jpvuorela

Johan Bäckman lupaa jo hyökätä Itä-Ukrainaan

Kohudosentti on aika hurjalla tuulella virallisessa blogissaan:

"Seuraavaksi taistellaan Odessasta, Harkovista, Luganskista, Donetskista, Dneprepetrovskiksta, Nikolajevista, koska nekin kuuluvat meidän venäläiseen euraasialaiseen ortodoksiseen sivilisaatioomme."

http://kohudosentti.blogspot.ru/2014/03/krim-on-vasta-alku.html

Kannattaa lukea Bäckmanin aiemmatkin blogikirjoitukset: hän kannattaa avoimesti ystävänsä Aleksandr Duginin imperialistista Suur-Venäjä-oppia.

Tämä ei ole leikkiä. Suomi kuuluu joko Eurooppaan tai Venäjään. Bäckman ei kuulu Suomeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Itsessään tämä on äärimmäisen vakava tilanne. Lisäksi tiedetään se, että Venäjää ei kiinnosta neuvotella Krimistä, sillä heidän mielestään se alue on osa "pyhää" Venäjänmaata.

Venäjä on aggressiivinen valtio, joka pyrkii laajentumaan naapuriensa kustannuksella käyttäen sotilaallista voimaa. Venäjä on myös erittäin halukas rikkomaan tekemiään sopimuksia jos se siitä hyötyy. Nykyinen Venäjä on huomattavasti arvaamattomampi naapuri kuin Neuvostoliitto oli kylmän sodan aikana, koska NL:n piti ylläpitää illuusiosta rauhanhaluisesta maasta, jota länsimaat uhkaavat.

Surullisinta tässä on se, että Venäjällä olisi potentiaalia ja resursseja olla taloudellinen, tekninen, tieteellinen, kulttuurillinen ja urheilullinen suurvalta. Näiden asioiden sijaan Venäjä on valinnut suurvalta-ajattelunsa ytimeksi yhdistelmän kiihkonationalismia ja imperialismia. Nyt Ukraina kärsii siitä.

Pitkällä tähtäimellä paras länsimaiden strategia Venäjää vastaan olisi palaaminen kylmän sodan patoamispolitiikkaan. Tämä on ainoa tapa viestiä Venäjälle, että sen käyttäytymistä ei katsota hyvällä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Patoamispolitiikka

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Näinköhän toimii patoaminen enää. Voi käydä niin, että Venäjä ja Kiina patoavat kohta länttä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Nyt suu suppuun, ettei vaan ärsytetä naapuria. Kaikenlainen naapurin, ja sen asiamiesten solvaamisen täytyy loppua :D

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Asian arveluttavimpia piirteitähän on se, voimmeko olla varmoja, että Venäjän politiikkaa johtaa Putinkaan? Entä jos hän ei oikeasti enää tiedä, mitä joukkoja missäkin on?

Putin on varmasti vakavissaan sanoessaan, ettei halua jakaa Ukrainaa. Ukrainan itärajalle on kuitenkin nopeasti koottu 85 000 miehen voima, jonka seasta löytyy viime päivistä innostuneita tärähtäneitä.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Entistä enemmän tuntuu siltä että Dosentti Bäckmanilta pitää poistaa Suomen kansalaisuus ja julistaa ei toivotuksi henkilöksi - ihan minkä lain turvin vain, vaikka sotalain turvin.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Vai olisiko niin, että tuo Dosentin blogiksti pitäisi jakaa jokaiseen suomalaiseen kotiin ja kouluihin (ainakin täysi-ikäisille opiskelijoille). Kansalaisuuden poisto voi tuntua Bäckmanille suurelta voitolta, jota voi edelleen hyödyntää.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Tietääkö kukaan onko tämä Johan B. edes 100% suomalainen? Porvoosta tuo on ilmeisesti kotoisin. Nimi ja syntymäpaikka viittaisi siihen, että on vähemmistön edustaja. Ei kai pienen vähemmistön edustaja voi edustaa Suomen kantaa. Tai siis voi, muttei edusta.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Joku jo tiesi vastata, että on Porvoon suomenruotsalainen yhdessä toisessa keskustelussa. Eihän tuo nyt millään voi edustaa suomalaisten kantaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Onko sinulla mielipiteitä myös Runebergistä tai jostain muusta asiaan kuulumattomasta?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Huomiota kiinnittää eräiden vertailujen ja väärinkäsitysten, mutta myös oikeiden käsitysten lähde Putinin puheessa:

"Tässä yhteydessä mieleen nousee tietysti muitakin ajatuksia. Kuulemme puhuttavan jonkinlaisesta venäläisestä interventiosta ja aggressioista Krimillä. Se kuulostaa kovin oudolta. En kyllä muista historiasta yhtäkään tapauksta, jossa interventio olisi tehty ilman yhden yhtä laukausta ja ilman ihmisuhreja."

Minäpä muistan. Kun Hitler liitti Itävallan Saksaan, se tapahtui kansanäänestyksen jälkeen. Enemmistö hurrasi, laukaustakaan ei ammuttu, Bruno Kreiskyn tapaiset nuordemarit pakenivat maasta.

Sudeettialueiden tilannekaan ei poikennut Krimin tapauksesta juuri lainkaan. Mikä oli Tshekkoslovakia? Täysin keinotekoinen konstruktio, joka ei ollut toiminut kahta vuosikymmentäkään keisarikuntien hajottua.

Mikä erottaa Hitlerin toimet Putinin toimista? Ei mikään. Tietenkään en usko, että Putinin motiivina olisi tuleva maailmansota, mutta pakko venäläisille on vähitellen selvitä, miksi tämä vertailu tehdään.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kyllä taitaa olla pääosin Putinin epätoivoista sisäpolitiikkaa kun talous on menossa pieleen.

Käyttäjän velimattivanhanen kuva
Veli-Matti Vanhanen

Alku taisi olla pääosin EU:n epätoivoista sisäpolitiikkaa kun talous on menossa pieleen ja lopputulos EU:n ulkopolitiikan täydellinen haaksirikko.

Käyttäjän maxman kuva
Max Mannola

"Mikä oli Tshekkoslovakia? Täysin keinotekoinen konstruktio, joka ei ollut toiminut kahta vuosikymmentäkään keisarikuntien hajottua."

Ei se nyt kovin keinotekoinen konstruktio ollut. Tšekkiläiset ja slovakit ovat, kuten kaikki tietävät, hyvin läheisiä sukulaisia myös kielellisesti. "Puhdasta etnistä karttaa" särkivät ainoastaan Tšekin puolella saksalaisväestön ja Slovakian puolella unkarilaisväestön asuinalueet. Mutta olihan Tšekkoslovakian etninen koostumus paljon yhtenäisempi kuin Itävalta-Unkarin ennen I maailmansotaa.

Sitäpaitsi Tšekkoslovakia oli, Suomen lisäksi, Saksan ja Neuvostoliiton sotienvälisen ajan "reunavaltioista" ainoa demokratia. Kaikki muut sen vyöhykkeen valtiot, Baltian maat, Puola, Unkari... lipsuivat jossain vaiheessa autoritaarisuuteen. Tšekkoslovakia säilyi demokratiana loppuun asti, eli maaliskuuhun 1939, jolloin Saksa nielaisi Tšekistä "loputkin" ja muutti sen Böömin ja Määrin protektoraatiksi. Slovakiasta muodostettiin autoritaarinen Saksan vasallivaltio.

Sotien välisen ajan Tšekkoslovakiaan kuului myös Karpatoukraina eli Karpato-Rutenia, slaaviheimo ruteenien asuttama alue, joka nykyisin on Ukrainan Zakarpatskajan lääni ja jota Žirinovski tänään tarjosi Unkarille...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruteenit

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Vertasin tietenkin Hitlerin näkemystä Tshekkoslovakiasta ja sudeettialueista Putinin näkemykseen Ukrainasta ja Krimistä.

Mutta toisaalta, nythän Slovakia on itsenäinen ja, kuten totesit, Karpatoukraina...

minnam ahonen

Jos kykenee ajattelemaan yhtään positiivisesti, niin Dosentin tiedotteet ovat kuin proxy, joista voi lukea omalla äidinkielellään ja lähes olemattomalla viipeellä potilaan kuumeen ja houretilan Moskovassa.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Venäjällä tehdään sisäpolitiikkaa käyttämällä ulko- ja sotapolitiikkaa sisäpolitiikan välineenä. JB hakee itselleen paikkaa Kremlin muurista O-VK:n lailla.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Saattaisi onnistua helpommin, jos hän ei kannattaisi avoimesti Ukrainan jakamista.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Venäjän tavoitteena ei ole pilkkoa, on todennut mm. myös presidentti Putin. Kaikesta päätellen tavoitteena on siirtää koko Ukraina sellaisenaan osaksi Venäjää. Samalla tulisi palauttaa Venäjän tuhatvuotinen kehto eli Kiova takaisin Venäjän alaisuuteen ja hallintaan.

Käyttäjän velimattivanhanen kuva
Veli-Matti Vanhanen

Vuorela."Bäckman ei kuulu Suomeen."

Mihinkähän se raja pannaan, jos ihmisiä aletaan karkottamaan poliittisen vakaumuksen vuoksi? Kyllähän nyt suomalaisen kansanvallan pitäisi yksi Bäckmankin kestää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyse ei ole hänen poliittisesta valkaumuksestaan, vaan vieraan vallan edun ajamisesta. Otto Wille Kuusinenkaan ei saanut Suomeen viisumia sodan jälkeen edes visiteeraamaan, vaikka silloin elettiin suomettuneisuuden aikaa. Suomen viranomaisilla meni raja hänen kohdallaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kuusisen tapauksessa päätös oli ilman muuta oikea, vaikka hänellä oli nuoruudessaan huomattavasti enemmän kulttuurisaavutuksia kuin Bäckmanilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset