisesti ja määrillisesti eri tyyleillä.
2. Ajallinen ulottuvuus. Jos ja kun kestävyys on ongelma, jossakin brakaa ensimmäisenä, jossakin stressikesto on huonoin. Missä?

Yhtälö on vaikea. Siksi en kirjoittaisi tuollaisella varmuudella:
"Kiina, Intia ja Brasilia kohoavat ilman muuta kapitalismin taloudellisiksi ja kulttuurisiksi vetureiksi;"

Mitä tapahtuu ensiksi, mitä seuravaksia, ja millä taholla on paras stressinkesto globaalin taloudellisen katastrofin koittaessa.

Minä olettaisin, että jollakin lähinnä luontaistaloutta elävällä populaatiolla, mutta jospa tarkastellaan teollisuusvaltioita?

Seppo Paasikallio

NWOta tulee johtamaan sama pankkiirieliitti kuin USAta ja EUta. Vaihtoehtoja ei ole. NWOn demokratia on sitä, että pankkiirit valitsevat ehdokkaat, joista kansa saa valita. Siis rikkaat hallitsevat suvereenisesti.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Tällainen mies on kansallissosialistijohtaja, Johan Bäckmanin ylin ystävä Aleksandr Dugin, jonka uusin valituksen aihe on "The United States and the New World Order":

http://en.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Dugin

Toimituksen poiminnat